به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانهها اظهار کرد: یکی از دستاوردهای دولت در عرصه بین الملل که براساس حقانیت جمهوری اسلامی ایران و نتیجه مقاومت جامعه ایران بود، برداشته شدن محدودیتهای تسلیحاتی ایران بود که یک دستاورد مهم در عرصه بین الملل به شمار میآید.
ربیعی افزود: به رغم مخالفتها و فشارهای سیاسی و زیاده خواهیهای آمریکا و رژیم صهیونیستی این محدویتها برداشته شد. جامعه جهانی نیز طی یک سال اخیر استقلال و عدم تبعیت در مقابل زورگوییهای آمریکا را از خود نشان داد.
وی تاکید کرد: این دستاورد نشان داد به رغم تصمیمات نادرست و جنگ آفرینانه ترامپ و مفروض دانستن خروج ایران از برجام، سیاست درست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم خروج از برجام علاوه بر خنثی کردن نقشه دولت آمریکا در به انزوا کشاندن ایران و بازگرداندن قطعنامه شورای امنیت علیه ایران آثار مثبت خود را به مرور نشان میدهد که علاوه بر این میتوان به موفقیتهای دیگر از جمله موفقیت در دادگاه لاهه و زبر بار نرفتن شورای امنیت نیز اشاره کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: شکسته شدن حصر تسلیحاتی کشورمان به نوبه خود میتواند نوید بخش عقب نشینیهای دیگر از جمله رفع سایر تحریمهای ظالمانه در همه عرصههای اقتصادی و مالی و بانکی و سایر اقلام بشری باشد.
ربیعی گفت: به بیان روشنتر همان مقاومت و همان ایستادگی بر مواضع اصولی و حقوقی که زمینه ساز رفع تحریم تسلیحاتی شد در منتهای منطقی خود ثمرات دیگری در عرصههای اقتصادی به دنبال خواهد داشت که از هم اکنون واکنش سراسیمه تحریم گران و سوداگران تنش را بر انگیخته است. هوچیگری تحریمگر در باره رفع تحریم تسلیحاتی ریشه در همین ایران هراسی دیوانه وار دارد.
وی ادامه داد: آنها خیلی خوب میدانند که ایرانیان در قرون اخیر هیچگاه آغازگر تهاجم نظامی به هیچ کشوری نبوده اند. سلاح ایرانی در این کشور همواره پشتوانه صلح و امنیت سرزمینی و منطقهای بوده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: صریحتر بگویم ایرانیها عاشق سلاح نیستند، بلکه عاشق صلح و ثبات و همزیستی و همکاریهای منطقهای برای توسعه پایدار هستند. سلاح ایرانی فقط یکی از مولفههای ضرور در حوزههای دفاعی بوده است. قدرت دفاعی ایران یک قدرت ترکیبی و چند وجهی است که در ظل قدرت معنایی و تمدنی آن مفهوم اصلی خود را مییابد.
ربیعی اظهار کرد: ما بر این اساس در همه حوزههای منطقهای در شمال و جنوب و شرق جغرافیای زیست خود، نقشی سازنده داشتیم. طی همین روزها، جهان و منطقه شاهد رفتار سازنده و صلح طلبانه ما در مناقشات منطقهای قفقاز است. در یمن نیز ما توسعه طلبی و تجاوز را محکوم کرده ایم و خواهان مذاکره طرفین برای صلح پایدار شده ایم. همه کشورهای منطقه را به پیمانهای صلح دعوت کرده ایم و با تروریسم و خشونت و افراطی گری مبارزه بیامان و واقعی کرده ایم.
وی ادامه داد: بنابراین هراس امریکا یک هراس تسلیحاتی نیست هراس از این است که رفع تحریم تسلیحاتی رفع تمامی تحریمهای ظالمانه دارویی و بانکی و اقلام بشری را در چشم انداز قابل رویت قرار داده است.
