به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، موج سوم شیوع کرونا خبرهای تلخ از افزایش تعداد مبتلایان و قربانیان این ویروس در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی در هفتههای گذشته می دهد.
بر اساس مصوبه
ستاد ملی مقابله با کرونا از دیروز محدودیتهای بیشتری در ۴۳ شهرستان بحرانی از نظر کرونا در کشور اعمال شده است.
بر اساس گزارشهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درگز در خراسان رضوی نیز در زمره شهرهای بحرانی و با اعمال محدودیتهای کرونایی در کشور معرفی شده است.
این در حالی است که به گفته متولیان حوزه سلامت خراسان رضوی، اکنون هفت شهر دیگر این استان شامل سبزوار، نیشابور، گناباد، تربتحیدریه، کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در وضعیت بحرانی از نظر شیوع کرونا قرار دارند و همچنان وضعیت قرمز از این نظر در کل خراسان رضوی حاکم است.
از سوی دیگر خطر هم زمانی شیوع ویروس همهگیر کرونا با بیماری آنفلوآنزا همگام با شروع فصل پاییز بر نگرانی مسئولان بهداشتی و درمانی در این زمینه افزوده است.
متولیان حوزه سلامت استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامه های بهداشتی را به منزله مسئولیت اجتماعی از سوی مردم در مقابل کادر بهداشت و درمان تلقی میکنند و بر رعایت آنها برای پیشگیری از گسترش بیشتر بیماری کرونا تاکید ویژهای دارند.
با رعایت شیوه نامه های بهداشتی شیوع کرونا کنترل می شود
حمیدرضا رحیمی رئیس کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر مردم شیوه نامه های بهداشتی متناسب با حرفه خود را رعایت کنند، بیماری کرونا قابل کنترل است.
بیشتر بخوانید
او افزود: در غیر این صورت موج بسیار شدید این بیماری در خراسان رضوی و کشور را شاهد خواهیم بود.
این در حالی است که اکنون بیمارستانهای امام رضا (ع) و شریعتی در مشهد به طور اختصاصی به بیماران کرونایی خدمات میدهند و به گفته منابع آگاه ۹۰ درصد ظرفیت بستری بیمارستان شریعتی مشهد تکمیل شده است.
بیشتر بخوانید
در شرایط کنونی ۶ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی مستقر در خراسان رضوی که حدود ۶ و نیم میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است، برای کنترل و مداوای بیماران مبتلا به کرونا تمهیدات و تدابیر ویژه اتخاذ کرده اند.
قریب به ۸۰ درصد از جمعیت خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه به وسیله دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
بستری ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی
دکتر علی اصغر انجیدنی دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در موج سوم شیوع کرونا هر روز شاهد افزایش تعداد مبتلایان سرپایی و بستری شده در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی هستیم.
او افزود: در حال حاضر بیش از ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند و تحت درمان قرار دارند.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روزانه بیش از ۲۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری میشوند و این تعداد جدا از تعداد مبتلایان سرپایی است.
انجیدنی بیان کرد: تمهیدات لازم برای درمان این بیماران فراهم شده است و در حال حاضر کمبود تخت و دارو و تجهیزات پزشکی برای درمان آنان نداریم، اما با افزایش تعداد مبتلایان پاسخگویی به آنها دچار مشکل میشود.
او تصریح کرد: مردم به محض مشاهده علائم مشکوک به کرونا به بیمارستانها مراجعه نکنند چرا که با این اقدام، سلامت خود و دیگران را به خطر میاندازند.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده و ایجاد نظام ارجاع در فرآیند درمان بیماران کرونایی تاکید کرد: بهترین اقدام با مشاهده علائم مشکوک به کرونا تماس با سامانه ۱۹۱ است.
انجیدنی اظهار کرد: به تمامی درمانگاهها و بیمارستانها ابلاغ شده است ظرفیت درمان بیماران کرونایی را افزایش دهند و این بیماران را به سایر بیمارستانها انتقال ندهند.
تمهیدات اتخاذ شده برای درمان بیماران کرونایی در خراسان رضوی
دکتر شاپور بدیعی جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا نیز گفت: در چند ماه اخیر برنامه ریزیهای لازم برای ارائه خدمات مناسب به بیماران کرونایی و غیر کرونایی در فصلهای پاییز و زمستان در این دانشگاه انجام شده است.
او افزود: در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده شده است به طوریکه در حوزه ارائه خدمت به بیماران سرپایی مبتلا یا مشکوک به کرونا، درمانگاههای خصوصی نیز وارد کار شدهاند.
جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا ادامه داد: علاوه بر مراکز جامع خدمات سلامت در سطح یک نظام ارجاع بیماران کرونایی، در هر منطقه شهرداری مشهد و حاشیه شهر ۶ تا هشت درمانگاه خصوصی موظف شدهاند به بیماران کرونایی ارائه خدمت کنند.
بدیعی بیان کرد: سطح ۲ ارائه خدمت به بیماران کرونایی در مراکزی انجام میشود که دست کم یک متخصص عفونی و داخلی حضور داشته باشند.
او تصریح کرد: در این مراکز خدمات سی تی اسکن و آزمایشگاه نیز وجود دارد تا سایر اقدامات تشخیصی در این حوزه ارائه شود.
جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا تاکید کرد: در آزمایشگاههای خصوصی برای بیمارانی که از طریق نظام ارجاع مراجعه میکنند تا ۳۰ درصد تخفیف داده میشود.
بدیعی اظهار کرد: مراکز تصویربرداری در هر منطقه شهری نیز مشخص شده است تا مردم به یک مرکز مراجعه نکنند و شیوه نامه های بهداشتی در مراکز تشخیصی نیز به خوبی رعایت شود.
او افزود: مراکز مشاوره پرستاری نیز برای ارائه خدمت به بیمارانی که تمایل به بستری در بیمارستانها ندارند در نظر گرفته شده است و طبق تعرفههای مشخص در منزل بیماران به آنها خدمات ارائه میکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مراکز تکمیل درمان نیز آماده پذیرش بیماران کرونایی جهت گذراندن دوران قرنطینه هستند تا بیمارانی که امکان جداسازی از سایرین را ندارند در این مراکز تحت درمان و مراقبت قرار گیرند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//ف.ش