به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نشست خبری دومین کنگره بین المللی سلامت برای صلح در شیراز با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد.
رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یکی از رسالتهای جامعه پزشکی و دست اندرکاران بهداشت و سلامت را تحقق صلح دانست و گفت: امیدواریم با این رسالت بتوانیم شاهد جامعهای بدون خشونت باشیم.
او افزود: شیراز سمبل صلح و دوستی بوده و کنگره بین المللی سلامت برای صلح نیز در این شهر با تاکید بر صلح و دوستی و زندگی بدون از خشونت برگزار شده است.
رضا ملک زاده همچنین در خصوص شیوع کرونا، حفاظت نشدن محیط زیست، از بین بردن جنگلها در ایران و سطح جهان و تغییرات آب و هوایی توضیحاتی ارائه داد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد: تا با تلاش بتوانیم صلح و دوستی را تقویت کرده و در جهان گسترش دهیم تا بشر دیگر دچار جنگ و خشونت نشود و سلامت مردم حفظ شود.
حجت اله رضایی مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس نیز در این نشست، ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری کنگره بین المللی سلامت برای صلح که تاثیر بسیاری در جامعه دارد، گفت: باید با نگاه ویژه به دو مقوله سلامت و صلح، آن را در قالب گفتمان در جامعه نهادینه کرد، البته لازم است به الزامات نهادینه کردن آن هم توجه داشت و پس از آن نیز آثارش را در رفتار انسانها شاهد هستیم.
او، راهکار نهادینه کردن صلح و دوستی را بسترسازی مناسب، تغییر برخی سیاستها و حرکت در مسیر سلامت برشمرد.
رضایی با اشاره به دین مبین اسلام و آیات قرآن و از منظر تاریخی و زوایای مختلف، ادامه داد: با بررسی این منابع در مییابیم انسانها نیاز به صلح و دوستی داشتند و بهترین مسیر که به مقصد صلح و دوستی میرسد، عبور از پل سلامت است، زیرا این سلامت است که انسانها برای بقا و حیات خود به آن توجه میکنند.
مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس با اعلام حمایت مجموعه استانداری از برگزاری این کنگرهها و استمرار آن، اظهار کرد: شیراز میتواند به عنوان پیشگام در صلح و دوستی منطقه گام بر دارد.
علیرضا صالحی دبیر علمی کنگره بینالمللی سلامت برای صلح نیز در این نشست گفت: نخستین کنگره بین المللی سلامت برای صلح در سال ۹۷ به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری سازمان جهانی بهداشت، یونیسف، یونسکو، صلیب سرخ جهانی، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و استانداری فارس با ارائه مقالات ارزنده از سوی اساتید و پژوهشگرانی از ایران و سایر کشورها برگزار شد.
او، راه اندازی دبیرخانه دائمی سلامت برای صلح، تشکیل گروههای ایرانی و خارجی در شبکههای اجتماعی، حفظ و تقویت ارتباط با اساتید خارجی و صاحبنظران، برگزاری جشنواره عکس و کاریکارتور را از جمله فعالیتهای دبیرخانه دائمی سلامت برای صلح پس از برگزاری نخستین کنگره بینالمللی سلامت برای صلح در دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد.
دبیر علمی کنگره بینالمللی سلامت برای صلح همچنین از راه اندازی مرکز تحقیقات صلح و سلامت در شیراز در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: لازم است رسانهها برای تقویت گفتمان صلح و دوستی برای آگاهی افکار عمومی کمک کنند و امیدواریم با پیشینه دینی و فرهنگی ایران اسلامی، این گفتمان در کشور تقویت شود.
او ادامه داد: دومین کنگره بینالمللی سلامت برای صلح به منظور تقویت و تثبیت این حرکت ارزنده علمی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی و در پاسخ به نیازهای مهم بشری در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی، از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت امور خارجه در روزهای ۲۱ تا ۲۲ آبان امسال، به صورت ویدئو کنفرانس در شیراز برگزار میشود.
صالحی اضافه کرد: همکاریهای بین المللی و صلح، آموزش پزشکی و صلح، اخلاق پزشکی و صلح، نقش نظامهای ملی سلامت در صلح، سلامت روان و صلح، شبکه سازی سازمانهای غیردولتی برای صلح، اپیدمیولوژی و صلح، ژورنالیسم پزشکی و صلح، دیپلماسی سلامت از طریق سلامت، از محورهای این کنگره به شمار میرود.
انتهای پیام/