دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور از تصویب و اجرایی شدن تغییر شیوه جذب دانشجویان دکتری در کنکور ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور کبگانیان، دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران گفت: جلسه ۱۳۷ شورای راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور امروز برگزار شد که به دلیل محدودیت‌های کرونایی، برخی از اعضا به صورت مجازی حضور یافتند.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: اولین دستور کار این جلسه همکاری‌های علمی بین ایران و چین بود. پیرو تدابیر مقام معظم رهبری پیرامون ارتباط ایران و چین، با بررسی های صورت گرفته، این ارتباط پیشرفت جدی داشته است. هم اکنون این ارتباط به سمت راهبردی شدن پیش می‌رود.

کبگانیان  افزود: بخش مهمی از این ارتباط می‌تواند در حوزه علم فناوری و اقتصاد دانش بنیان باشد. پیشنهادی که رئیس جمهور چین در این رابطه به نماینده مقام معظم رهبری آقای لاریجانی داده بود، بحث شروع همکاری‌ها در زمینه آموزش عالی بود.

او افزود: در جلسه امروز نمایندگانی از سوی وزاری بهداشت، علوم و معاونت علمی حضور یافتند و پیشنهاداتی در این زمینه جمع آوری و بررسی شد. این پیشنهادات در کمیسیون همکاری‌های علمی بین المللی مدون و نهایی خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، یک پیشنهاد این بود که فراتر از موضوع بورس تحصیلی این همکاری‌ها ادامه داشته باشد. اگر بورس وجود دارد در دوره‌های تخصصی و تحصیلات تکمیلی و دوره‌های کوتاه مدت همانند فرصت مطالعاتی و دوره‌های تخصصی و صنعتی کشور چین همکاری وجود داشته باشد، زیرا این امور فرصت خوبی برای ما خواهد بود.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: دستگاه های مسئول و معاونت علمی موظف شده اند که در چارچوب سیاست‌های نقشه جامع علمی کشور این همکاری را پیش ببرند.

سهمیه بهیاران همراه با کنکوری ها بررسی خواهد شد

کبگانیان توضیح داد: موضوع دیگر درخواست وزیر بهداشت برای تخصیص سهمیه به بهیاران در کنکور سراسری بود. برای این موضوع نکات مختلفی مطرح شد که به دلیل اینکه ساماندهی تمام سهمیه‌های کنکور در دستور کار ستاد نقشه جامع علمی کشور است، مقرر شد که این موضوع هم در کنار ساماندهی سهمیه‌ها در نظر گرفته شود. به این دلیل همراه با بررسی سهمیه‌های کنکور سهمیه بهیاران هم بررسی خواهد شد.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: آخرین دستور کار این جلسه بحث پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی PHD در دانشگاه‌هاست. دانشگاه‌های برتر مرتب این انتقاد را مطرح می‌کنند و این اشکال را به نحوه پذیرش دانشجویان دکتری وارد می‌کنند. این دانشگاه‌ها معتقدند دانشجویان دکتری که از راه کنکور به دانشگاه‌ها وارد می‌شوند صلاحیت‌های لازم را ندارند.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور توضیح داد: دو راه حل در این جلسه برای حل این مشکل پیشنهاد شد. یک راه حل کوتاه مدت این است که تا زمان انتشار دفترچه‌های کنکور دکتری سازمان سنجش تا یک ماه دیگر برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است. این راه حل کوتاه مدت به دلیل اصرار مسئولان وزارت علوم است. این راه حل اجازه به دانشگاه‌ها برای تعیین حد نصاب مرحله دوم آموزش در پذیرش دانشجویان دکتری تخصصی است. مطمئنیم که این موضوع به میزان زیادی دانشگاه‌ها را راضی خواهد کرد و باعث جذب دانشجویان با کیفیت بالا خواهد شد.

کبگانیان ادامه داد: این امر در جلسه امروز تصویب شد و به زودی به سازمان سنجش و وزارت علوم ابلاغ می‌شود تا این ارگان‌ها مشکل حقوقی در این باره نداشته باشند. وزارت علوم ظرف مدت کوتاهی حداکثر یک ماه طرح جامع ساماندهی کنکور تحصیلات تکمیلی مخصوصا برای دوره دکتری را باید به ستاد نقشه جامع علمی کشور تحویل دهد تا راه حلی جامع در این زمینه عملیاتی شود.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور افزود: راه حل بلند مدت نیز این است که کل مسیر و روش جذب دانشجویان دکتری کاملا ساماندهی شود که امری واجب و ضروری و مورد انتقاد دانشگاه‌های برند کشور است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
بهتر است آزمون جامع زبان انگلیسی از مقطع دکترا، در بعضی از رشته ها حذف شود،چون پایه آموزش زبان انگلیسی در ایران دیر و بسیار ضعیف است!و دانشجویان دکترا یک جمله ساده را هم نمی توانند ترجمه کنند،و حتی قادر به مکالمه، آنهم بصورت بسیار ساده با یک فرد خارجی نیستند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۱ آبان ۱۳۹۹
اونوقت در انجام رساله که نیاز به رجوع به مقالات انگلیسی هست به خصوص در رشته های مهندسی دچار مشکل می شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۲۰:۲۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
سلام میشود از ایشون بپرسید کدوم دانشگاه اعتراض کرده است . اینها فقط دنبال انحصار طلبی هستند . الان شیوه ی منصفانه ای است . اگر خود دانشگاهها وارد شوند سوالات را به دانشجویان خودشان می دهند . این حق کشی و ضایع کردن حق دیگران است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
تعیین حد نصاب مرحله دوم آموزش در پذیرش دانشجوی دکترا یعنی رانت و پارتی بازی، زد وبند و سلیقه ای عمل کردن برخی استادها در زمان ارزیابی داوطلبین و بی خاصیت شدن سهم ۵۰ درصدی کنکور کتبی بطور قانونی واقعا وقتی در کشوری که رانت و پارتی بازی بیداد می کنه عقل سلیم اقتضا می کنه که. تمام پروسه علمی پذیرش دانشجو رو در سازمان سنجش اجرایی کنند و موضوع ارزیابی شدن دانشجو توسط دانشگاه ها یکبار برای همیشه منتفی بشه این به عدالت نزدیکتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
کنکور باید کلا حذف شود.غول بزرگ کنکور
Iran (Islamic Republic of)
معصومه
۰۸:۴۰ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
ان شاالله که بهتر باشد نه اینکه باز به نفع اساتید دانشگاه شود و دانشجویان را مجبور به مقاله نویسی به نفع خودشان بکنند و از این طریق به دنبال ارتقا سطح و سایر منافع شخصی خود باشند و سر دانشجویان بی کلاه بماند