به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،دکتر سهراب احمدی رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز و رییس گروه ساخت دستگاه حسگر زیستی گفت:این دستگاه طیف سنج و آشکار ساز حسگر زیستی به صورت کاملا بومی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و فیزیک کاربردی تبریز ساخته شده است.
اوافزود: این دستگاه با حمایت ستاد توسعه زیست فن آوری ریاست جمهوری طراحی و ساخته شده و پیش از این نیز ثبت اختراع شده است.
او در خصوص کاربرد و مزایای این دستگاه اظهار کرد: برای درمان بیماریها و تشخیص آلودگیهای موجود در هوا کاربرد دارد، مزایای دستگاه LSPR توانایی اندازه گیری سریع و آشکارسازی نمونههای زیستی مثل آنزیمها و پروتئینها توسط بیوسنسورها است.
پوریا نظیری یکی ازطراحان دستگاه طیف سنج نیزگفت: این دستگاه قابلیت تشخیص تک ملکولهای زیستی را داشته، حساسیت ضریب شکست مناسبی در مواردی که غلظت ملکولی خیلی پایین باشد را دارا میباشد البته مقرون به صرفه بودن ساخت آن از دیگر مزایای دستگاه طیف سنج (LSPR) است.
دانشگاه تبریز با ۷۴ سال قدمت دومین دانشگاه قدیمی ایران بعد از دانشگاه تهران محسوب میشود، ۱۳ دانشگاه بزرگ و پنج دانشگاه جامع در ایران وجود دارد و دانشگاه تبریز نیز جزو پنج دانشگاه جامع کشور است، که در انجام طرحهای تحقیقاتی بنا به اعلام دانشگاه اسپانیایی رتبه پنجم دانشگاه تبریز در زمینه نانو در جهان را دارد.
در طول ۲ سال گذشته بیش از ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز جذب شده است.
انتهای پیام/