هرآنچه باید درباره «مومو» شخصیت عجیبی که این روز‌ها به کابوس برخی نوجوانان تبدیل شده، بدانید در این گزارش گردآوری شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، فضای مجازی بستری است که این روز‌ها در تمام کشور‌های دنیا به وسیله فناوری‌های روز مورد استفاده قرار گرفته و در اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های جهان به عنوان فرصتی در اختیار جوامع بشری شناخته می‌شود. این فضا که در ظاهر شیوه زندگی کردن را برای انسان بهبود بخشیده و امورات او را تسهیل کرده است، گاهی بشر را با چالش‌هایی مواجه می‌کند که سردرآوردن از آن و چاده اندیشی درباره‌اش ممکن است از توان بسیاری از افراد خارج باشد.

با ورود فناوری‌ها به زندگی انسان، بازی‌های رایانه‌ای نیز جایگاه ویژه‌ای در بین کودکان و نوجوانان پیدا کردند و امروزه کودکان از زمانی که شناخت‌های اولیه خود را آغاز می‌کنند وابستگیشان به فناوری و نیازشان برای بازی با تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر در رفتارهایشان نمود می‌یابد به طوری که بسیاری از نوجوانان در سنین کم به گیمر‌های حرفه‌ای تبدیل می‌شوند و همواره پیگیر نسخه‌های جدیدترین بازی‌های روز دنیا هستند.


بیشتر بخوانید


از طرف دیگر بازی‌های رایانه‌ای نیز هر روز هیئت جدیدی به خود گرفته و با ظواهری فریبنده در بین این قشر از جامعه طرفدار پیدا می‌کنند. به علاوه تمام تاثیرات مخربی که زیاده روی در انجام چنین بازی‌هایی بر روی سلامتی دارد، برخی از افراد با طراحی بازی‌هایی خطرناک، برای گرفتن جان کودکان و نوجوانان یک جامعه دام پهن می‌کنند. برخی نیز هم‌بازی شدن با کاربران علاقه‌مند به این سرگرمی جذاب را بهانه‌ای برای سوءاستفاده از اطلاعات شخصی افراد قرار می‌دهند و آن‌ها را فریب می‌دهند. چنین اشخاصی از فضای مجازی برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده کرده و با راه‌اندازی چالش‌هایی در این فضا دیگران را قربانی می‌کنند.

همه ما به خاطر داریم که مدتی پیش تعداد زیادی از خانواده‌های ایرانی به دلیل سهل انگاری والدین در کنترل فرزندانشان برای استفاده از بازی‌های رایانه‌ای و فریب خوردن فرزندان، داغدار کودکان و نوجوانانی شدند که تحت تاثیر بازی «نهنگ آبی» قرار گرفته بودند و پس از تهدید‌هایی که از سوی این بازی برایشان به وجود می‌آمد، اقدام به خودکشی می‌کردند.

مومو؛ کابوس این شب‌های برخی نوجوانان/ سر و کله «مومو» از کجا پیدا شد؟

آموزش مجازی بهانه‌ای برای افزایش حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی

شیوع ویروس کرونا و تقویت آموزش مجازی در کشور باعث شد که دانش آموزان در رده سنی کودک و نوجوان بیش از پیش به سمت استفاده از فناوری‌ها و بازی‌های رایانه‌ای سوق یابند و خانواده‌هایی که تا این زمان از حضور کودکانشان در این فضا ممانعت ورزیده بودند برای موفقیت، تحصیل فرزندان و جلوگیری از متاثر شدن آینده آن‌ها از این شرایط، تن به حضور فرزند خود در این فضا بدهند.

در چنین شرایطی که والدین بیش از پیش درباره سلامت روانی کودکانشان در این فضا نگران هستند، به تازگی «مومو» پا به دنیای دانش آموزان گذاشته و به کابوس شبانه آن‌ها تبدیل شده است و در مقاطعی خواب شب را از چشمان کودکان ربوده است. خانواده‌ها نیز در راستای اهمیت سلامت روحی فرزندانشان، سوالاتی در ذهنشان پدید آمده است که اصلا این مومو کیست؟ از کجا آمده و راه جلوگیری از بروز چنین چالش‌هایی در فضای مجازی چیست؟

در راستای پاسخ به این سوالات به گفتگو با علیرضا آل داوود کارشناس فضای مجازی نشسته ایم که در ادامه این مصاحبه را مشاهده می‌کنید:

مومو کیست و چگونه طعمه‌های خود را به دام می‌اندازد؟

آل داوود گفت: مومو مانند نهنگ آبی یک چالش اینترنتی بر بستر پیام‌رسان غیربومی و ناامن واتس‌اپ است که در قالب اکانتی با همین نام به افراد پیام می‌دهد و پس از اینکه فرد این پیام را دید بر اساس اطلاعاتی که از بستر اینترنت جمع آوری کرده و یا با استفاده از تکنیک مهندسی اجتماعی، تهدید و ارعاب اطلاعاتی را از فرد اخذ می‌کند.

