به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، تلاطم بازار این روزها یکی از عذابهای مردم شده است. شهروندان هر روز با قیمتهای جدیدی رو به رو میشوند و این موضوع زندگی را برایشان دشوار میسازد. وقتی این تغییر قیمتها در اقلام خوراکی و اساسی باشد، دیگر بدتر میشود.
مرغ یکی از همین کالاهای اساسی است که قیمتش در خراسان شمالی سر به فلک کشیده. این پرنده در بازار بجنورد کیلویی ۲۶ هزار تومان نیز معامله شد، اما اینک روی کانال ۲۴ هزار تومان قرار دارد.
این اعداد وقتی جالب است که همین چند ماه قبل قیمت مرغ حتی به ۱۰ هزار تومان نیز رسید، اما اینک بدون توجه به هیچ قانونی، همینطور پر میکشد و بالاتر میرود.
به بازار میرویم و به عنوان یک مشتری با کاسب مرغ فروش صحبت میکنیم. او که مشغول تمیز کردن یک مرغ برای مشتری است میگوید: از حدود یک هفته پیش قیمت مرغ دوباره رشد کرد. پیش از این مرغ در هر کیلو ۱۷ هزار تومان معامله میشد، اما اکنون ۲۴ هزار تومان است؛ چند تا برایتان بگذارم؟
پاسخ میدهم یک عدد کافیست و ادامه میدهد: قبلتر خیلی کم مشتریان یک مرغ میخریدند؛ معمولاً بیشتر از ۲ مرغ توسط هر مشتری خریداری میشد، اما مدتی است که بسیاری از مشتریان به خرید یک مرغ کفایت میکنند که علتش گرانی و کاهش درآمدهاست.
یکی از مشتریان دیگر نیز که منتظر تمیز و تکه تکه شدن مرغش است میگوید: نمیدانم دولت چه میکند که هر روز قیمتها افزایش پیدا مییابد؟ معمولاً اگر گرانتر شدنی هم بود، پس از مدتی به ثبات میرسید، اما اکنون ۶ ماه است که ثباتی ندیدهایم و هر روز اجناس گران و گرانتر میشوند.
او افزود: با این وضعیت نمیشود زندگی کرد؛ حالا ما بازنشستهایم و نیاز به خرجهای جدیدی نداریم، اما یک زوج جوان و یا فردی که میخواهد ازدواج کند چه میکشد؟
اما یکی از شایعاتی که این روزها در بین مردم بجنورد مطرح است، قیمت مرغ در استانهای همجوار میباشد. عدهای معتقدند مرغ در خراسان رضوی و یا گلستان حدود ۱۷ هزار تومان خرید و فروش میشود و این افزایش قیمت شدید قیمت مرغ در بجنورد ناشی از بی تدبیری مسئولان استانی است.
با اندکی جست و جو و پرسش از شهروندان این استانها در مییابیم که فاصله قیمت تا این حد نیز نیست. هرچند قیمت مرغ در خراسان رضوی و گلستان حدود ۲۲ هزار تومان است، اما این عدد نسبت به خراسان شمالی باز هم پایینتر است.
به دنبال علت میرویم. مهدی امیدوار، رئیس اتاق اصناف بجنورد در این خصوص میگوید: فروشندههای مرغ و گوشت استان عامل این گرانی نیستند.
او افزود: مرغ گران به دست کسبه میرسد و آنها نیز طبق قانون سود خود را بر روی قیمت میگذارند، اما علت اصلی گرانی مرغ از سمت فروشندهها نیست.
طبق شواهد هزینه تولید مرغ بالا رفته است و این مسئله امری است که مستقیماً با قیمت نهادهها و خوراک طیور مرتبط است.
محمد محمدزاده، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این خصوص گفت: نهادههای دامی را باید سازمان صنعت، معدن و تجارت تهیه کند و در اختیار مرغ داران قرار دهد.
او افزود: مرغ داران برای تولید به موقع و سالم مرغ تلاش زیادی دارند، اما نهادههای دامی با قیمت مناسب و دولتی به آنها نمیرسد و این امر هزینه تمام شده مرغ را بالا میبرد که نتیجه آن افزایش قیمت در بازار است.
محمدزاده بیان داشت: در تلاش هستیم برای مرغ داران استان از سامانه بازارگاه نهادهها تهیه شود تا قیمتها دوباره به تعادل برسد.
پس از این پاس کاریهای حرفهای، اینک توپ در زمین اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان افتاده است؛ محلی که مسئولان آن بی تفاوت به هر مسئلهای مشغول اجرای وظایف اداری خود هستند .
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای پیام/ه