به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک بیان کرد: ارزیابی من این است که تا پایان سال ۲۰۲۰ واکسن کرونا را خواهیم داشت و به همین دلیل رقابت های المپیک سال آینده مردادماه با شور و نشاط برگزار خواهد شد.
او افزود: سال آینده چند رویداد مهم داریم که از جمله آن ها میتوان به بازیهای کشورهای اسلامی، بازیهای ساحلی و ... اشاره کرد. برگزاری این رویدادها نشان میدهد سال آینده شرایط نسبتا عادی خواهد شد. در داخل هم برخی از فدراسیونها اردوی خود را آغاز کردهاند و در حال فعالیت هستند. ما در حال خرید تجهیزات هستیم تا سخت افزار های جدیدی را در اختیار قهرمانان قرار دهیم.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: ما در آکادمی، کمپ آموزشی را فعال کرده بودیم، تجهیزات تهیه کرده و به منازل قهرمانان فرستادیم. در اقدام سوم مجوز اردوهای ۲۰ رشته صادر شد. ارزیابی تیم همکاران من در کمیته این است که برای رسیدن به اوج آمادگی دغدغهای وجود ندارد. نکته دیگر اینکه این اتفاق جهانی بود. ورزشکاران سایر کشورها برای ورود به توکیو دچار افت شده اند که ما هم در همین مسیر بودیم. قطعا کرونا آسیبهای جدی و افت قهرمانان را به دنبال داشت. توقفی شکل گرفت که با خسارتی همراه بود، اما شرایط ما با دنیا مشابه است و از الان باید همه ظرفیت خود را برای آمادگی المپیک بسیج کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک درباره اینکه برخی از اعضای هیئت اجرایی انتقاداتی به عملکرد قراخانلو مطرح شده و صحبت از گزینههای دیگری است، این موضوع چقدر صحت دارد، خاطرنشان کرد: اصل و فرع این موضوع شایعه است. قراخانلو مدت زیادی است که وقت گذاشته و با خبرگان ورزشی طرحی را تهیه کرده است. سند ۱۰ ساله راهبری آکادمی تهیه شده و بحثی که در هیئت اجرایی داشتیم طبیعی بود و اتفاقی نیفتاد. ۵۰ درصد ظرفیت آکادمی باید در اختیار فدراسیونها برای آمادگی جسمانی، پزشکی، روانشناسی، سنجش و ... باشد.
صالحیامیری افزود: برخی دوستان این نظر را داشتند که آکادمی صرفا برای تمرینات ملی باشد. نقطه نظرات جمعبندی نشد. قرار شد قراخانلو طرح را با ۵۳ فدراسیون به اشتراک بگذارد و نظرات آنها در مجمع دیماه امسال به تصویب برسد. برنامهای برای تغییرات نداریم و این بحثها برای تولید حاشیه است.
او درباره اینکه کیهانی در چند نشست هیئت اجرایی حضور نداشته، گفت: اگر عزیزی استعفا کرده بلافاصله در مجمع دیماه انتخابات برگزار میکنیم. تا امروز کسی به من استعفایی تقدیم نکرده است. اگر استعفایی تقدیم شود یک ماه زودتر اعلام میکنم تا انتخابات را در مجمع برگزار کنیم. اگر کسی گفت من شرکت نمیکنم استعفا کند که یک نفر تازه نفس بیاید. به ما چیزی نگفتهاند. غیبت غیرموجه بیش از ۶ ماه مستعفی شناخته میشود.
صالحیامیری درباره اتفاقات و حاشیههای تیراندازی و ترک اردو توسط ورزشکاران المپیکی، خاطرنشان کرد: بین نگاه رئیس فدراسیون و سرمربی اختلاف وجود دارد. برخی از ورزشکاران و مربی هم صحبتهایی دارند که باید شنیده شود. باید در چند جلسه ابعاد مسئله را بررسی و حل و فصل کنیم. باید در فدراسیونها آرامش و ثبات باشد. اختلاف باعث خسارت به فدراسیونها میشود. قرار است با همکاری وزارت این مسئله را حل کنیم. قرار است امروز فرهادیزاد با الهام هاشمی جلسهای داشته باشد. من هم تصمیم دارم همه عزیزان را به کمیته دعوت کنم و مشکل را بررسی کنیم تا فدراسیون به آرامش برسد.
