به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آمنه سلمانی مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری عباسیه شیراز اظهار کرد: سازگاری را میتوان ظرفیت تبدیل و تحول، تطبیق و سازگاری و توان مقابله با تنش و بحرانهای اجتماعی نامید.
او ادامه داد: با توجه به اینکه ویروس نوظهور کرونا در مدتی کوتاه جای خود را در زندگی انسانها باز کرده و شیوههای زندگی را تغییر داده، نیاز است تا با آگاهی افزایی در این خصوص (سازگاری و بالا بردن سطح آن) بین افراد جامعه از طرق مختلف همچون صدا و سیما و فضای مجازی آموزش داده شود.
مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری عباسیه شیراز افزود: افراد با سازگاری بالا، قدرت سازگاری مناسبی را در مواجهه با مشکلات دارند و باورهای ذهنشان را طوری برنامه ریزی میکنند که بعد از هر موقعیت استرس آوری به دنبال رشد خودشان باشند و مثل خیلیها تسلیم آسیبهای روانشناختی نمیشوند.
او با بیان اینکه یکی از راهکارهای افزایش سازگاری در ارتباط با خانواده و دوستان است، اضافه کرد: افراد باید بتوانند ارتباط صمیمی و عاطفی و حمایت گرانهای در چهارچوب خانواده و یا دوستان برای خود بسازند.
آمنه سلمانی گفت: افزایش اعتماد به نفس و اعتماد به قابلیتها و توانمندیهای شخصی خود، یکی از شاخصههای سازگاری است بدین معنا که فرد باید به تواناییهای خودش برای حل مشکلات باور داشته باشد.
او ادامه داد: یکی دیگر از راههای افزایش سازگاری، نگرش مثبت نسبت به آینده و جنبههای مثبت رویدادها، دل بستگیهای مثبت مثل مشارکت در فعالیتها و سرگرمی ها، یادگیری مهارتهای زندگی، مهارتهای ارتباطی، مهارت حل تعارض و در نهایت تعیین هدف در زندگی، از اساسیترین مولفههای موثر در سازگاری است.
این مشاور و مددکار اجتماعی تصریح کرد: سازگاری بدین معنا نیست که فرد استرس را از بین ببرد یا سبب حذف سختیهای زندگی شود افراد با سازگاری بالا، نیز مانند بقیه زندگی پر از فراز و نشیب دارند، اما میدانند که چگونه باید این شرایط سخت و دردناک را مدیریت کنند.
او گفت: افراد با سازگاری بالا هم از لحاظ احساسی درد و غم را تجربه میکنند، اما توانایی مدیریت شرایط خود را دارند و توانایی غلبه بر تنوع و تغییرات زندگی خود را داشته و زندگی را ادامه میدهند.
مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری عباسیه شیراز بیان کرد: این افراد نه تنها میتوانند مشکلات زندگی را تحمل کنند، بلکه قادر هستند از دیگران هم حمایت عاطفی داشته باشند و در غم دیگران هم شریک بوده و به آنها نیز کمک کنند که دوباره سرحال شوند.
آمنه سلمانی اضافه کرد: سازگاری از مهارتهای قابل آموزش است، یعنی پدیدهای ذاتی نیست بلکه از طریق آموزش، یادگیری و تجربه کسب میشود.
انتهای پیام/