به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طرفدارهای شور اگر از ترشی بیشتر نباشند، کمتر نیستند. اصلا خوردن بعضی از غذاها مثل کتلت، آبگوشت، لوبیا پلو و بقیه غذاهای نانی کنار شور یک مزه دیگری دارد. همانطور که میدانید شور را هم با سرکه و هم بدون سرکه تهیه میکنند که کاملا سلیقهای است، اما طرز تهیه شور بدون سرکه با روش دیگر تهیه شور تفاوتهایی دارد. برای هر دو روش اگر نکات و فوت و فنهایی را بدانید، یک شور ترد و خوشمزه میتوانید تهیه کنید. در این دستور پخت ما طرز تهیه شور بدون سرکه را با تمام نکاتش در اختیارتان قرار میدهیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شور بدن سرکه
هویج یک کیلوگرم
خیار یک کیلوگرم
گل کلم دو کیلوگرم
سیر دو بوته
فلفل سبز تند چهار عدد
سبزی معطر شامل نعنا، ترخون، مرزه، جعفری، شوید نیم کیلو
ساقه کرفس دو عدد
آب هشت لیوان
نمک ۱۲ قاشق غذاخوری
پودر گلپر به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شور بدون سرکه
برای شروع گل کلم، سبزیها، خیار و ساقه کرفس را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آبشان حسابی برود. هویج را هم بعد از پوست کندن بشویید و داخل آبکش بریزید.
گل کلم را به کمک دست تکهتکه کنید و هویج و ساقه کرفس را نه خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید. سیر را هم به صورت حبهای خرد کنید.
آب را همراه نمک داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از این آب به جوش آمد، صبر کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه آب و نمک بجوشند. سپس قابلمه را کنار قرار دهید تا محلول خنک شود.
ظرفی که میخواهید داخل آن شور قرار دهید، انتخاب کنید و میسن جار را درست استریل کنید. ظرف هم باید تمیز و هم باید کاملا خشک باشد. کف ظرف مقداری سبزی معطر بریزید و مواد شور را داخل ظرف بچینید. لابهلای مواد سبزی معطر، سیر و مقداری گلپر هم بریزید. سپس محلول آب و نمک را به طور که یک بند انگشت روی مواد را بگیرد، داخل ظرف بریزید.
در آخر روی محفظه ظرف یک پلاستیک قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید. ظرف را به مدت دو هفته در جای خنک نگهداری کنید تا شور آماده شود.
نکات طرز تهیه شور بدون سرکه
نسبت آب به نمک، هر چهار لیوان آب شش غذاخوری نمک است؛ بنابراین اگر از مقدار آب بیشتری استفاده کردید به همان مقدار نمک اضافه کنید.
ظرف باید کاملا تمیز و خشک باشد. در غیر اینصورت شور شما کپک میزند.
گذاشتن شور با سرکه خانگی هم تقریبا به همین صورت است. کافیست هنگام جوشیدن آب و نمک، یک لیوان سرکه اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/