به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مهرداد سالاری معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار کرمانشاه گفت:در ۲۰ مهرماه سال ۹۰ سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه را داشتیم از آنجا که در آن زمان کرمانشاه از نظر خیلی از شاخصهای توسعه نسبت به سایر استانهای کشور پایینتر بود برای رفع محرومیت و شتاب بخشیدن به توسعه استان، مقام معظم رهبری در این سفر مصوباتی را ابلاغ کردند.
او ادامه داد: این مصوبات در قالب یکهزار و ۱۹۳ پروژه عمرانی و اقتصادی بود که یکهزار و ۸۱ میلیارد تومان آن تا پایان پارسال پرداخت و اجرایی شد به گونهای که یکهزار و ۱۵۲ پروژه از این تعداد، تمام و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار کرمانشاه بیان کرد: ۴۱ پروژه از این تعداد به دلیل داشتن مشکلات اجرایی از جمله داشتن معارض یا آماده نبودن اراضی آنها که نیازمند تمهیداتی قبل از اجرا بودند به تاخیر افتادند.
او افزود: پارسال برای اجرای این ۴۱ پروژه باقیمانده، ۱۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شد که به طور متوسط به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیدند.
سالاری گفت: ۴۲۸ میلیارد تومان برای اتمام آنها به دلیل افزایش قیمتها و بالا رفتن هزینه ساخت درخواست اعتبار شده که انشاءالله با محقق شدند این اعتبار تا پایان سال، شاهد محقق شدن ۱۰۰درصد مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان خواهیم بود.
او اضافه کرد: برای تامین اعتبار پروژههای مصوبه سفر مقام معظم رهبری سه سال زمان در نظر گرفته شده بود، اما واقعیت این است که تعداد مصوبات و مبلغ آن زمان به این میزان نبود، چون ما شاخصهای توسعه پایینی داشتیم بعد از سفر هم به مرور حتی در سال ۹۵ و ۹۶ در خصوص پروژههای محرومیتزدایی حاشیه شهرها، پارکهای کوچک محلهای، مدارس درخواستهایی داشتیم؛ شاخصهای توسعهای که پایین بودیم را به مرور اعلام کردیم و موافقت دفتر ایشان را داشتیم تا به به یکهزار و ۱۹۳ پروژه رسیدیم.
او در خصوص ماهیت پروژههای مصوبه سفر مقام معظم رهبری به استان، بیان کرد: برای اینکه بتوانیم از سطحی از خدمات زیربنایی مشابه خدمات دیگر کشور استفاده کنیم عمده پروژهها خرد و در راستای محرومیتزدایی در بخشهای روستایی توسعهنیافته و حاشیه شهرها تعریف شده بود.
سالاری اضافه کرد: از این رو خیلی از مصوبات به زیرساختها توسعه بر میگردد همچون شبکههای آب، فاضلاب، سدها، بهداشت، راههای روستایی و به دلیل گستردگی که استان دارد شاید تنها مردم آن منطقه اجرای این پروژه را حس کنند و برای سایر مردم استان ملموس نباشد.
آبی کردن اراضی زراعی، تبدیل کردن اراضی دیم به آبی، تبدیل مراتع به اراضی دیم، ایجاد سیستمهای آبیاری تحت فشار، اجرای پروژههای دامداری و دامپروی از جمله مصوبات اجرایی سفر مقام معظم رهبری به استان در سال ۹۰ بود که سالاری به آن اشاره کرد.
او در بیان دیگر پروژهها، اضافه کرد: اکنون سنقرو کلیایی شهرستان سبز استان است یعنی هیچ روستایی بدون گازکشی ندارد، خیلی از نقاط مختلف استان به لحاظ شاخصهای توسعهیافتگی در بخش گاز بالاتر از میانگین کشوری است که از محل همین اعتبارات تامین اعتبار شده است.
سالاری بهرهبرداری از راه آهن کرمانشاه در پایان سال ۹۶، احداث بزرگراه اسلامآباد غرب قصرشیرین، پروژه ساماندهی آبشوران، احداث ساختمان سد کبوتر لانه، ساخت مجتمع آبرسانی فراوان را در قالب دیگر برکات سفر مقام معظم رهبری به استان عنوان کرد.
انتهای پیام/ز