به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، حجتالاسلام رفیعی،استاد حوزه علمیه در محفل سخنرانی در حرم بانوی کرامت که از فضای مجازی و شبکه استانی نور پخش شد، اظهار کرد: یکی از شاخههای اصلاح، اصلاح روابط فامیلی و موضوع صلهرحم است که امروزه به خاطر کرونا رفتوآمدها کم شده و منظور از صلهرحم الزاماً رفتوآمد نیست.
او افزود: حداقل ۲۳ آیه در قرآن در مورد صلهرحم وجود دارد که نشاندهنده اهمیت موضوع است و روایات فراوانی در این خصوص وجود دارد.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: افضل کار خیر طبق روایت نبی گرامی اسلام صدقه پنهانی، احسان به والدین و صلهرحم است که این ۳ عمل در میان برترین اعمال فردی و اجتماعی قرارگرفته است.
او گفت: خداوند سه مرتبه در قرآن کریم، کسانی را که قطع رحم میکنند را لعنت کرده است که نشان میدهد موضوع ارتباطات فامیلی و صله ارحام بسیار مهم است.
سخنران حرم بانوی کرامت اظهار کرد: خداوند در لوح محو و اثبات اعمالی را پاک و اعمال دیگری را جایگزین میکند و این لوح محو و اثبات با لوح محفوظ فرق میکند و در لوح محو و اثبات معمولاً تغییراتی صورت میگیرد.
حجتالاسلام رفیعی در ادامه گفت: طبق فرموده رسول خدا، صدقه در راه خدا، انجام کار خیر، احسان به والدین و صلهرحم موجب میشود شقاوت تبدیل به سعادت شود.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی عنوان کرد: صلهرحم افزایش عمر و قطع رحم کاهش عمر را در پی دارد که همان تغییرات در لوح محو و اثبات است.
او افزود: صلهرحم، صدقه و خدمترسانی از «اجلهای معلق» ممانعت میکنند و طول عمر را افزایش میدهند.
سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: طبق روایت «رحم» منظور فامیل نسبی است و اولویتبندی بر اساس نسبت است و طبق روایت باید با این فامیل ارتباط وجود داشته باشد حتی با دادن یک سلام و یکی از مصادیق صلهرحم و بالاترین مصداق صلهرحم این است که انسان فامیل خودش را اذیت نکند.
حجتالاسلام رفیعی ادامه داد: صلهرحم هم دارای حدود و مرز است و اگر کسی از فامیل دارای انحرافات اعتقادی و… باشد نباید ارتباط فیزیکی صورت بگیرد چراکه در دین اسلام موضوع دین بر نسب و قوموخویش مقدم است.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: معنای صلهرحم الزاماً ارتباط فیزیکی نیست بلکه با یک سلام نیزمی توان صلهرحم را انجام داد.
او در پایان گفت: طبق آیات قرآن کریم رسیدگی به امور و مشکلات اقوام و فامیل بسیار مهم است و انسان نباید از این مسئله غافل شد.
انتهای پیام/ش