به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با تشریح نقش دریافت سلینیوم در مقابله با کرونا، اظهار داشت: در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. در غیاب درمان اختصاصی برای این ویروس جدید، یافتن روشهای جایگزین برای پیشگیری و کنترل بیماری ضروری است.
او افزود: داشتن یک سیستم ایمنی با عملکرد مناسب برای دفاع میزبان در برابر ارگانیسمهای بیماری زا ضروری است. کمبود برخی مواد مغذی منجر به نقص در عملکرد سیستم ایمنی میشود. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی، دریافت کافی ویتامینها A، C، B، D و E، املاح سلنیوم، روی و آهن و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا ۳ از رژیم غذایی لازم است.
شفیعی، با اشاره به اینکه سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای متابولیسم و فعالیت سیستم اکسیداسیون و احیاء است، افزود: سلنیوم به همراه ویتامین E از تشکیل رادیکالهای آزاد و آسیب اکسیداتیو به سلولها و بافتها ممانعت میکند. کمبود سلنیوم منجر به اختلال در سلامتی میشود، در حالی که کمبود شدید آن منجر به نقص در ایمنی میشود و بر هر دو ایمنی سلولی و ایمنی هومورال اثر میگذارد.
او تاکید کرد: مکمل سلنیوم در افرادی که به کمبود این ماده دچار هستند، منجر به بهبود عملکرد ایمنی میشود. کمبود تغذیهای این عنصر نه تنها پاسخ ایمنی، بلکه خود ویروس را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. کمبود سلنیوم نه تنها میتواند آسیب عفونی ناشی از ویروس آنفلوانزا را افزایش دهد، بلکه باعث ایجاد تغییر در ژنوم ویروس و در نتیجه افزایش حالات ویروس میشود.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: پروتئین حیوانی، مغز و آجیل، ماهی تن، برنج، جوانه گندم، دانه آفتابگردان، تخم مرغ، موز، لبنیات و قارچ از منابع این ماده مغذی است؛ بنابراین میتوان گفت دریافت کافی سلنیوم بتواند در پیشگیری بیماری کووید ۱۹ کمک کننده باشد.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی نشان داده است که استفاده از ویتامینهای D، E و ریز مغذیهای روی و سلنیوم در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها از جمله ویروس جدید کرونا بسیار موثر است.
انتهای پیام/