به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، به همت انجمن ادبی من یار مهربانم کتابخانه عمومی شهید مطهری مشهد مقدس و با حضور عباس ساعی و جواد حاجی زاده از شاعران و رباعی سرایان خراسان رضوی جلسه بررسی قیام عاشورا در شهر مولانا برگزار شد.
جواد ساعی شاعر و رباعی سرای مشهدی در این جلسه در خصوص شعر مولانا و دلبستگی وی به شعر آیینی و مذهبی گفت: تمام شعر مولانا شعر آیینی و شعر مذهبی است و تعداد ابیاتی که مولانا از در آنها از قرآن و احادیث الهام گرفته است بسیار چشمگیر است و به صورت کلی نمیتوان
مثنوی معنوی و کلیات شمس را از قرآن و حدیث جدا در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید
او افزود: شعر ادبیات آیینی ما که به صورت خاص با عدل و امامت به عنوان دو اصل خاص شیعه در اعتقادات و اصول دین گره خورده است بسیار زیاد است و در بین اشعاری که در ادبیات آیینی در مورد امامت وجود دارد بیشتر در مورد کربلا و امام حسین (ع) سروده شده است که این امر در اشعار مولانا نیز برجستگی دارد.
این شاعر و رباعی سرای مشهدی ادامه داد: مولانا در تمامی آثار خود به صورت نمایانی به کربلا و شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا توجه داشته است و ارادت و عشق او به ساحت امام حسنی (ع) زنده و پویا است و بخش زیادی از ذهن او را عاشورا و یاد امام حسین (ع) پر کرده است.
ساعی دیدگاه کسانی که بنا به برداشتهای سطحی از شعر مولانا نسبت به شعر او نظر منفی دارند را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: برای رسیدن به درک و شناخت واقعی شخصیتهای بزرگ، باید دوره و زمانه آنها را مورد بررسی قرار داد و این امر در مورد مولانا نیز صدق می کند.
او تصریح کرد: در زمانهای که شیعیان محدودیتهای بسیاری داشتند و ابراز ارادت به ساحت ائمه مساوی با قطعه قطعه شدن بدن بود شاعران و بزرگان علمی و ادبی تقیه را در پیش میگرفتند.
این شاعر آیینی سرای خراسانی تاکید کرد: ابراز ارادت و عشق مولانا به ائمه اطهار (ع) مختص مثونی معنوی و کلیات شمس نیست و جلوههای محبت او به آستان ائمه (ع) در آثار منثور او از جمله فیه مافیه و مجالس سبعه نیز نمایان است.
انتهای پیام//ز. ق