به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد سرخوش روز چهارشنبه با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است، افزود: کاهش تراز نگین آبی آذربایجان در فصل گرما طبیعی است که طی ماههای گذشته شاهد آن بودیم.
او افزود: با آغاز فصل بارشها و آزادسازی آب سدها از اواخر آبان ماه، شاهد افزایش تراز دریاچه نیز خواهیم بود.
رئیس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به کاهش محسوس بارشها طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته اظهار داشت: تراز دریاچه ارومیه به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۱۸ سانتیمتر رسیده که با وجود افزایش چشمگیر تبخیر آب با تداوم فصل گرما، شاهد کاهش کمتر تراز این دریاچه نسبت به دورههای گذشته هستیم که نشانگر موفقیت در طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه است.
او ادامه داد: وسعت دریاچه ارومیه هم اکنون به ۲ هزار و ۷۳۲ کیلومترمربع رسیده که نسبت به ۱۵ روز گذشته تغییر چندانی نداشته است.
سرخوش با اعلام اینکه حجم آب دریاچه ارومیه نیز به رقم سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: وضعیت دریاچه ارومیه هم اینک نسبت به سالهای اخیر مساعد است و تلاشها برای احیای نگین آبی آذربایجان طبق برنامه ادامه دارد.
او با اعلام اینکه طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سال جاری و به تدریج به بهرهبرداری میرسد، افزود: طرح انتقال آب از جنوب آذربایجانغربی به دریاچه هم اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و دی امسال هم زمان با سفر رئیس جمهوری به استان افتتاح میشود.
سرخوش ادامه داد: تلاش میکنیم تا پایان امسال پروژههای سخت افزاری انتقال آب به دریاچه ارومیه به پایان برسد و از سال آینده منابع آبی جدید و ثابتی برای حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشته باشیم.
با وجود این افزایش نسبی تراز، نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه دادههای ماهوارهای نشان میدهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارشها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میتواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بینجامد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت، اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هر چند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده است، ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال (از سال ۱۳۹۴) به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنابر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ح