به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عزیز رحیمی گفت: کشت چغندرقند از اوایل اسفند شروع میشود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد و زمان برداشت نیز، دهه سوم مهر شروع میشود و تا پایان آذر به طول میانجامد.
او با یادآوری اینکه برداشت این محصول به ۲ روش مکانیزه و نیمه مکانیزه انجام میشود، گفت: سهولت عملیات برداشت، کاهش هزینههای تولید، سهولت در بارگیری محصول، سرعت عمل بالا در برداشت محصول، صرفه جویی در زمان و فراهم شدن زمان مناسب و به موقع عملیات کشت زراعتهای پاییزه گندم و جو از مهمترین مزایای برداشت مکانیزه چغندر قند است.
او با اشاره به اینکه این محصول دربرابر تنشهای آبی و امکان تغییر و افزایش دور آبیاری در زمان کم آبی مقاوم است، بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد مزارع کشت شده با روشهای نوین آبیاری میشود که در افزایش عملکرد تاثیر بسزایی دارد.
به گفته رحیمی، چغندرقند برداشت شده علاوه بر تحویل به کارخانه قند مرودشت به سایر کارخانههای استان و استانهای مجاور جهت فرآوری و تولید شکر و قند بارگیری میشود.
او عنوان کرد: ارقام ایزوبلا، ناگونا، پرشیا، اکباتان، پرفکتا و شکوفا از جکله ارقام چغندر قند کشت شده در این شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با بیان اینکه در سالهای اخیر به دلیل مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع بهای محصول ، عدم وجود قیمت مناسب تضمینی و قطعی رغبت کشاورزان به کشت این محصول کاهش یافته، خاطرنشان کرد: توسعه کشت این محصول نیازمند حمایتهای ویژه از سوی دولت است.
رحیمی به مزایای تناوب زراعی چغندر قند با محصولات شتوی اشاره کرد و یادآور شد: تناوب کشت این محصول با گندم موجبات بهبود حاصلخیزی خاک، افزایش ماده آلی خاک، کاهش و کنترل آفات و بیماریها، بویژه علفهای هرز مزرعه با مدیریت صحیح دوره نکشت پاییزه و زمستان و در نهایت موجب افزایش عملکرد کشت گندم را فراهم خواهد کرد.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و بخش اعظمی از کشتزارهای فارس را به خود اختصاص داده است؛ کشاورزان این شهرستان بخش قابل توجهی از گندم و سایر غلات فارس و کشور را تولید میکنند.
انتهای پیام