به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در نشست خبری ویدیو کنفرانسی خود با خبرنگاران اظهار کرد: ما از وزیر مسکن و شهرسازی درخواست کرده ایم که زنان سرپرست خانوار در اولویت دریافت مسکن ملی وارزان باشند و در موارد بسیاری از طرح های این چنینی زنان سرپرست خانوار در اولویت قرار دارند.
وی افزود: طرحهای حمایت از زنان سرپرست خانوار با همکاری سازمانهایی همانند بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد در حال اجراست. همچنین بحث بیمه زنان سرپرست خانوار نیز موضوع مهمی است که امسال با اولویت مادران بیش از یک و دو فرزند عملی خواهد شد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت آموزش مهارتهای فردی و ارتباطی به زنان و دانش آموزان ادامه داد: آموزش این مهارتها به قدری مهم است که کلاسهایی در قالب مدرسه گفت و گو در آموزش و پرورش برای دانش آموزان ایجاد شده است.
او ادامه داد: اورژانس اجتماعی کارآمدترین مداخله در آسیبهای اجتماعی است و یکی از اقدامات ما ارتقای توانمندی کارشناسان اورژانس اجتماعی بود، باید توجه داشت افراد بسیاری نمیدانند که خشونت، خودکشی و از این دست موارد را میتوانند با شماره ۱۲۳ در میان بگذارند و امسال این شماره تلفن از طریق پیامک به تمام مردم ایران معرفی شد.
ابتکار گفت: ما در معاونت امور زنان در سند جمعیت به طور مستقیم دخیل نیستیم، اما در برخی موضوعات مانند ازدواج، تشویق به اصلاح سبک زندگی و توجه به فرزندآوری کار کرده ایم و مهمترین اقدام ما سند ارتقای زنان در استانها بوده است چرا که زنان محور اصلی در خانواده محسوب میشوند و موضوع فرزندآوری و جمعیت مورد توجه است هر چه این قبیل موضوعات جزو تکالیف مستقیم ما نیست و ما در حوزه بهداشت با وزارت بهداشت در کارگروه سلامت همکاری داریم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور درباره ناباروری و خدمات به مادران اظهار کرد: ما بازدیدهایی از مراکز ناباروری وزارت بهداشت داشتیم و مشاهده کردیم که درمانهایی در سطح کشورهای پیشرفته دنیا با هزینه کم به زنان نابارور داده میشود و ایران در ای زمینه در رده کشورهای برجسته دنیاست.
ابتکار بیان کرد: اسم مادر در شناسنامه فرزند وجود دارد و در کارت ملی نبود و پیشنهاد دادیم که نام مادر در کارت ملی ثبت شود و وزیر کشور با این پیشنهاد موافقت است و به نظر نمیرسد مانع خاصی داشته باشد و ورود نام مادر به کارت ملی هزینهای نخواهد داشت و مقرر شده است تا درصورت تایید نهایی نام مادر در کارت ملی فرزندان تازه متولد شده ثبت و برای سایر افراد نیز در زمان تعویض کارت ملی نام مادر اضافه شود و اضافه شدن نام مادر به کارت ملی نیازمند اصلاح یک آیین نامه در دولت است و فکر میکنیم ظرف ماه آینده این اقدام صورت گیرد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور بیان کرد: هفته سلامت بانوی ایرانی فرصتی برای ارتقای آگاهی سلامت بانوان ایرانی است. شاخص عدالتهای جنسیتی در ستاد ملی زن و خانواده در زیر مجموعه حوزه سلامت مورد بررسی قرار میگیرد. خوشبختانه در ایران شاهد ارتقای سلامت زنان هستیم و این شاخصهای نشان از زیرساختهای مناسب در کشور است، در این حوزه بهداشت باوری باید مور توجه قرار بگیرد.
او ادامه داد: در ۳۱ استان سند ارتقای وضعیت زنان ثبت شده است که یکی از آنها به بررسی وضعیت سلامت زنان میپردازد. خوشبختانه در استانها در این زمینه کارهای مناسبی انجام داده و سند ارتقای وضعیت زنان در مرحله نهایی شدن است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه ورزش نقش اساسی ورزش در حفظ سلامت بانوان دارد، اظهار کرد: بیشترین تهدید مرگ و میر زنان مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی و متابولیکی است.
ابتکار درباره حمایت از مادران شیرده گفت: در این زمینه برنامههایی در وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است که از جمله آنها میتوان به تامین شیرخشک مورد نیاز نوزادان، مرخصیهای شغلی مادران و... اشاره کرد اما این موضوه نیازمند توجه بیشتر سیاستگذاران است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: معاونت زنان ریاست جمهوری نهادی ستادی است و مسئولیتی در امر اجرا ندارد و معاونت امور زنان ریاست جمهوری به تفکیک بند ط ماده ۸۰ در جهت هماهنگی بین دستگاهی برای اقدامات مربوط به زنان سرپرست خانوار تشکیل شده است که یکی از کمیتههای این ستاد کمیته سلامت است.
وی ادامه داد: کمیته سلامت مشکلات خاص مربوط به سلامت زنان سرپرست خانوار را با کمک وزارت بهداشت رصد میکندو این اقدام الگویی برای توان افزایی زنان سرپرست خانوار است و در حال حاضر این برنامه برای ۱۴ هزار زن در سراسر کشور اجرا شده است.
ابتکار ادامه داد: ابلاغ مرخصی ۹ ماهه زایمان زنان، فرصت خاص چند ساعت در روز برای شیردهی زنان به نوزادان، امکان شناور بودن ساعت کاری مادران داری فرزند زیر ۶ سال و دورکاری از جمله مواردی است که در قانون برای سلامت زنان پیش بینی شده است و معاونت زنان پیگیر آنهاست.
وی درباره بهداشت بلوغ و اهمیت آموزش آن به دانش آموزان گفت: اخیرا با وزیر آموزش و پرورش در این باره گفت و گو کردیم، همچنین در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان که بالاخره در مجلس دهم تصویب و ابلاغ شد به مباحث سلامت باروری و بهداشت بلوغ اشاره شده است که در کاهش خشونتها و سوءاستفادهها میتواند موثر باشد.
ابتکار درباره اقدامات برای جلوگیری از کودک همسری به عنوان یکی از مصادیق خشونت علیه دختران اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه آمار کودک همسری در ایران خیلی بالا نیست اما تعداد کم آن نیز موجب به خطر انداختن بهداشت کودک میشود و تبعات جسمی و روانی برای کودک به همراه خواهد داشت.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ادامه داد: ما در معاونت امور زنان به منظور جلوگیری از کودک همسری لایحه ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال را به دولت ارائه کرده ایم و در حال پیگیری آن هستیم البته باید توجه داشت که این موضوع به مباحث فرهنگی هم مرتبط میشود که این معاونت در این راستا سعی به آگاه سازی مردم با همکاری بهزیستی و اورژانس اجتماعی داشته است.
ابتکار درباره آزادی زنان زندانی در دوران کرونا بیان کرد: توافق ها برای استفاده از دستبند الکترونیک برای مادران زندانی صورت گرفت است تا مادرانی که حکمشان اجازه میدهد بتوانند از این روش استفاده کنند و با موافقت ریاست قوه قضاییه با شیوع کرونا ۶۰ هزار زن زندانی توانستند آزاد شوند.
او تصریح کرد: لایحه امنیت زنان در مجلس در حال بررسی بوده و در بند آخر آن آمده است که زوجین قبل از ثبت ازدواج باید به کلاسهای مشاوره بروند و این اقدام ثبت شود.
ابتکار درباره لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند گفت: در زمینه سن ازدواج و قتل فرزند به دست پدر نیز اقدامات انجام شده است. پس از قتل «رومینا» روند رسیدگی به این لایحه سرعت یافت و از کمیسیون لوایح به قوه قضائیه منتقل شد و اکنون این لایحه در دفتر رئیس قوه قضائیه است تا در نهایت در دستور کار کمیسیون قرار گیرد همچنین تشدید مجازات پدر در قتل فرزند از اهمیت برخوردار ابوده و حمایت از اورژانس اجتماعی مدنظر قرار گرفته است.
انتهای پیام/