به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فریدون رحمانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فرا رسیدن، ۷ آبان مصادف با ۲۹ اکتبر «روز جهانی سکته حاد مغزی» بر لزوم آشنایی بیشتر مردم با سکتههای مغزی تاکید کرد.
او فلج یک طرفه صورت، ضعف یک طرفه دست، اختلال در تکلم در زمان کمتر از سه و نیم ساعت از شروع علائم را از مهمترین علامتهای سکته حاد مغزی برشمرد.
بیشتر بخوانید
رحمانی اضافه کرد: با وجود مهیا بودن زیر ساختهای لازم برای مدیریت بیماران مبتلا به سکته حاد مغزی، آمارها نشان میدهند همچنان بخش عمدهای از این بیماران به دلیل عدم آگاهی و شناخت مردم نسبت به علامتهای بیماری و راهکارهای درمان آن از دریافت خدمات پزشکی مورد نیاز محروم میشوند.
او با تاکید بر اینکه، اطرافیان فردی که دچار علائم سکته حاد مغزی میشود باید بلافاصله با تلفن ۱۱۵ تماس و شرایط بیمار را گزارش نمایند یادآور شد: سکته مغزی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است.
رحمانی با بیان اینکه، بیش از یک سوم مرگهای ناشی از سکته مغزی در جهان، در کشورهای در حال توسعه رخ میدهد، از عوارض ناشی از سکته حاد مغزی به هزینههای درمانی و بازتوانی و از کارافتادگی قسمتی از نیروی کار مفید جامعه و تحمیل هزینههای هنگفت سالیانه بر نظام سلامت کشور و خانوادهها اشاره داشت.
او ادامه داد: بدیهی است شناخت و درمان ریسک فاکتورها، پیشگیری اولیه و ثانویه و همچنین درمان مرحله حاد سکتههای مغزی جهت کاهش عوارض و ناتوانیهای ناشی از سکته حاد مغزی یکی از اصلیترین اولویتهای سلامت در هر جامعه بشمار میرود.
رحمانی با ابراز تاسف از اینکه، افراد جامعه اهمیت علائم ایجاد شده را نمیدانند و آگاهی کاملی نسبت به علائم سکته حاد مغزی ندارند گفت: به همین دلیل با تاخیر و اغلب توسط اطرافیان و بدون استفاده از اورژانس پیش بیمارستانی به مراکز درمانی آورده منتقل میشوند و شاید مهمترین علت تاخیر در شروع درمان موثر این موضوع باشد.
او در پایان متذکر شد، افراد برای پیشگیری از این بیماری باید فعالیت فیزیکی، رژیم غذای درست، پیشگیری از چاقی، مدیریت استرس و کنترل دیابت داشته باشند.
انتهای پیام/ف