کارشناس مسائل بین الملل گفت: با فرصت‌ها و تهدید‌هایی که امروز جهان اسلام با آن روبه رو است، ضرورت اتحاد و انسجام مسلمانان بیشتر شده است.

سیدهادی سید افقهی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت وحدت اسلامی و اینکه در شرایط کرونایی چگونه می‌توان اثرگذاری هفته وحدت را بیشتر کنیم، گفت: امروز بازتاب و گستره پوشش فضای مجازی بسیار بیشتر از فضای حضوری است؛ نرم افزار‌های متعدد این امکان را برای میلیون‌ها آدم فراهم می‌کنند و از تکنیک وبینار‌ها خوب استفاده می‌شود.

او افزود: بحث ابزار‌ها قابل جایگزینی است، همچنین در تکنینک و سازوکار‌های رساندن پیام وحدت مشکل نداریم، اما با  توجه به هجمه غرب به ویژه با توهینی که مکرون به حضرت رسول (ص) کرد، همچنین  فرصت‌ها و تهدید‌هایی که امروز جهان اسلام با آن روبه رو است،  ضرورت اتحاد و انسجام مسلمانان بیشتر شده است.

سید افقهی ادامه داد: استکبار جهانی مدتی گروه‌های تکفیری را سازماندهی کرد و به نام خلافت اسلامی جنایت‌هایی را مرتکب شد، اما تا زمانی که ما فاکتور‌های وحدت و سقف مشترکمان برقرار است، می‌توانیم به سمت تحقق وحدت عملی حرکت کنیم.  عواملی مانند سیره حضرت رسول، قرآن کریم  و قبله واحد منجر به افزایش وحدت می‌شود.

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه چرا امروز چیزی به نام اتحادیه اروپا داریم، گفت: کشورهای عضو این اتحادیه از جنگ خسته شدند و به جای استفاده از زور سلاح از قدرت منطق، خرد ورزی و درک شرایط زمان و مکان استفاده کردند، همان چیزی که مقام معظم رهبری از آن به عنوان بصیرت یاد می‌کنند.

او افزود: امروز که شاهد هجمه‌های مختلف هستیم و استکبار جهانی تمامی بازو‌های سخت و نرم خود مانند حمله نظامی به یمن، جنگ روانی، تحریف حقایق و ناوگان تبلیغات را به کار گرفته است، همچنین بحث عادی سازی برخی از کشور‌های عربی که ادعای مسلمانان بودن می کنند، اما امروز از پشت به مسئله فلسطین خنجر می‌زنند، امروز از هر زمان دیگری بیشتر نیاز است که رهبران سیاسی، رهبران دینی، روشنفکران، فرهیختگان، فضای مجازی، فضای رسانه‌ای و محققان بیشتر بر مشترکات اسلامی تاکید کنند.


بیشتر بخوانید


سید افقهی ادامه داد: در همه ادیان و فرقه‌های مذهبی و غیر مذهبی اختلاف وجود دارد، اما می‌شود که اختلافات جزئی را کنار بگذارند و به سمت وحدت بروند. امام خمینی (ره)  که خودشان مبتکر هفته وحدت بودند، فرمودند مفهوم وحدت شیعه و سنی این نیست که دست از اعتقادات خود بردارند، بلکه ما می‌گوییم از آنجایی که امروز دشمن مشترک داریم، باید اختلافات را کنار بگذاریم و بر اساس اشترکات و اتحادات بر مساحت‌های مشترک تاکید کنیم نه اینکه سنی شیعه شود یا برعکس.

کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: وحدت یعنی اکنون باید  ابزار ها و برنامه هایمان را برای مقابله با دشمنانی که قسم خورده‌اند تا اسلام و مسلمانان را نابود کنند را به کار گیریم و با سیاست کلی و همکاری در برابر توطئه‌هایشان  بایستیم و آن را خنثی کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار