به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال بروز تغییر و تحولات گسترده در رویکردهای عربستان، مایک ایوانز، رئیس مرکز دوستان "اسرائیل" از اعطای جایزه این مرکز موسوم به جایزه "صهیون" به تعدادی از سردمداران عرب خبر داد. در بالای لیست کسانی که این جایزه را دریافت میکنند، اسم محمد بن سلمان، ولی عهد عربستان قرار دارد. این رژیم تلاش میکند با انتشار این لیست، افکار عمومی در داخل و خارج را برای پیوستن به روند سازش و عادی سازی روابط با این رژیم آماده کند.
ایوانز در چهارمین اجلاس سالانه رژیم صهیونیستی برای رسانههای مسیحی – که امسال برای اولین بار در سراسر جهان پخش شد – اعلام کرد که این جایزه به محمد بن سلمان، ولی عهد عربستان، محمد بن زاید، ولی عهد امارات و حمد بن عیسی آل ثانی، حاکم بحرین و محمد ششم، پادشاه مراکش و سلطان هیثم بن طارق بن تیمور آل سعید، سلطان عمان اهدا میشود.
وی تصریح کرد که این جایزه، پیش از این به الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، کلاوس اوهانیس، رئیس جمهور رومانی، ماریو عبده بنیتس، رئیس جمهور پاراگوئه، یووری موسونی، رئیس جمهور چک داده شده است.
ایوانز علاوه بر اعلام اسامی حکام و سردمداران عرب تأکید کرد این افراد به زودی سفارت خانههای خود را به قدس منتقل خواهند کرد.
وی همچنین تأکید کرد همه سران کشورهای اسلامی به موقع با این رژیم صلح خواهند کرد.
وی با افشای دیدار هیئت صهیونیستی با بن سلمان خاطرنشان کرد که تردیدی ندارم که بن سلمان، رهبر این فرآیند "حیرت انگیز" صلح در منطقه خلیج فارس است.
وی تأکید کرد که، ولی عهد عربستان به آنها گفته است که فلسطینیها میتوانند با تبعیت از این رژیم مشکلات خود را حل کنند؛ همچنین به آنها گفته است که آموزش کینه و تنفر به کودکان نسبت به یهودیان باید تمام شود و جهان هرگز استفاده از تروریسم برای تحقق اهداف سیاسی را نمیپذیرد.
بیشتر بخوانید
ایوانز از اینهم فراتر رفته و زبان به تعریف و تمجید از، ولی عهد عربستان بازکرده و او را روشن فکرترین و آینده نگرترین رهبر جهان دانسته است؛ آنهم آیندهای که دیگر هیچ خطری این رژیم را تهدید نمیکند و در نهایت به تأسیس "کشور بزرگ اسرائیل" شامل بخشهای شرقی از عربستان میانجامد.
در سایت سازمان صهیونیسم آمده است که جایزه دوستان "اسرائیل" به آن دسته از سران کشورها که از "اسرائیل" و "ملت یهود" حمایت کرده اند داده میشود. این جایزه به دونالد ترامپ، رئیس جمهور و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم داده شده است.
در شرایطی که سردمداران آل سعود هیچ ابایی از توجیه حرکت سازشکارانه امارات ندارند و در سطحی گسترده عربستانیها را برای اعلام عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی آماده میکنند، یوسی کوهین، رئیس موساد در گفتگویی طولانی با رسانههای عبری، اندکی پس از امضای توافق سازش بین این رژیم و بحرین در منامه، پیامی برای عربستان ارسال میکند؛ مجری این برنامه از وی میپرسد که آیا علت تأخیر در توافق با عربستان، اصرار ریاض بر توافق ابتدایی با فلسطینی هاست، وی میگوید: به نظر من از این به بعد نباید چیزی را به روابطمان با فلسطینیها منوط کنیم. یا منتظر امضای توافق صلح با آنها باشیم.
