به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: هوای کلانشهر اراک، سهشنبه برای ششمین روز پیاپی برای گروههای حساس در وضعیت ناسالم قرار گرفت.
میرزایی افزود: بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر اراک، شاخص کیفیت هوای اراک در ساعت ۷ صبح امروز (سهشنبه) به ۱۵۳ رسید.
او اضافه کرد: آلاینده اصلی هوای اراک ذرات معلق با قطر کمتر از ۲ و نیم میکرون است و بالاترین شاخص آلودگی مربوط به ایستگاه استانداری واقع در میدان حافظیه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: بر اساس پیشبینیهای اداره کل هواشناسی استان، سکون نسبی هوا و کیفیت هوای ناسالم همچنان ادامه دارد.
او با اشاره به اینکه تداوم آلودگی از چند روز گذشته و تشدید شیوع بیماری کرونا و امکان اثرات زیانبار همزمان این ۲ عامل، انتظار است از مردم خواست از رفت آمد در محیطهای شلوغ و پر رفت و آمد خودداری کنند.
میرزایی تصریح کرد: تمام بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از فعالیت بدنی در فضای باز بپرهیزند و رانندگان نیز دقت لازم در هنگام سوختگیری در جایگاهها و جلوگیری از سر ریز شدن بنزین و سایر سوختها را داشته باشند.
او گفت: خودداری از انجام هرگونه فعالیت که منجر به افزایش آلودگی هوا شود، مانند روشن کردن آتش در معابر، سوزاندن لاستیک، عملیات قیرکاری و عمرانی، از دیگر ضروریات است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
عمده عوارض آلودگی هوا بر گروههای آسیب پذیر است
عمده عوارض آلودگی هوا بر گروههای آسیب پذیر مانند بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، کودکان، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان است که در شرایط ناسالم باید از تردد در اماکن و فضاهای شلوغ پرهیز کنند و ورزشکاران هم باید از فعالیتهای ورزشی در روزهای آلوده بپرهیزند.
خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینها به ویژه سبزیجات و میوههای تازه و رنگی در روزهای آلوده بسیار مفید است.
شاخص استاندارد سنجش آلایندههای هوا دو و نیم میکرون هوا ۳۵ میکروگرم بر متر مکعب که طبق استانداردهای زیست محیطی، عددی بالاتر از این شاخص بیانگر وضعیت ناسالم است.
انتهای پیام / ج