به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم رزاقی،کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با لایحه توسعه مناطق آزاد تجاری اظهار کرد: هدف از ایجاد مناطق آزاد در ایران توسعه صادرات و تولید بود، اما در حال حاضر این مناطق به مراکز واردات تبدیل شدهاند.
وی افزود:این مناطق به پایگاههایی برای واردات کالاهای کشورهای همسایه تبدیل شده که این روند به جای کمک به تولید صادرات محور، تأثیر تخریبی بر اقتصاد ایران گذاشته است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از عدم حمایت کامل دولت از مناطق آزاد تصریح کرد: وقتی دولت از این مناطق حمایت نمی کند، اضافه کردن مناطق آزاد کار بیهودهای است، چراکه هنوز اهداف اصلی از ایجاد این مناطق محقق نشده است، ضمن اینکه هزینه ایجاد مناطق جدید را هم مردم باید بپردازند.
رزاقی با بیان اینکه طبق تحقیقات مجلس، ۷۰ تا ۸۰ درصد بودجه ایران دست دولت است و میتواند هر کاری با آن انجام دهد، گفت: متأسفانه بودجهای که برای بیماری کرونا اختصاص داده شده را صرف کارهای دیگری میکنند چه برسد به مناطق آزاد لذا همه این مسائل (مانند ایجاد مناطق آزاد) برای سوء استفاده و رانت خواری یک عده است.
وی با اذعان به عدم موفقیت مناطق آزاد کشورمان اظهار کرد: مناطق آزاد در کشورهای توسعه یافته به عنوان مرکز تولید صنعتی شدن آن کشورها شناخته میشوند، اما متأسفانه دولتهای ما اعتقادی به مناطق آزاد به این شکل ندارند.
کارشناس مسائل اقتصادی مونتاژ قطعات در مناطق آزاد به اسم تولید را مایه تأسف خواند و گفت: متأسفانه در برخی مناطق آزاد، قطعات را به هم مونتاژ میکنند و اسمش را هم تولید میگذارند و خوشحال هم هستند درصورتیکه تولید فرآیند خاص خودش را دارد و محدود به مونتاژ کردن قطعات لوازم نمیشود.
رزاقی در رابطه با دلیل اینکه مردم ایران به جای تولید، سراغ واردات و صادرات میروند گفت: تولید در ایران نهایتاً ۱۵ تا ۲۰ درصد سود دارد و به دلیل نظارتهای دقیقی که هم میشود باید مالیات را پرداخت، اما این مسائل درباره صادرات و واردات صدق نمیکند و به همین دلیل هم افراد بیشتر به این سمت روی میآورند.
کارشناس مسائل اقتصادی اظهارکرد: با همه این مسائل، اما مهم این است که دولت اولویت مسائل اقتصادی را در چه حوزهای میبیند؟ ایجاد مناطق جدید و یا توسعه اشتغالزایی و رفع فقر از مردم؟!
انتهای پیام/