زهرا دیناروندی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی در خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: ازدواج یا نکاح عقدی است که طرفین با امضای آن از حق و حقوقی برخوردار میشوند و در مقابل تکالیف و مسئولیتهایی برای زوجین بر عهده زوجین قرار میگیرد.
او افزود: بسیاری از افراد چنین مطرح میکنند که در زمان آشنایی و خواستگاری زوج با ادامه تحصیل، اشتغال در بیرون از منزل و ... مخالفتی نداشت، اما پس از ازدواج با انجام موارد مذکور از سوی همسر مواجه شده و مشکلات و اختلافات خانوادگی بوجود آمده است.
دیناروندی با تاکید بر مکتوب کردن شروط ازدواج و توافقات دوره آشنایی و خواستگاری ادامه داد: مکتوب کردن شروط، اجرا و پایبندی به قول و قرارها را تضمین میکند، به این صورت که وقتی طرفین توافقات را مکتوب کردند و پس از ازدواج به هر دلیلی زوج با اجرای آنها مخالفت نماید، پس از اینکه زوجه علیه زوج اقامه دعوا کرد، رای دادگاه به نفع زن صادر خواهد شد.
وکیل پایه یک دادگستری درخصوص حق ادامه تحصیل اظهار داشت: از نظر قانون حق تحصیل جزو حقوق مدنی محسوب میشود که قانونگذار برای قائل است و ما نمیتوانیم حقوق اشخاص را سلب کنیم، چنانچه توافقات پیش از ازدواج مکتوب نشود و مرد پس از آن شروط مقبول را انکار یا با ادامه تحصیل زن مخالفت کند، زمانیکه دعوا مطرح میشود در صورتی رای دادگاه به نفع مرد صادر میگردد که فرد یک دلیل قانونی، منطقی و محکمه پسند برای قاضی پرونده عنوان کند، مثلا ادامه تحصیل همسر سبب از هم پاشیده شدن زندگی خواهد شد.
او ادامه داد: از سویی دیگر چنانچه شروط ازدواج و زندگی مشترک را مکتوب نکرده باشند و زوج بتواند دلایل منطقی برای ادامه تحصیل عنوان کرده و بگوید با جلوگیری از درس خواندن در بدون ادامه تحصیل در عسر و حرج هستم و آن را ثابت کند، میتواند رای موافق از قاضی اخذ کند.
دیناروندی بیان کرد: در برخی موارد مرد هنگام خروج از منزل به منظور جلوگیری از رفتن زن به دانشگاه اقدام به قفل کردن در خانه میکند و همسر به دلیل محرومیت از داشتن کلید تا زمان بازگشت شوهر در محل مذکور حبس میشود و این اقدام جرم محسوب شده و در صورتیکه زوجه اقدام به شکایت از طریق مراجع حقوقی نماید، مجازات برای زوج در نظر گرفته خواهد شد.
انتهای پیام/گ