سخنگوی دولت با اشاره به آخرین بررسیها از شیوع کرونا گفت: در شرایط فعلی، روند شیوع کرونا در ۱۲ استان سیر صعودی و ۹ استان هم در شرایط هشدار قرار دارند و تهران هم در مرحله صعودی قرار دارد.
ربیعی گفت: به رغم همه تاکیدها رعایت دستورالعملهای بهداشتی از ۴۲ درصد در دو هفته قبل به ۵۴ درصد رسیده است و امیدواریم با همکاری همه مردم عزیز این روند افزایش یابد و رعایت دستورالعملها به بالای ۹۰ درصد برسد.
وی ادامه داد: همچنین تزریق رایگان واکسن آنفولانزا برای مادران باردار و مراکز نگهداری سالمندان و افراد دارای بیماری سرطان در هفته گذشته دنبال شده است. از همه مادران باردار میخواهم برای حفظ سلامت خود و فرزندان در راه، حتما به مراکز بهداشت مناطق خود مراجعه کنند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: این روزها فشار بسیار زیادی بر کادر درمان ما وارد میشود. از همه هموطنان میخواهیم ضمن حمایت خود با مراعات دستورالعملها، به اقدامات حمایتی که توسط آحاد مردم و نهادهای اجتماعی و خیریهای در روزهای اول شکل گرفته بود ادامه دهند.
ربیعی گفت: همچنین مجددا ضمن تشکر و قدردانی از تلاشهای کادر بهداشت و درمان در سراسر کشور درگذشت جناب آقای دکتر زارع رییس فقید بیمارستان لبافی نژاد را به خانواده ایشان و همه بازماندگان خانواده بهداشت و درمان تسلیت عرض میکنم.
وی با اشاره به تصمیمات هفته گذشته هیات دولت گفت: کنترل قیمتها و افزایش نظارتها از مهمترین مواردی بود که در جلسات دولت مورد بحث، بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت. دولت به هدف توسعه سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و ایجاد اشتغال، با صدور مجوز سرمایه گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در طرحهای رسیدگی جدید و بافندگی در استان خراسان جنوبی موافقت کرد.
سخنگوی دولت گفت: بر این اساس ایمیدرو و باید نسبت به سرمایه گذاری در طرحهای ریسندگی و بافندگی با ظرفیت تولید سالانه ۳ هزار و ۹۶۰ تن انواع نخ و ۵.۱۶ میلیون مترمربع پارچه در مناطق توسعه یافته استان خراسان جنوبی از محل منابع داخلی اقدام کند.
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره برنامه واردات سلاح استراتژیک و صادرات آن پس از برداشته شدن تحریم تسلیحاتی ایران عنوان کرد: از ابتدا اعتقاد داشتیم تحریم تسلیحاتی مبتنی بر ایران هراسی دروغین است. نتانیاهو و ترامپ تلاش میکردند این تحریم برداشته نشود. از تبدیل شدن منطقه به انبار تسلیحات نگرانیم. در حال حاضر در این زمینه برنامه خاصی نداریم. هر زمان براساس نیازهای مشروع خود لازم بدانیم براساس عرف بین الملل و حق ذاتی هر کشور اقدام خواهیم کرد. تاکنون هیچ جنگی را به راه نیانداختیم. اسلحه راه حل منطقه و راه حل میان کشورها نیست و باید بر امنیت در سایه صلح و دوستی در منطقه تکیه کنیم.
سخنگوی دولت در رابطه با مبلغی که قرار بود از صندوق توسعه به بورس وارد شود، افزود: چندین بار این را دنبال کردم. این مبلغ کمک زیادی به بورس خواهد کرد. خوشبختانه به فرآیند اجرایی خوبی رسیده است. پیچیدگی و ابهاماتی زیادی وجود داشت مثل نرخ و مدت سپرده گذاری و اینکه نحوه بازگشت آن چگونه خواهد بود. هیئت امنای صندوق در ۲ مهر ماه تشکیل جلسه داد و عمده ابهامات برطرف شد. از طرف صندوق توسعه ملی تفاهم نامه امضا شده و برای سازمان بورس ارسال شده است.
