به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، سرهنگ کارآگاه اکبر نصرتی رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی اظهار کرد: کلاهبرداران با فریب شهروندان در خصوص فروش اجناس به نازلترین قیمت بازار، آنان را به سمت خود کشانده و در هنگام اخذ هزینه از طریق کارت بانکی، با کارتخوانها اسکیمری اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی خریداران میکنند.
رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی در ادامه در خصوص شگرد این کلاهبرداران به روش اسکیمری گفت: افراد سودجو و کلاهبردار با نصب قطعهای سختافزاری به نام اسکیمر بر روی کارت خوانهای بانکی و یا خود کارتخوان تقلبی اسکیمر، اقدام به کپیبرداری از حافظه مغناطیسی کارتهای بانکی افراد میکنند.
این مقام انتظامی در خصوص ترفند این فروشندگان افزود: قیمت پایین اجناس و کالاهای این فروشندگان مهمترین دلیل استقبال شهروندان و هموطنان در زمان خرید است، که این عامل باعث شده تا مجرمان سایبری در قالب فروشندگان دورهگرد و ارزان فروش ظاهر شوند تا بتوانند با دستگاه اسکیمراطلاعات کارتی مشتریان و رمز ورود آنرا به دست آورده و سپس اقدام به برداشتهای غیر مجاز کنند. مسئولان واحدهای صنفی در فروشگاهها، موظفاند دستگاه کارتخوان را در اختیار خریداران قراردهند و یا آن را در محلی بگذارند که خریدار بتواند شخصا عملیات بانکی را انجام دهد.
رئیس پلیس فتا استان آذربایجان غربی از شهروندان درخواست کرد: توصیههای پلیس فتا را جدی گرفته و آنها را به کار ببندید تا در معرض اینگونه کلاهبرداری قرار نگیرید و در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس https://www.cyberpolice.ir لینک مرکز فوریتهای سایبری با ما درمیان بگذارید.
توصیههای پلیسی:
۱-از فروشگاههای معتبر خرید کنید.
۲-بعد از کشیدن کارت حتما رمز توسط مشتری وارد شود تا در صورت سرقت اطلاعات کارت امکان برداشت برای مجرمین فراهم نشود.
۳- در صورت استفاده از دستگاه کارت خوان جهت انجام خرید، از کارت حساب با موجودی کم استفاده کنید.
۴- هنگام کشیدن کارت مطمئن شوید که دستگاه کارت خوان شکسته، چسب خورده و یا دارای قطعه اضافی نباشد، باشید این مشکلات میتواند نشانه وجود دستگاه اسکیمر باشد.
۵- هنگام وارد کردن رمز مطمئن شوید که دوربین مدار بسته از شما فیلم برداری نمیکند (رمز را متوجه نمیشود).
۶- به صورت منظم رمز کارت بانکی خود را تغییر دهید.
انتهای پیام/ن م