باغداران از حضور دلالان گله دارند و سایه دلالان بر بازار انار بادرود سنگینی می‌کند.

سایه سنگین دلالان بر بازار انار بادرود / باغداران از حضور دلالان گله دارندبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، شغل اغلب مردم شهر کویری بادرود از توابع شهرستان نطنز کشاورزی است و کاشت درختان انار در باغات انار از جمله موضوعاتی هست که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد و اکثر شهروندان بادرودی از این راه ارتزاق می‌کنند.

انار نادری شهر بادرود به عنوان یکی از پنج رقم برتر انار در کشور دارای ویژگی‌های خاصی است از جمله اینکه قابلیت نگهداری بیش از پنج تا شش ماه در انبار‌های معمولی را دارد به همین خاطر حتی در نوروز هم در بازار بادرود انار پیدا می‌شود و این مهم یک ویژگی منحصر به فرد است.

احمد مختاریان پوراظهار داشت: آبان ماه هر سال در بادرود شور و شوقی وصف‌ناپذیر در بین مردم به وجود می‌آید و کشاورزان بعد از ۹ ماه کار و تلاش ثمره محصولات خود را که با عرق جبین و کف یمین بدست آورده‌اند برداشت می‌کنند.

او ضمن اشاره به فرا رسیدن فصل میوه انار از باغات شهر بادرود از توابع شهرستان نطنز گفت: آغاز برداشت انار این میوه بهشتی از سطح بیش از یک هزار هکتار از باغات بادرود آغاز می‌شود و حدود دوماه اشتغال فصلی برای جوانان جویای کار در منطقه فراهم می‌شود.

مختاریانپور ضمن اشاره به میزان برداشت بالا از مزارع انار شهر بادرود با وجود پرآب بودن منطقه افزود: پیش‌بینی می‌شود با توجه به وضعیت خروج از خشکسالی و پر آب بودن منطقه از هر هکتار ۳۵ تن انار برداشت شود که امسال در مجموع ۳۵ هزار تن تولید انار داشته باشیم.

او ضمن انتقاد از فعالیت دلالان در بازار انار شهر بادرود و امکان تلخ شدن ثمره شیرین انار آنان تصریح کرد: امیدواریم که دلالان سرمایه کشاورزان و باغداران انار بادرودی زحمت‌کش را به ثمن بخس خریداری نکنند تا ثمره شیرینی برداشت محصول به کامشان تلخ نشود.

او تصریح کرد: بهترین نوع انار، نادری بادرود و خاتونی و میخوش است که عمده‌ترین انار قابل کشت در این منطقه از نوع انار نادری است؛ این محصول به سایر استان‌ها و کشور‌های حاشیه خلیج فارس، کشور‌های تازه آسیانه میانه و اروپا از جمله اتریش، آلمان و سوئد صادر می‌شود.

او اضافه کرد: ماندگاری در انبار، کمبود آفات و خوش رنگی دانه و پوست از ویژگی‌های بارز انار این شهرستان است و انار نادری بادرود از جمله پنج رقم انار صادراتی مشهور در کشور است؛ امسال متاسفانه بخاطر ویروس کرونا، جشنواره انار برگزار نمی‌شود تا شاهد حضور میهمان از اقصی نقاط کشور برای خرید انار و بازدید از جاذبه‌های گردشگری بخش بادرود باشیم.

محسن نوین‌بخت رئیس شورای اسلامی شهر بادرود که طی سال‌های اخیر دبیر برگزاری جشنواره انار نادری بادرود را بر عهده داشت   اظهار داشت: یکی از مولفه‌های تولید، توسعه و رونق هر منطقه‌ای در توسعه کشاورزی و باغداری است، مسئولان می‌توانند با ایجاد و ساخت یک سردخانه جهت نگهداری تولید محصولات کشاورزی و باغی باعث افزایش تولید و ایجاد انگیزه و اشتیاق بین باغداران و کشاورزان شوند.

عباس کفاشی یکی از باغداران انار در بادرود ، مهمترین مشکل باغداران انار را فروش این محصول اعلام کرد و اظهار داشت: در این فصل از سال که برداشت انار آغاز می‌شود به دلیل نبود سردخانه و یا کارخانه همه انار‌های برداشت شده روانه بازار مصرف می‌شود.

او گفت: به دلیل انباشت حجم زیادی از انار در بازار این محصول به قیمت واقعی خود به فروش نمی‌رسد و خریداران با قیمت‌های بسیار پایین انار را خریداری می‌کنند و باغداران نیز برای اینکه محصول آن‌ها از بین نرود، مجبورند به قیمت بسیار پایین آن را به فروش برسانند.

کفاشی ضمن اشاره به نبود سردخانه در بادرود ویژه نگهداری انار باغداران ابراز داشت: اگر در بخش بادرود حداقل یک سردخانه‌ای دائر بود باغداران می‌توانستند محصول خود را در سردخانه نگهداری کنند و دو یا سه ماه دیگر با قیمت‌های مناسب آن را به فروش برسانند تا کمتر دچار ضرر و زیان شوند.

این باغدار بادرودی ضمن انتقاد از فعالیت دلالان در بازار انار بادرود و ضربه زدن به بازار انار گفت: متاسفانه بیشترین سود فروش انار به جیب دلالان و فروشندگان می‌رود و سود خیلی کمتری به باغداران می‌رسد و همین عامل باعث دلسردی باغداران انار شده است.

علی فردوسی یکی دیگر از باغداران و کشاورزان بادرودی  اظهار داشت: در این روز‌ها که برداشت انار آغاز شده و همه باغداران مشغول برداشت انار و فروش آن در بازار هستند به دلیل عرضه زیاد این محصول تقاضا برای آن کاهش می‌یابد و قیمت واقعی این محصول در جیب باغدار نمی‌رود.

او ضمن اشاره به قیمت پایین خرید انار از باغداران بادرودی توسط دلالان افزود: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم انار در بازار داخلی به بیش از ۱۰ هزار تومان می‌رسد در حالیکه دلالان این محصول را از کشاورز به قیمت سه الی چهار هزار تومان خریداری می‌کنند.

این کشاورزی بادرودی با بیان مشکلات موجود در زمینه عرضه و توزیع و فروش محصول انار در بازار مصرفی تصریح کرد: حضور دلالان و سوء استفاده این افراد که در میانه زنجیره فروش و عرضه قرار دارند از عمده مشکلات باغداران است و سود اصلی در حقیقت به جیب دلالان می‌رود و می‌توان گفت که قیمت تمام شده محصول در بازار و میدان میوه و تره بار سه برابر قیمت عرضه محصول در باغات است.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.