وی ادامه داد: با تدبیری که انجام شده از منابع ریالی که به صندوق پرداخت میشود برگشت خواهد خورد. برای امضا فرستاده شده است و کارهای آن در حال انجام است.
ربیعی در رابطه با غرامت هواپیمای اوکراینی تصریح کرد: ابعاد کیفری پرونده را از ابعاد حقوقی خانواده قربانیان تفکیک کردیم. دادسرای نظامی در حال بررسی است. پرداخت خسارت براساس عرف و رویههای بین المللی با هدف حمایت از زیاندیدگان قطع نظر از تابعیت افراد انجام خواهد گرفت. هیئت اوکراینی از دیروز وارد تهران شد. غرامت و سایر مسایل را با آنها دنبال خواهیم کرد. کماکان این حادثه داغی برای ایرانیان است و حتما از جنبه کیفری دنبال خواهد شد و هم از جنبه غرامت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اخیرا رئیس جمهور سخنانی را درخصوص صلح امام حسن مطرح کرد که تعبیراتی از آن صورت گرفت و تحلیلهایی شد مبنی بر اینکه دولت موافق مذاکره با آمریکاست؛ بفرمایید آیا دولت بر همان موضع قبلی خود مبنی بر اینکه «مذاکره همزمان با تحریم معنا ندارد» استوار است؟ آیا دولت بدون بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی و جبران خسارات نقض برجام حاضر به نشستن پای میز مذاکره است؟ بیان کرد: دو گروه عامدانه به این سوء برداشتها دامن میزنند و متاسفانه ما مدتی است با این بیماری تحلیلی مواجه شدیم.
ربیعی گفت: یک گروه، اتاق فکرهای تحریم و جنگ افروزان کاخ سفید هستند که از هر فرصت، سخن و کلامی برای حمله به دولت ایران استفاده میکنند و هرچه به دست میآورند با بهانه جویی تفسیر خود را میکنند. نمیخواهم بیشتر از این در مورد این گروه بحث کنم. گروه دوم طیفی از مخالفان و معارضان دولت هستند. من اینها را مخالف دولت نمیدانم.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: شاید از واژه مخالف و منتقد استفاده نکنم، اما به هر دوی آنها احترام میگذارم. اینها گویی وارد جنگ خصمانه شدند. از هر سخن رئیسجمهور برای حمله به دولت و رئیسجمهور استفاده میکنند، نمیدانم هدف انتخاباتی و پشیمان کردن مردم از حضور در انتخابات است؟ آیا طرح صلح آنقدر حاشیه داشت؟ ما بیش از هر زمان دیگری در تلخترین دوران فشار بین المللی هستیم اینکه این چنین دولت زدایی صورت میگیرد چه کسی نفع میبرد.
ربیعی افزود: هیچ تغییری در مواضع ما ایجاد نشده است. شرایط ایران برای بازگشت به مذاکره کاملا روشن است و همانطور که بارها گفته شده بدون بازگشت دولت آمریکا و ترامپ به برجام شانسی برای دیپلماسی با دولت ترامپ وجود ندارد.
وی در رابطه با اینکه با توجه به حرفهای ترامپ و بایدن، نگاه ایران به انتخابات آمریکا چیست؟ گفت: واقعا علاقهای برای مداخله در سیاست داخلی آمریکا نداریم. اظهاراتی داخل آمریکا صورت میگیرد و رئیسجمهور این کشور صریح از تقلب حرف میزند. احتمالات مختلفی برای تنش در آمریکا وجود دارد. مواضع نامزدهای انتخاباتی را به دقت دنبال میکنیم، اما واقعا اهمیتی نمیدهیم کدام حزب چه سیاستی را دنبال میکنند. اگر آمریکا به حقوق ایران احترام بگذارد پیشنهادها قابل بررسی است و ما چارچوب برجام را داریم که قابل بررسی و پیشبینی است.