او افزود: بخشی از اقداماتی که در فدراسیون انجام شده قابل تایید من نیست. اطلاعات و مستنداتی دارم که بعضی از عزیزان تقاضای غیرقابل تامین دارند. مثلا در خصوص ساچمه ۳ فدراسیون کمک کنیم. تا سال ۱۴۰۰ ساچمه تهیه و دپو شده، اما در خصوص تهیه فشنگ از عهده فدراسیون خارج است. ما برای تامین منابع ریالی فشنگ و تجهیزات مشکلی نداریم، اما امکانپذیری آن مطرح است. وقتی عزیزی میگوید تا فشنگ آلمانی نباشد کار نمیکنم باید این مسیر باز شود تا در قالب اعزام به آلمان حجمی از فشنگ را تهیه کنیم.
صالحیامیری همچنین یادآور شد: موضوع بعدی تپانچه - تفنگ و نیازهای قهرمانان است. ما به دادگر (رئیس فدراسیون تیراندازی) گفته ایم تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان کمک میکنیم تجهیزات تهیه شود، اما برای تهیه آن شرایط تحریم مطرح است. سفری صورت نمیگیرد، اما اگر بتوانند این کار را انجام دهند میتوانند.
او ادامه داد: من برای نجمه خدمتی احترام قائل هستم و با او صحبت کردم. او گفت مشکل اصلی سلاح است، به او ۵ هزار دلار دادیم تا سلاح تهیه کند. من از نزدیک همه فدراسیونها را رصد میکنم و برخی از مشکلات در اختیارات رئیس فدراسیون تیراندازی نیست. اینگونه نیست که دادگر نخواهد. اگر اعزامی داشته باشیم حمایت ارزی میکنیم تا عزیزان فشنگ تهیه کنند. باید با این واقعیتها زندگی کنیم و دوستان هم ما را همراهی کنند. رئیس فدراسیون هم باید شنونده نقطه نظرات قهرمانان و مربیان باشد و اعمال نظر کند.
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به سوالی مبنی بر اعزام حدادی به آلمان برای جراحی و اینکه آیا او قول مدال داده و آیا خون او رنگینتر از سایر ورزشکاران است، تصریح کرد: نقدها را به جای احسان حدادی به من کنید. او یکی از امیدهای ما در المپیک است و ترجیح میدهم او در آرامش باشد. اگر به من حمله کنید احساس بهتری دارم. شما حق دارید از من و وزارت ورزش سوال کنید و ما وظیفه داریم پاسخگو باشیم، اما درباره احسان اعتقاد دارم قهرمانان ما که الان سهمیه گرفتهاند و یا برای سهمیه تلاش میکنند در فضای آرامش باشند.
صالحیامیری ادامه داد: من تخصص پزشکی ندارم که دخالت کنم. مسئله احسان مالی نیست مسئله تشخیص است که برعهده فدراسیون پزشکی است. ما هم از سهراب حمایت کردیم که به آلمان برود. جمعبندی ما این بود که سهراب به آلمان برود، اما فدراسیون پزشکی گفت مشکل مالی دارد، اما ما گفتیم اعزام میکنیم. حمیده عباسعلی که یکی از امیدهای ما در المپیک است با غیرت مثال زدنی در اتریش مقاومت کرد و سهمیه گرفت. ما حمایت کردیم او جراحی کند. جلساتی داشتیم و گفتیم باید در شرایط ویژه برای ریکاوری باشد.
رئیس کمیته ملی المپیک درباره کسب کرسیهای مهم بینالمللی و همین طور وزنهبرداری و اینکه کمیته چقدر ورود میکند، عنوان کرد: برای سوریان لابیهایی داشتیم و مذاکراتی صورت گرفت. با نناد لالوویچ صحبت کردیم، ظرفیتها بسیج شد تا یک کرسی جهانی برای فدراسیون کشتی داشته باشیم. ما ۳ مسیر را دنبال میکنیم؛ اول رایزنیهای رسمی یعنی مکاتباتی که من با کمیتههای المپیک کشورها داشتم. دوم لابیهاست، رابطه من با لالوویچ خوب است و با او چند دیدار داشتم که مثبت بود.
صالحیامیری افزود: در وزنهبرداری علی مرادی به دلیل سابقه و تجربه مدیریتیاش چهره شناخته شدهای در جهان است. نقش ما حمایتی است، اما فدراسیون هم باید رایزنی کند. ما امیدوار هستیم برای سوریان هم بتوانیم این جایگاه را کسب کنیم.