وی ادامه داد: مومو در مقاطعی با ارسال فایل‌های آلوده دسترسی به بخش‌های مختلف تلفن همراه کاربران مانند گالری، منطقه جغرافیایی و مخاطبین دسترسی می‌یابد؛ سپس کاربر را تهدید می‌کند که در صورت عمل نکردن به خواسته هایش، اطلاعات فرد را در شبکه‌های اجتماعی غیربومی مانند یوتیوب پخش می‌کند.

فضای مجازی بی ضابطه همچنان در حال جولان و قربانی گرفتن در ایران است

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه فضای سایبری تاکنون در ایران افراد زیادی را قربانی کرده و جان بسیاری را گرفته است عنوان کرد: درگیر شدن فرزندان ایرانی با این چالش نشان می‌دهد که فضای مجازی افسار گسیخته و بی‌ضابطه همچنان در کشورما بستری برای جریان تحریف داخلی و جنگ شناختی دشمن به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

آل داوود افزود: بررسی این موضوع نشان می‌دهد که جای خالی شبکه ملی اطلاعات در کشور ما حس می‌شود و این در حالی است که سرویس‌های بومی کشور مدام توسط جریان تحریف داخلی ترور می‌شوند و از این مهم‌تر بسیاری از نوجوانان و کودکان به این فضای ناامن وارد شده اند و با وجود کمبود شدید سواد رسانه‌ای در بین مردم و مسئولان پیامد‌های منفی چنین چالش‌هایی تشدید شده و افراد سودجو برای رسیدن به اهداف شوم خود فرصت را مناسب می‌یابند.

دولت برای مقابله با مومو و امثال آن باید چه کند؟

وی درباره وظایف دولت در این زمینه بیان کرد: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در برنامه پنج ساله پنجم و ششم وجود داشته، ولی متاسفانه کمتر از ۳۰ درصد آن در داخل کشور راه افتاده است. درصورتی که اعتماد مردم توسط برخی جریان‌ها مورد هجمه قرار نگیرد، حمایت از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی می‌تواند راه حل موثری برای رقابت پلتفرم‌های داخلی با نمونه‌های مشابه خارجی و حل بسیاری از مشکلات در این فضا باشد.

مومو؛ کابوس این شب‌های برخی نوجوانان/ سر و کله «مومو» از کجا پیدا شد؟

فرزندان دیگر کشور‌ها چگونه قربانی مومو نمی‌شوند؟

کارشناس فضای مجازی درباره اقدامات دفاعی دیگر کشور‌ها در برابر چالش‌های خطرآفرین مجازی تصریح کرد: چالش مومو فقط در ایران نیست و در کشور‌های دیگر نیز وجود دارد؛ کشور‌های دیگر اجازه نمی‌دهند پیام رسان‌های غیر بومی‌شان این چنین بی قانون در درون کشورشان فعالیت کنند و به وسیله شبکه ملی اطلاعاتشان توانسته اند به سرعت مشکل مومو را پیگیری و حل کنند. از سوی دیگر همه پیام‌رسان‌های خارجی در درون کشور‌های پیشرفته دفتر حقوقی دارند و درصورتی که تهدید، اغتشاش، حمله سایبری، کلاهبرداری و یا چالش خطرناکی از سوی آن پیام‌رسان در داخل کشور رخ دهد باید به مراجع قضایی پاسخگو باشند؛ از همه مهم‌تر اینکه چنین پیام‌رسان‌هایی به کشور‌های مقصد خود مالیات پرداخت می‌کنند، زیرا درحال مدیریت کسب و کار‌ها و تجارت هستند.

آل داوود ادامه داد: سران بسیاری از کشور‌ها درباره چالش مومو واکنش نشان داده اند؛ می‌طلبد تا مدیران آموزش و پرورش کشور در اولین اقدام درباره جلوگیری از حضور دانش‌آموزان در فضای افسار گسیخته پیام‌رسان‌های خارجی مطالبه جدی کرده و در راستای تحقق بیانات رهبر فرزانه انقلاب مجدانه بکوشند.