ربیعی در رابطه با اینکه آیا شکایتی درباره تخریبها و توهینها به آقای رئیسجمهور و طرح عنوان نفوذی بودن رئیسجمهور به مجلس ارسال شده است؟ گفت: بنای دولت تعامل با مجلس و قوه قضاییه است و هیئت حقوقی دولت موضوع را در هیئت رسیدگی به تخلفات نمایندگان دنبال و بررسی میکنند. بحث ما توهینهایی است که صورت میگیرد. افرادی که مواضع اخیر را میگویند یا فرمایشات رهبری را درونی نکردند یا درک نکردند. مقام معظم رهبری فاصله بین نقد و توهین را مشخص کردند و این الگو میتواند رویهای عادلانه برای اظهارات محفلی باشد.
وی افزود: اهانت به رئیسجمهور ریشه عمومی دارد و لازم است مدعی العموم به آن ورود کند. ما به کلیت مجلس احترام میگذاریم و میخواهیم اجازه ندهند برخی جملات که از متوسط اخلاقی جامعه پایینتر است بیان شود. اینکه رئیسجمهور نفوذی است نمیدانم چطور وارد بحث شوم. به نظرم این اظهارات اهانت به شعور ملت و عموم است و اهانت به صندوق رای است. شاید یادداشتی با عنوان نفوذیها کجا هستند بنویسم. نفوذ در افراط و بر هم زدن اوضاع نهفته است. دولت به آرامش نیاز دارد و از مدعی العموم و مجلس میخواهیم کمک کنند چنین مشکلاتی نداشته باشیم.
سخنگوی دولت بار دیگر در رابطه با اظهارات رییسجمهور در خصوص صلح امام حسن و پس از آن طرح مواردی مانند اعدام رئیسجمهور گفت: به نظر میرسد عدهای کاری به رئیس جمهور ندارند و فقط دنبال آن هستند که حرفی زده شود تا اهانت کنند. ما در شرایط تعیین کنندهای هستیم و باید تحریم را به عقب برگردانیم. مردم دارند شرایط سختی را تجربه میکنند و دولت در کانون جنگ اقتصادی ایستاده است. این سال با انتخابات ۱۴۰۰ گره خورده و رقابتهای زود هنگام با تخریب دولت گره خورده است. ما باید حرف ایجابی بزنیم.
وی افزود: برای ما رهبری همیشه فصل الخطاب بوده است. مجلس اجازه ندهند اظهارات غیر مسئولانه برخی افراد منجر به تخریب شود. ما همه اعضای دولت فکر میکنیم انسجام بین ارکان و قوا و حل کردن مشکلات مردم برای عبور از شرایط سخت باید بیشترین دل مشغولی ما باشد. نگرانیها و سختیهای آزاردهنده مردم باید مدنظر باشد و متاسفانه این حرفها مانند نمک روی زخم است.
ربیعی گفت: این نزاعها نه آمریکا را به عقل بر میگرداند و نه از سختی تحریم کم میکند. دولت نگران خودش نیست و فکر میکنیم باید با انسجام کنار هم بایستیم. این اظهارات تاریخ مصرفهای مشخص دارد. افراد مخالف دولت را دیدم که خیرخواهانه در این رابطه مطلب نوشتند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به دستاوردهای دولت در برجام و عدم توجه مخالفان دولت به این دستاوردها تصریح کرد: همه شاهد هستند برجام با همه مشکلاتی که برایش پیش آمد، اما رژیم ترامپ موفق به تحریم تسلیحاتی ایران نشد، ولی مخالفان همچنان سعی دارند این مسئله را نادیده بگیرند.
