پاناکوتا یک دسر خوشگل و خوشمزه ایتالیایی و خرمالو یکی از محبوبترین میوههای فصول سرد سال است. طرز تهیه انواع و اقسام کیک خرمالو، چیز کیک خرمالو، مربای خرمالو، شیره و دوشاب خرمالو و حتی خشک کردن خرمالو به عنوان میوه خشک بسیار محبوب و مشهور هستند. از سوی دیگر پاناکوتا از آن دسته دسرهایی است که با انواع میوه فصل به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید. برای اینکه هم یک دسر شیک و مجلسی برای مهمانی و مراسمی مثل شب یلدا درست کنید و هم از مزایای خواص خرمالو برای درمان بیماریهایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا بهرهمند شوید طرز تهیه دسر خرمالو پاناکوتا که از جمله دسرهای سریع و آسان و کم هزینه است را در ادامه بخوانید.
مواد لازم
پودر ژلاتین: ۱۵ گرم
خامه: ۴۰۰ گرم
شیر: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
وانیل: نوک قاشق چایخوری
خرمالو: ۴ یا ۵ عدد
بیشتربخوانید
طرز تهیه
ابتدا پودر ژلاتین را روی ½ لیوان فرانسوی دستهدار آب جوشیده خنک بپاشید و اجازه بدهید چند دقیقه در همین حالت بماند. سپس به روش بن ماری روی حرارت کتری یا سماور ژلاتین را آب کنید. مرتب ژلاتین را هم بزنید و در نهایت یک محلول شفاف به دست بیاورید. ژلاتین باید کاملا در آب حل شود تا تکه تکه نشود.
در یک شیرجوش یا قابلمه خامه، شیر، شکر و وانیل را بریزید و با همزن دستی هم بزنید. قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و مرتب ترکیب را هم بزنید. درست کردن این دسر با خامه و شیر کمی حساس است، چون خامه نباید بجوشد پس همین که شکر حل شد و مخلوط گرم شد شعله را خاموش کنید. خرمالوها را پوست بگیرید و هستهها را جدا کنید. خرمالوها را در دستگاه غذاساز یا مخلوط کن میکس کنید. در مرحله بعد خرمالوهای پوره شده، ژلاتین آب شده و مخلوط خامه و شیر و شکر را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید. دسر پاناکوتا خرمالو شما آماده است. آن را در ظروف پذیرایی مورد نظر سرو کنید و به مدت ۳ الی ۴ ساعت در یخچال نگه دارید تا دسر خوب خودش را بگیرد.
فوت و فن درست کردن انواع دسر پاناکوتا
*مقدار شکر برای درست کردن انواع دسر پاناکوتا به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست ندارید دسر زیاد شیرین باشد مقدار شکر را کمتر بریزید.
*اگر برای درست کردن دسر پاناکوتا از خامه فرم گرفته استفاده میکنید شکر را از مواد لازم حذف کنید.
*برای مناسبتهایی مثل شب یلدا میتوانید ژله انار درست کنید و وقتی دسر پاناکوتا خودش را گرفت روی هر کدام از ظرفهای پاناکوتا بریزید. در این صورت باید دسر را به مدت ۳ الی ۴ ساعت دیگر در یخچال نگه دارید تا ژله خودش را بگیرد.
*یک روش دیگر این است که خرمالوهای پوره شده را با خامه و شیر و شکر ترکیب نکنید. یک لایه از ترکیب خامه و شیر و شکر را در ظرف سرو بریزید و لایه دوم خرمالو پوره شده باشد و لایه سوم هر چیز دیگری که دوست دارید.
*ممکن است بعد از چند ساعت دسر خودش را بهخوبی نگرفته باشد و سفت نشده باشد. در این صورت احتمالا ژلاتین به خوبی در شیر حل نشده یا شیر را به مرحله جوشیدن رساندهاید. پس مراقب این دو نکته مهم باشید.
*مقداری شکلات رنده شده میتوانید روی دسر بریزید و به این ترتیب این دسر آسان و کم هزینه را حسابی شیک و مجلسی کنید.
*اگر بستنی دوست دارید برای یک لایه دسر پاناکوتا یک اسکوپ بستنی مورد علاقهتان را بریزید.
*در صورت تمایل میتوانید مقداری کیک خرد شده اسفنجی ساده یا شکلاتی یا مقداری بیسکویت خرد شده و حتی مقداری مغز آجیل مورد علاقهتان با هر طعمی که دوست دارید در لایه اول دسر بریزید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/