به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر تهران، در نطق پیش از دستور خود با موضوع ضرورت تفویض اختیارات ستاد شهرداری تهران به صف، گفت: کمتر از یک سال از عمر خدمت مدیریت شهری پنجم باقی مانده و زمان به سرعت برق و باد در حال سپری شدن است. مدیریت شهری پنجم در حالی ماههای آخر خدمت خود را سپری میکند که در مقایسه با دورههای پیشین با مشکلات مالی بسیار و نیز همه گیری کرونا دست و پنجه نرم میکند، اما با همه این دشواریها توانسته در این مدت گفتمان انسانمحور خود را در اداره شهر تثبیت نماید.
وی ادامه داد: گفتمانی که خود را در رویکردهایی مانند فسادستیزی و رانتزدایی و کاهش جدی تأثیرات امضاهای طلایی، احترام به سرمایههای انسانی شهر، تصمیم گیری از مسیر کارشناسی، توجه به حقوق عمومی و توقف شهرفروشی، شفافیت و تقویت نظارت همگانی، صیانت از محیط زیست و باغات شهر، توسعه کمی و کیفی قلمروهای عمومی، پیاده محوری، بازآفرینی شهری و نهایتا محلهمحوری متجلی ساخته است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه مجددا هشدار میدهم که با وجود اراده در مدیریت شهری برای تحقق برنامه، اما در عمل رویههای نامناسب موجود و تمرکزگرایی در انجام امور در سازمان شهرداری تهران مانع از تحقق برنامهها در فرصت باقیمانده میشود، اظهار کرد: همانطور که استحضار دارید یکی از بیماریهای مزمن مدیریت شهری تهران بلکه کشور ما، بروکراسی پیچیده و تمرکزگرا است که ریشه در عوامل متعدد دارد و تبیین عوامل و ابعاد آن در این فرصت نمیگنجد. این تمرکزگرایی گرچه منافعی سیاسی و اتوریته سازمانی برای مدیران ارشد شهرداری به همراه داشته، اما مسلما به زیان مردم شهر است.
سالاری از قول یکی از مدیران شهرداری در هیات تخلفات اداری بیان کرد: در دوره گذشته مدیریت شهری با وجود حجم زیادی از تخلفات طی یک بازه زمانی تنها ۱۷۰ پرونده در تخلفات اداری تشکیل شده است، اما در این دوره در همان بازه زمانی ۱۴۰۰ پرونده در تخلفات اداری در جریان است که اساسا با این رویکرد هیچگونه انگیزه و ارادهای برای تعریف پروژه از سوی مدیران شهری باقی نمیماند البته که اصل نظارت درست است.
سالاری تاکید کرد: ضرورت دارد شهرداری تهران با اصلاح رویههای اجرایی و مدیریتی خود در راستای تفویض اختیارات به مناطق زمینه تحرک و سرعتبخشی به اجرای برنامه اولویت محور به ویژه پروژههای کوچکمقیاس محلهای را فراهم کند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در پایان خطاب به شهردار تهران گفت: عدم تحقق برنامه اولویت محور به هر بهانهای ازجمله کمبود منابع مالی به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و اعتقاد دارم با توجه به ظرفیتهای بالقوه و بالفعل قابل توجهی که در سطح مناطق و محلات شهر تهران برای تامین منابع و درآمدها با رویکرد شورای پنجم و جنابعالی وجود دارد ما میتوانیم ۳ تا ۴ هزار پروژه محلهای مبتنی بر نیاز واقعی محلات را در همین مدت باقی مانده به سرانجام برسانیم.
انتهای پیام/