آیا کودکان و نوجوانان نیز باید در این زمینه اقدامی انجام دهند؟

وی درباره وظایف کودکان و نوجوانان در این زمینه اظهار داشت: دانش‌آموزان باید بکوشند تا از حضور در پیام‌رسان‌های خارجی به ویژه شبکه‌هایی مانند اینستاگرام و لایکی که به لحاظ تصویرمحور بودن برای افراد جذاب هستند دوری کنند تا از قرارگیری در مسیر اهداف خصمانه دشمن دور بمانند.

کارشناس فضای مجازی رده بندی شدن اینترنت و محدودیت سنی در استفاده از آن را ضروری دانست و گفت: اگر اینترنت سطح بندی شده در کشور ارائه نشود آسیب‌پذیری جامعه ایران در برابر جنگ شناختی دشمن افزایش می‌یابد و باعث می‌شود که در این جنگ کشور ما بزرگترین سرمایه‌های اجتماعی خود را از دست بدهد، زیرا دشمن درحال هویت سازی برای نسل آینده ما است تا بتواند آن‌ها را دچار از خود بیگانگی فرهنگی و اجتماعی کرده و هویت مورد تایید خود را به فرزندان ایران تحمیل کند.

افزایش سطح سواد رسانه‌ای ضرورتی غیر قابل انکار برای خانواده‌های ایرانی

در پایان باید گفت مومو اولین چالش خطرناک مجازی نیست و قطعا آخرین آن‌ها نیز نخواهد بود در نتیجه اولین، ضروری‌ترین و مهم‌ترین اقدام از سوی خانواده‌های ایرانی برای مصونیت در برابر چنین چالش‌هایی افزایش سطح سواد رسانه‌ای خود و فرزندانشان در راستای شناخت به موقع و برخورد مدبرانه در شرایط رویارویی با موقعیت‌های خطرناک در فضای سایبری است.

