به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، احمدرضا رحیمی کلاریجانی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشست تحلیل و بررسی انتقادی روایتهای مربوط به شروع جنگ تحمیلی گفت: باتوجه به اینکه امسال چهلمین سالگرد دفاع مقدس است بنابراین برنامه ریزی صورت گرفت تا طی جلسات مختلف مجموعه بحثهایی در خصوص دفاع مقدس بررسی شود.
او افزود: برنامه داریم این سلسله جلسات به صورت مستمر تا پایان سال جاری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شود.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در محیطهای دانشگاهی و فضای عمومی جامعه نوع برخوردار با پدیده جنگ از یک تنوع برخوردار است که در این جلسات قراراست از جنبههای مختلف به موضوع جنگ بپردازیم. در این جلسات قرار است روایتهای مختلف از شروع مورد بررسی قرار گیرد.
اکبر عابدینی، فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) نیز در این نشست، گفت: در زمان جنگ سرد دنیا دو قطبی بود و کشورها تحت سیطره بلوک شرق و غرب بودند وسیاستهای دنیا براساس این بلوک اجرا میشد در همین دوران بود که مردم ایران با رهبری امام انقلاب کردند و شعارشان نه شرقی و نه غربی بود.
او افزود: به دلیل سیاستهایی که در دنیا وجود داشت دنیا انقلاب ایران را برنتابید و از شروع انقلاب شاهد توطئههای دشمنان علیه انقلاب بودیم. دشمنان پس از انقلاب ابتدا حرکتهایی در مناطق کردنشین کشور انجام دادند و شاهد آن بودیم که گروه کمله حمله کرد و ۱۸ دستگاه تانک و توپ را ربایید و با همین تانکها و توپها سنندج را به آتش کشیدند.
عابدینی تصریح کرد: همزمان با این اتفاقات ناامنی در استانهای مختلف کشور آغاز و ترورها نیز شروع شد. در آن زمان دانشجویان احتمال یک کودتا را میدادند که موضوع تسخیر لانه جاسوسی صورت گرفت و بعد از آن نیز حادثه طبس اتفاق افتاد.
فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) ادامه داد: دشمن به دنبال کودتا در کشور بود که این گزینه نیز به لطف خدا عملیاتی نشد و کودتاچیان دستگیر شدند.
سردار عابدینی گفت: در نهایت دشمن به جمع بندی رسید که جنگ با ایران را آغاز کند و صدام به دلیل معاهده الجزایر که فکر میکرد در آن حقیر شده است، جنگ را با ایران آغاز کرد.
او گفت: صدام از زمان رئیس جمهوری تا ۳۱ شهریور بیش از ۵۰۰ بار به ایران حملات محدود انجام داده بود و پس از اینکه متوجه شد ایران آمادگی لازم را ندارد با همکاری کشورهای منطقه و حمایت آمریکا جنگ را آغاز کرد.
فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) اظهار کرد: صدام قصد داشت در مدت کوتاهی خوزستان را بگیرد چراکه خوزستان منبع انرژی ایران بود بنابراین انقلاب به زمین میخورد، اما نتوانست این فکر خود را عملیاتی کند. در ابتدا، ایران آمادگی لازم در خوزستان و ۴ استان دیگر را نداشت، به همین علت دشمن توانست ۱۵ هزار کیلومتر از خاک ما را تصرف کند.
او بیان کرد: دشمن قصد داشت ظرف یک هفته خوزستان را بگیرد و همزمان شهرهای اهواز و اندیمشک و دزفول را نیز تصرف کند، اما مردم ایران با فرماندهی شهید جهان آرا توانستند ۳۴ روز مقابل دشمن ایستادگی کنند.
فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) تاکید کرد: به دلیل ایستادگی مردم ایران استراتژی عراق مبنی بر جنگ برق آسا شکست خورد.
سردار عابدینی اظهار کرد: پس از عزل بنی صدر نیروهای نظامی کشور با یکدیگر متحد شدند که عملیاتهای ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس صورت گرفت و خرمشهر آزاد شد. در این عملیاتها طی ۹ ماه عمده مناطق خوزستان که در اشغال عراق بود پس گرفته شد.
فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) گفت: عملیاتهای رمضان، والفجر، مسلم عقیل، خیبر و بدر که در مجموع ۱۲ عملیات بودند نیز برگزار شد که تعدادی از آنها موفق تعدادی نیمه موفق و تعدادی نیز موفق نبود.
سردار عابدینی ادامه داد: سال ۶۴ سپاه به منطقه فاو حمله کرد و فاو که شهر مرکز ذخیره نفت جنوب عراق بود را گرفت. پایگاههای موشکی عراق در این منطقه بود همچنین بزرگترین ساحل اروند کنار در این شهر است بنابراین نیروهای غواص تربیت شدند و طی یک برنامه ریزی دقیق نیروهای غواص ایران طی سه روز از این رودخانه عبور کردند و توانستیم فاو را بگیریم.
فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) با اشاره به عملیات کربلای ۴ گفت: در این عملیات برنامه داشتیم از جزیره مینو تا شلمچه را بگیریم و به سمت بصره و فاو برویم که به دلیل اینکه عملیات لو رفت و منافقین اطلاعات عملیات را در اختیار عراق گذاشته بودند عملیات موفق نبود.
سردار عابدینی ادامه داد: عملیات کربلای ۵ شکل گرفت که در این عملیات نیروهای ایران به نزدیک بصره رسیدند که در آن زمان قطعنامه ۵۹۸ صادر شد، اما با وجود صدور این قطعنامه عراق با گازهای شیمیایی به شهرهای ایران حمله کردند.
او افزود: پس از پذیرش قطعنامه عراق منافقین را تحریک کرد تا به ایران حمله کنند که عملیات مرصاد شکل گرفت که در این عملیات منافقین با ۴ هزار نیرو و پشتیبانی نیروی هوایی عراق به ایران حمله کردند، اما به دلیل ایستادگی نیروهای ایران شکست خوردند.
فرمانده مرکز آموزش دفاع مقدس دانشگاه امام حسین (ع) تاکید کرد: در ۲۰۰ سال گذشته جنگ تحمیلی تنها جنگی بود که دنیا پشت سر صدام ایستاد وهمه علیه ما بسیج شدند، اما مردم با مقاومت، ایثار و گذشت مقابل دنیا ایستادند و دشمن نتوانست حتی یک وجب از خاک ما را بگیرد.
سردار عابدینی گفت: در جنگ تحمیلی ۱۸۸ هزار شهید دادیم که ما مدیون این شهدا هستیم و از جان گذشتگی این شهدا باعث شد که امروز جزو چند کشور دنیا باشیم که به بازدارندگی رسیده ایم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/