او درباره لباس کاروان ایران در المپیک توکیو بیان کرد: هفته گذشته جلسهای را در این خصوص داشتیم. با دوستان ستاد مد و لباس صحبت کردیم. قرار شد ظرف یک یا ۲ هفته آینده نمونههایی را که در فراخوان قبلی انتخاب شدند یک بار دیگر در سالن آکادمی به نمایش گذاشته شود تا داوران از میان تعدادی که هست انتخاب انجام شود. این برنامه برای المپیک، بازیهای آسیایی و ساحلی است. بعد هم برای فراخوانی برای اسپانسر خواهیم داشت تا لباسها را تولید کنند. تاخیری که داشتیم به خاطر کرونا بود. با هماهنگیهای صورت گرفته قرار شد طراحانی که در فراخوانهای قبلی انتخاب شدهاند در یک جلسه نهایی با حضور وزیر، معاونان، هیات اجرایی و داوران مدل لباس انتخاب صورت بگیرد.
صالحیامیری در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر پرداخت پاداش سال ۹۷ و گلایه قهرمانان مثل حسن یزدانی، یادآور شد: من از همین جا به همه قهرمانان در ایران زمین سلام میگویم. آنها باعث افتخار هستند و قدردان آنها هستیم. در خصوص بحث پاداشها تقسیم کاری صورت گرفته که هزینه پاداشهای ریالی برای عهده وزارت و پاداش پای سکو برعهده کمیته است. ما تا امروز ۱۰۰ درصد تعهدات را انجام دادیم و برنامه ما این است که در صحنه کار را انجام میدهیم. برای المپیک حداقل یک میلیون دلار هزینه پیشبینی ماست. وزارت ورزش هم برای کارش دلایلی دارد که آنها باید به این سوال پاسخ دهند.
رئیس کمیته ملی المپیک درباره اساسنامه و ایرادات شورای نگهبان، عنوان کرد: ما ایرادات را در قالب ۲۴ محور و در ۷ صفحه نوشته و رسما به شورای نگهبان پاسخ دادیم. نکتهای وجود دارد و اینکه معاون حقوقی رئیسجمهور معتقد است ارسال اساسنامههای فدراسیونهای ورزشی آماتوری و کمیته ملی المپیک به دلیل اصل ۸۵ به شورای نگهبان ضرورت ندارد. اصل ۸۵ میگوید دولت موظف است اساسنامههای دولتی را به شورای نگهبان ارسال کند، اما اشارهای به نهادهای عمومی ندارد؛ بنابراین کمیته و فدراسیونها مشمول اصل ۸۵ نیستند. نکته دیگر اینکه مجلس میگوید اصلاحات اساسنامه باید به تصویب دولت برسد.
او افزود: اساسنامه ما مشمول اصل ۸۵ قانون اساسی نیست. علاوه براین اساسنامه ما به تصویب هیات اجرایی، مجمع، IOC، کمیسیون اجتماعی و دولت رساندهایم. البته ما قائل به تفاهم با شورای نگهبان برای حل مشکلات هستیم. از نظر ما اساسنامه الان قانونی و لازمالاجرا است. وارد مجادله بین معاون حقوقی رئیسجمهور و شورای نگهبان نخواهیم شد و آنها باید تفاهم کنیم.
صالحیامیری درباره دیدار با نوبخت و دستاوردهای آن گفت: ما از نوبخت خواهش کردیم جلسه مشترکی داشته باشیم. از تندیس ۶ قهرمان رونمایی شد. در ادامه جلسه ۳ ساعته با روسای فدراسیونها داشتیم که آنها دغدغه خود را مطرح کردند. نوبخت این موضوع را مطرح که صحبتها بحق است و جبران خواهد کرد. روسای فدراسیونها ۳ مسئله را مطرح کردند؛ موضوع اول ساختار فدراسیونها بود. فدراسیونها یک نهاد عمومی هستند و نباید در چارچوب ساختارهای رسمی تحت فشار قرار بگیرند. در واقع تقاضای اصلاح ساختاری در اساسنامه داشتند.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: موضوع دیگر سختافزار و تجهیزات برای ورزش قهرمانی بود. افزایش هزینهها به ویژه ارزی از دغدغههایی بود که مطرح شد. ۶ رئیس فدراسیون صحبت کرد و وزیر و معاونان نیز مسائل مختلفی را مطرح کردند. از نظر هدفگذاری بهترین زمان مناسب برای بودجه مهر است به خاطر همین این جلسه را برگزار کردیم. فدراسیونها به رویکرد آقای نوبخت امیدوار شدند. او اهل عمل است و به وعدههایی که داده عمل کرده است. سازمان برنامه و بودجه برای ورزش قهرمانی فراتر از انتظار عمل کرده است. در نیمسال اول آنها ۵۰ درصد از اعتبارات ما را تخصیص دادهاند که این جای تقدیر دارد.
انتهای پیام/