وی ادامه داد: این عدم موفقیت بیسابقه ترامپ در عرصه بینالمللی در سایه برجام رخ داده است. برجام ثمرات خود را نشان میدهد. به جای اینکه برجام را دلیل پیروزی بینالمللی که با پشتوانه رهبری در دوره خود صورت گرفت بدانیم به دنبال اختلاف هستند. دولت زدایی و دولت را از ملت جدا کردن تهدید امنیت ملی است. چطور افراد متوجه آن نمیشوند؟ زدن دولت جز به خطر انداختن امنیت ملی ما ثمری ندارد.
ربیعی در رابطه با عدم تلاش دولت برای راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا عنوان کرد: طبق ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه دولت باید نسبت به راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مقامات، رؤسا، مدیران کلیه دستگاههای اجرایی شامل قوای سه گانه، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و سایر دستگاهها اقدام میکرد.
وی افزود: برخلاف آنچه در این سوال آماده است سامانه در همان سال اول و در موعد مقرر قانونی طراحی را انجام و در ابتدای سال ۹۷ مستقر شده است. عمدتاً اطلاعات قوه مجریه در آن وارد شده است ولی دیگر قوا و نهادها همکاری کمتری داشته اند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت پیگیریهای متعددی را به صورت مکاتبه رسمی با قوای دیگر و نهادهای عمومی و رؤسای سازمانهای مستقل و سازمان صداوسیما مکاتبه کرده و پیگیر بارگذاری کامل اطلاعات در این سامانه است، گفت: اکنون اطلاعات بارگذاری شده که عمدتاً مربوط به دستگاههای قوه مجریه است و قابل دسترسی برای نهادهای مسئول و نظارتی هست. البته دسترسی عموم منوط به بارگذاری کامل همه ارکان و قوا و سپس تهیه آئین نامه خواهد بود. البته دولت هیچ مشکلی برای دسترسی عموم به این سامانه ندارد که نیاز به آئین نامه دارد.
ربیعی درباره اظهارات وزیر نیرو پیرامون حواشی مذاکرات صادرات انرژی، تاکید کرد: با آقای اردکانیان صحبت کردم، آنچه ایشان گفته اند مرتبط با رفتارهای غیراخلاقی و سودجویانه برخی از شرکتهای خصوصی فعال در حوزههای مختلف از جمله صنعت برق است که منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح میدهند. اساساً ضمیر صحبتهای ایشان مسائل جناحی، گروهی و سیاسی نبوده است.
سخنگوی دولت در رابطه با اظهاراتی پیرامون آما واقعی کرونا تصریح کرد: اظهاراتی که در خصوص میزان واقعی آمار کرونا اعلام شد جدید نیست و مکرراً توسط مقامات وزارت بهداشت و مسئولین ستاد ملی کرونا اعلام شده است که حساسیت تستها ۵۰ تا ۷۰ درصد است و این به دلیل نوع تست در کشورهاست و براساس پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی فقط مواردی که تست PCR آنها ثبت بوده، فوت کرونایی محاسبه میشوند و تمامی کشورهای جهان هم براساس همین رویه و با توجه به حساسیت تستها در مراحل مختلف ضرایب مشابه احتمالی برای آمار فوت کرونا گفته میشود.
وی ادامه داد: در خصوص استفاده از ماسک باید عرض کنم استفاده از ماسک نسبت به هفته گذشته افزایش داشته ولی هنوز ناکافی است. باید استفاده از ماسک بین مردم به حدود ۹۵ درصد برسد. درباره جرایم هم گفته ایم که قصد مچ گیری از شهروندان را نداریم و این جرایم تنها برای بازدارندگی است.
انتهای پیام/
14 میلیون دانش آموز
1 میلیون معلم
با احتساب سرویس ها و آژانس ها و والدین و ...خیلی تاثیر داره
هر روز همه بریزن تو کوچه و. خیابون که مثلا به مدارس و درس و آموزش لطمه وارد نشه....
گوشی در و دروازه بر انسان تاکی؟
پند از دل تاریخ جهان کی گیری؟
پا در پی اجداد پشیمان تاکی؟....