گزارش از عطیه طالب‌پور

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۰۴ دی ۱۳۹۹
خخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۲۹ مهر ۱۳۹۹
واتساپ اصلا امن نیست. وقتی تو گرهی عضو می شید شماره ها در دسترس همه هست.
اگر یکی از این نرم افزارهای داخلی این مشکل را داشتند تا سالها در مورد ضعف امنیتی و ایرانی بودنش صحبت می کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۲۹ مهر ۱۳۹۹
دولت که هیچکاری نمخواد بکنه، مجلس هم که چند ماهه میخواد قانون حمایت از کاربران فضای مجازی رو تصویب کنه که نمیدونم چرا نمیکنه! آقای رییسی شما بعنوان رئیس قوه قضاییه یه کاری بکنید.
Iran (Islamic Republic of)
عرفان.م
۲۲:۵۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
باید مردم را آگاه کنیم
Iran (Islamic Republic of)
خ ع
۱۲:۳۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
لطفا بچه های نزارید تو فضای مجازی از ردی قویه غذای میخوایم هرچه زودتر نزارید عزیزانمان به دام این چنین برنامه ها بیفتنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
آقای وزیر ارتباطات اگه چنین اتفاقاتی برای فرزندان خودتان هم بیفتد بازهم ساکت مینشینید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
والا مومو قیافش خیلی شرف داره به سحرتبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
با سلام آقای وزیر تو رو خدا به بچه ها ی ما رحم کنید یک ی مدت کوتاهی مدرسه ها رو تعطیل کنید بچه ها میترسم درس بخونن خواهش میکنم مدارس رو تعطیل کتبن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
کشور ما بی قانون هست، کشورهای مدرن قوانین سختگیرانه ای دارن ولی اینجا بچه 12 ساله هزارتا کلیپ و تصویر مستجهن میبینه بعدا منحرف میشه
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۲۱:۰۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
شبیه ی قوباغه هست ولی چیز ترسناکیه لطفا به ما اطلاعاتی بدین که اگر پیامی زنگی چیزی زد چیکار کنیم من گوشی رو خاموش میکنم تا ۲ ساعت بعد روشن میکنم
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۲۰:۵۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
مقاله خیلی کلی گویی کرده بهتره کاربردی تر نوشته شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
خب واتس اپ رو حذف کنن.نداشته باشن از گرسنگی میمیرن؟
Canada
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
به زبان ساده و قابل فهم همه
بگویید راه چاره چیه
خانوادها چکار کنند
چرا این سایت ها مثل اینستگرام .تلگرام وووو سانسور نمیشوند
باعث نابودی دینا شده اند
اینجا ملت اثرات مخرب این سایت ها
با جان و دل لمس کرده اند
خیلی با احتیاط از این سایت ها. استفاده میکنند
چرا بهش مجازی میگویند
نه واقعی
Canada
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
تنها چاره کار
اطلاع رسانی به جوانان و خانواده انها و
خطرات این مومو و
بعد جایگرینی با برنامه ایرانی
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
بله منم باور میکنم که قضیه این مومو فقط همینه
فقط شما راست میگی !
واقعا که هدایت دارید میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
آقا راهکار هم بدید چرا این طور کم فهمید شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
میخوان واتس اپم فیلترکنن برا همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۹ مهر ۱۳۹۹
نکه تحفه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
تشکر از بابت اطلاعاتی که دادین من قبلا از چگونگی کارکرد این برنامه اطلاع نداشتم به نظر من صدا وسیما هم باید برنامه های جذاب و شاد بسازند تا جوانان ونوجوانان سرگرم باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
واقعا همینمون کم بود خودمون کم مشکل بدبختی داشتیم اینم اومد شد یکی از مشکلاتمون خدا بخیر کنه میگن آخرزمون واقعا راست میگن هرچی بلا و بدبختی داره سرمون میاد فکر کنم زمان ظهور امام زمان رسیده
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۱۷:۴۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
امروز اومده بود تو گروه ریاضی پسرم . انقدر فحش داده بود که معلمم ترسیده بود بچه ها که دیگه جای خود داره . تازه پسر من دهمه یعنی کوچیکم نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
البته اطلاع رسانی خوب شما قابل تقدیر هست ولی خوب وبد دقیقا وظیفه اجرایی و عملکردی والدین و بزرگترها را هم توضیح می دادید این کلی گویی که باید سواد رسانه را بالا برد که همه میدونند و راهکار نیست! دقیقا الان توضیح بدید که پدر مادرها چکاری رو انجام بدن مثلا گوشی سامسونگ یا ال جی یا اپل ... دقیقا در تنظیمات گوشی چکاری انجام بشه در نصب یا اجرای برنامه اندروی واتس اپ و... اگر راهی داره درست توضیح بدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
سلام الان دقیقا چکار باید کنیم،راهکار مقابله چی هست،سواد رسانه ای که صحبتش شد از کجا باید بالا ببریمش،و صدها سوالات دیگه ای که جوابشون رو نددین و نداریم لطفا مطالب کاربردیتر بیشتری قرار بدید،ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
گیرش بیارم موهاشو قیچی می کنم گیس بریده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
ما نسل سمندون و دزد عروسک‌ها هستیم اینها نسل عمو پورنگ و فیتیله ها. سریال و برنامه کودک زمان ما یه جن شاخدار بود که تخم مرغ خام با پوست میخورد ( سمندون ). دزد عروسکا ام که آزیتا حاجیان واقعا دیدن داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
فکر نکنم حریف دهه نودیا باشه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
دوستان عزیزم لطفا بخونین پیاممو
همیشه سطح دسترسی گوشیتونو کنترل کنین و ترجیحا تمام سطوح دسترسی را خاموش و غیر فعال کنین و هر زمان نیاز به ارسال فایل یا استفاده از دوربین و لوکیشن یا کانتکت لیست داشتین،اون رو فعال کنین و بعد از استفاده دوباره سریعا غیرفعالش کنین،حتی غیر از واتس اپ و تلگرام،همه برنامه هاتونو سطوح دسترسیشو چک کنین،مثلا برنامه ای مثه روبیکا نیازی به دسترسی داده های شما نداره،خواهشا خواهشا خواهشا مراقب خودتون باشین