وی افزود: بدیهی است که همه ما از هر گونه پیشرفتی در مذاکره با فلسطینیها به عنوان مقدمه توافق نهایی استقبال میکنیم، اما این موضوع نباید مانع یا شرطی برای ادامه تماس هایمان با کشورهای منطقه و برقراری روابط با آنها باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بن سلمان حاکم واقعی عربستان است و آیا این کار انجام شده است میگوید: احتمالا همین طور است. مسأله در این کشورها بسیار پیچیده است. شایان ذکر است که رسانههای اسرائیلی اعلام کرده اند که رئیس موساد در نامهای برای آل سعود از آنها خواسته است که منتظر فلسطینیها نباشند. مذاکره با فلسطینیها نباید شرط پیشرفتهای آینده باشد.
وی همچنین خاطرنشان کرده است که سران امارات و بحرین به رغم تردیدها و مناقشات فراوان داخلی، توافقنامه را امضا کرده اند. وی ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای عربی هم به طرح سازش با این رژیم بپوندند.
کوهن برای توصیف روند فراهم کردن مقدمات ایجاد روابط با کشورهای سازشکار عربی، از اصلاح "پخته شدن تدریجی" استفاده کرد.
وی از عربستان خواست که به جای منتظر ماندن برای نتیجه مذاکرات فلسطین و این رژیم، مثل امارات و بحرین، به آماده کردن افکار عمومی داخلی خود برای این عملیات بپردازد.
در همین راستا، ملک سلمان، پادشاه عربستان، کار "شورای علمای بزرگ" به ریاست عبد العزیز آل الشیخ و با عضویت ۲۰ نفر دیگر و نیز مأموریت مجلس شورا به ریاست عبد الله بن محمد آل الشیخ با ۱۵۰ عضو را به مدت ۴ سال دیگر تمدید کرد. بر اساس این حکم، محمد العیسی، به عضویت شورای علمای بزرگ منصوب شد. وی دست راست بن سلمان در فرآیند تغییر رویکرد دینی عربستان و نوک پیکان او در روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به شمار میآید.
در همین راستا اکانت سعوی مخالف با عنوان "العهد الجدید"، توییتی را که در ۱۶ آوریل ۲۰۱۷ منتشر کرده بود، دوباره منتشر کرد. در این توییت به نقل از منابع آگاه، تأکید شده است که مقدمه چینی برای انتصاب محمد العیسی، وزیر سابق دادگستری عربستان به عنوان مفتی ارشد عربستان به جای عبد العزیز آل الشیخ در جریان است. به محض صدور حکم انتصاب محمد العیسیبه این سمت، کاربران توییتر و فعالان اقدام به انتشار گوشههایی از رسواییها و اطلاعاتی در افشای واهیت واقعی وی کردند. بر اساس این اطلاعات، او صرفا عروسکی به دست، ولی عهد عربستان است که برای اجرای نقشهها و رویکردهای شخصی او مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس حکم دیگری، "شیخ غیهب الغیهب" به عنوان مستشار دیوان سلطنتی و شیخ خالد بن عبد الله بن محمد اللحیدان، رئیس دیوان عالی منصوب شدند. همچنین شیخ سعود المعجب و شیخ یوسف بن محمد بن سعید، وزیر امور اسلامی به عنوان عضو "شورای علمای بزرگ" منصوب شدند.
اصلیترین هدف از این انتصابها ظاهرا فراهم کردن زمینه برای هر گونه تصمیم فوری و شتابزده در مورد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است که ریاض باید مثل ابوظبی و منامه به سرعت بگیرد و شورای فتوا هم باید آماده باشد تا هر آن، فتواهای لازم برای طرح سازش را صادر کند. در این بین کار مجلس شورا از بقیه سنگینتر خواهد بود و این شورا باید قوانین و سیاستهای لازم برای تصویب این معامله را تدارک ببیند؛ بنابراین هر دو طرف یعنی رژیم صهیونیستی و عربستان باید به سرعت زمینه و فضا را برای اعلام تصمیمها و زد و بندهای پشت پرده آماده کنند و توافق معامله آبروی خود با دشمنی که فجیعترین جنایات را در حق عربها و فلسطینیها و مقدسات و ادیان مرتکب شده است، امضا کنند.
این روزها شاهد رقابت کشورهای عربی برای سازش هستیم رقابتی که امارات و بحرین آغازگر آن بودند و امروز میبینیم که عربستان این گونه تحقیر آمیز در مسیر سازش حرکت میکنند.
منبع:العالم
انتهای پیام/