همزمان با حماسه ۹ آبان و سالروز اولین شکست عراق در آبادان و با حضور جمعی از هنرمندان، جانبازان و ایثارگران، هشتمین تندیس شهید دریاقلی سورانی به نمایندگی از مدافعان سلامت به دکتر نمکی وزیر بهداشت اهدا شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با حماسه ۹ آبان و سالروز اولین شکست عراق در آبادان و با حضور جمعی از هنرمندان، جانبازان و ایثارگران، هشتمین تندیس شهید دریاقلی سورانی به نمایندگی از مدافعان سلامت به نمکی وزیر بهداشت اهدا شد.

شهید «دریاقلی سورانی»، اوراق فروشی در حاشیه آبادان بود که ۹ آبان ۱۳۵۹ و در جریان حمله متجاوزانه رژیم بعثی عراق به ایران و پس از اشغال خرمشهر، در منطقه کوی ذوالفقاری شهر آبادان به صورت اتفاقی متوجه تحرکات شبانه سربازان عراقی و عبور آن‌ها از رودخانه بهمنشیر برای حمله غافلگیر کننده و اشغال این شهر شد. او به سرعت با دوچرخه اش مسیر طولانی (حدود ۹ کیلومتری) را تا مرکز شهر رکاب زد و با فریادهایش، مردم و مدافعان آبادان را از ماجرای نفوذ و توطئه دشمن آگاه کرد.

شهید سورانی به دلیل اینکه دوچرخه اش در میانه راه پنچر شده بود، بخشی از مسیر را تا مقر سپاه آبادان پای پیاده دوید. در همین حال نیرو‌های نظامی داخل شهر اعم از سپاه، بسیج و مردم محلی به منطقه ذوالفقاری آمده و به چند گروه تقسیم شدند. تعدادی از افراد شرکت‌کننده در عملیات اسلحه نداشتند و هنگامی که کسی کشته یا زخمی می‌شد، با اسلحه او می‌جنگیدند.

سرانجام مهاجمان که تا جاده خسروآباد پیش آمده بودند، به داخل نخلستان عقب رانده شدند. نیرو‌های محور چپ به نزدیک پلی که عراقی‌ها نصب کرده بودند رسیدند و با انهدام تجهیزات در حال عبور از آن، پل را مسدود و عقبه عراقی‌ها را قطع کردند. عراقی‌ها با مشاهده این وضع نا امیدانه به مقاومت‌های پراکنده دست زدند، عده‌ای هم تسلیم شدند یا به قصد فرار خود را به بهمنشیر انداختند. به این ترتیب عملیات متوقف کردن پیش روی مهاجمان و عقب راندن آن‌ها تا ساعت ۱ بامداد ۱۰ آبان با موفقیت به پایان رسید.

سورانی؛ این قهرمان ملی در کشاکش این ماجرا و پس از ساعت‌ها مقاومت، بر اثر ترکش خمپاره مجروح و در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۵۹ در سن ۲۴ سالگی در راه انتقال به بیمارستان و بر اثر شدت خونریزی، در قطار به شهادت رسید و پیکر پاکش در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد. داستان دریاقلی سورانی در کتاب درسی ششم ابتدایی نیز آمده است.

فیلم «شب واقعه» هم در سال ۱۳۸۷ به کارگردانی شهرام اسدی با الهام از زندگی شهید دریاقلی سورانی ساخته شد که حمید فرخ نژاد در این فیلم نقش این قهرمان فداکار را بازی کرد. این فیلم در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر برای اولین بار اکران شد و رکورددار نامزدی جوایز این جشنواره در سال ۱۳۸۸ بود که چهار سیمرغ بلورین جشنواره را هم کسب کرد.

در همین راستا و به پاس یادبود حرکت تاریخی این شهید بزرگمرد تاریخ هشت ساله دوران دفاع مقدس، گروهی از آبادانی‌ها متشکل از رزمندگان هشت سال جنگ تحمیلی، هر ساله تندیس نمادین این مرد بزرگ را به قهرمانان گمنام و مردمی از شهر آبادان و یا کشور، اهدا می‌کنند.

گفتنی است این تندیس در سال‌های گذشته و هفت دوره قبلی به تیمسار امیر کهتری از فرماندهان وقت لشکر ۷۷ خراسان در حماسه کوی ذوالفقاری آبادان، خانواده مرحوم حجت‌الاسلام جمی امام جمعه آبادان در زمان جنگ تحمیلی، خانواده شهید صادق دشتی جهادگر شجاع دل از فیروزآباد استان فارس که در آبادان رشادت‌های زیادی داشت، خانواده دوچرخه‌سوار جانباز پارا المپیک مرحوم بهمن گلبارنژاد، حاج عبدالکریم حجازی مسوول وقت بنیاد شهید آبادان که پیکر مطهر بسیاری از شهدا را در میادین جنگ نجات داد، جانباز علی صیادی مسئول وقت مساجد آبادان و در دوره هفتم به دو قهرمان گمنام یعنی حسین ضرغامی جانباز مردمی جنگ و خانواده مرحوم منوچهر سالیا سرمربی اسبق تیم فوتبال صنعت نفت آبادان اهدا شده بود.

در حال تکمیل/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.