Cyprus
محمدجواد
۱۵:۰۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
برای این که سرو کله مومو از کجا پیدا شده و چرا کودکان و نوجوانان رو هدف قرار گرفته باید عمیق تر به موضوع نگاه کنید:
سرو کله این نوع شیطان های از فیلم های دیزنی و امثال اون سرچمشه گرفته وقتی میان جنیان و تک چشمی شیاطین رو دوست بچه ها معرفی مکنند و در اون فیلم ها با بچ ها دوست میشن، الان هم از همون فکری که در ذهن بچه ها نقش بسته اند استفاده میکنند... که مومو هم یک دوست است و درست می گوید.
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۴:۵۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
سلام،خدا خیرتون بده ازاطلاعاتی که دراختیار ما قرار میدید ولی آموزش وپرورش هم بایدیه کاری انجام بده.چرا اینقدر سرعت شاد باید پایین باشه که معلم ودانش آموز مجبور بشن از واتساپ استفاده کنن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه مرادی
۱۴:۵۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
واقعا آدم از دیدن عروسک مومو وحشت می کنه توروخدا دیگه برشدارین خیلی ترسناک آدم حالش بد میشه با دیدنش ممنون میشم اگه برشدارین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
دوست عزیز آدم تا تصویر این نبینه و دربارش ندونه که نمیتونه مقابله کنه اسم این ترس نیست بله ی آگاهی هست وگر ن آدم تو تاریکی از همه میترسه ولی وقتی که روشن میشه دیگه چیزی برای ترس وجود نداره
Iran (Islamic Republic of)
قاسمی ازشیراز
۱۴:۱۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
باسلام وخسته نباشی خدمت مدیران وکارکنان باشگاه خبرنگاران جوان برای ارائه مطالب خوب وارزشمندی که دراختیار کاربران میزارید،اگر عمیقتر به موضوعات اینچنینی پرداخته شود خیلی ازکاربران ازدام پهن کننده ی شیطانی این سودجویان،اطلاعات بهتری کسب خواهند کرد،سپاسگذاریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
هر دم از این باغ بری می‌رسد... این بازی اسرائیلی است و هدفشون موقعیت یابی ایرانی‌هاست خدا رو شکر کشور ما که بی در و پیکره هر بلایی سرش میارن اون از کرونا گرونی این هم از مومو نهنگ آبی الا ماشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
به نظرم مال عربستان سعودیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
پس برو سوریه و یمن و...تا بی در و پیکر را نشونت بدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۲۹ مهر ۱۳۹۹
دوست عزیز من از میزان اطلاعات و سواد شما با خبر نیستم اما اینکه بگید بخاطر مکان یایی هست اشتباه و ناشی از نا اگاهی شماست در این حرفه پیدا کردن شما مکان شما نیاز به این کارهای سطح پایین نداره مکان یابی شما فوقش 10 دقیقه طول بکشه و اسراییل به این بچه بازیها احتیاجی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
این کجاش ترس داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
لطفا کارشناسان فضای مجازی وپلیس فتا به دادمان برسند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۲۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
زمان ما، کارتونها و سریال‌هایی پخش میشد که مو‌مو در مقابلشون خنده داره:))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
آقای جهرمی پاسخ دهند؟
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمدامین
۱۱:۵۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
ممنون از مطلب خوبتون ...اگه یه وقت همچین چیزی برامون پیش اومد خواهشا مطلب بزارین که چیکارکنیم ؟؟؟؟؟؟؟پیام داد یا تماس گرفت چه عملی رو ما درمقابل انجام بدیم ؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
اين فضا مجازي رو فيلتر كنيد يه عالمه خانواده نابود شدن
اگه يه عده هم كسب و كارشون بهم ميريزه دولت كاري كنه كه فقط از پيام رسان هاي داخلي استفاده كنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
با یک شماره تلفن دیگه اکانت درست کنید و در بدترین حالت خطتتون رو عوض کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
خوب چه کاری انجام دادین؟؟؟فقط میگیم مومو.خب متوقفش کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
امروز واسه دوست من پیام فرستاده بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
احتمالا گوشی یکی از آشنایان شما الوده بوده. و شماره تلفن دوست شما رو به دست اورده گوشی دوست شما الوده نیست و صرفا در حال اذیت کردن هست در صورت دریافت فایل یا کلیم از باز کردن اون امتناع کنید
Iran (Islamic Republic of)
amir
۱۰:۲۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
مو مو - مو مو - لطفا اونایی که نمیدونن چالشش دقیقا چجوریه ویدیو کیودی پای تو چالش مومو رو ببینن تو یوتیوب
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۰:۱۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
معلومه که اطلاعت رو پخش نمیکنه تو یوتیوب اینو میگن که طرف رو بترسونن
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۰۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
اقا اینکه برای ما ترس نداره ک برخی از عروسک های برنامه کودک مارو مومو ببینه خودش خودکشی میکنه
ما برنامه کودکمان مومو بود وقتی مومو مد نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
من خودم از فضای مجازی استفاده می کنم چنین چیزی ندیدم چطور راحت دختر ما دیده شب نمیتونه بخوابه روی درس خوندنش هم تاثیر داشته
نهاد های مربوط کجای کارند؟؟؟
-
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
لطفاً راهکار ساده و عملی ارائه دهید. اینکه کنترل شوند که نشد راهکار یعنی بشینیم کنار بچه تا درس بخونه....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
پیش از درخواست برای حذف و جلوگیری از استفاده از اینستاگرام و واتس‌آپ و... باید جایگزین لایقش رو به مردم معرفی کنید. پیام‌رسان های داخلی به حدی ضعیف و ناشیانه تولید شدند که اکثر مردم ترجیح میدهند از همان واتساپ و اینستاگرام استفاده کنند
آخرین اخبار