به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، نوذر نخعی، متخصص پزشکی اجتماعی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان دیشب در گفت و گوی ویژه خبری سیمای مرکز کرمان گفت: متاسفانه امروز شاهد افزایش مرگ و میر افراد مبتلا به کرونا در استان کرمان بوده ایم.
او افزود: آمار امروز را باید دو برابر در نظر بگیریم؛ چرا که علاوه بر مرگ مبتلایان قطعی، شاهد مرگ مبتلایان مشکوک به بیماری کرونا هستیم؛ بنابراین می توان گفت: امروز ۴۰ تا ۵۰ نفر در استان کرمان فوت کرده اند.
نخعی بیان کرد: کرونا مسریتر شده و احتمال سرایت ویروس در پیک سوم بیشتر شده است و برگزاری مراسم عروسی، ختم، تولد، مهمانیها و شرکت در این مراسم ضرورتی ندارد.
او گفت: پیش از این علائم بیماری کرونا محدود به لرز، سرفه، تب و گلو درد بوده است؛ اما اکنون علائم این بیماری طیف گستردهای دارد و شامل: علائم گوارشی، درد مفاصل، کمر درد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، قرمزی چشم و عوارض پوستی است.
متخصص پزشکی اجتماعی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در صورتی که علائمی مانند آب ریزش بینی و گلو درد دارید، مبنا را بر سرماخوردگی ساده نگذارید؛ بلکه با توجه به شرایط موجود بنا را بر ابتلا به کرونا قرار دهید و به مدت دو هفته در خانه بمانید.
او با اشاره به بحرانی بودن وضعیت شهرستانهای زرند، سیرجان، رفسنجان، بافت، کرمان و بردسیر گفت: با توجه به وضعیت شهرهای ذکرشده، سایر شهرستانهای نیمه شمالی استان نیز دارای شرایط خوبی نیستند.
نخعی افزود: وضعیت شهرستانهای جنوب و شرق استان کرمان هنوز بحرانی نشده؛ اما در صورت رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی، آنها هم دچار مشکلات میشوند.
او تصریح کرد: براساس مصوبه استانداری کرمان، صنوف شش شهرستان سیرجان، رفسنجان، بافت، بردسیر، زرند و کرمان به جز صنوف مشاغل ردیف اول از پنج شنبه هشتم آبان ماه به مدت دو هفته تعطیل است.
متخصص پزشکی اجتماعی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: صنوف گروه یک که نباید تعطیل شوند، شامل، فروشگاههای زنجیرهای مایحتاج مردم، سوپرمارکتها، میوه و سبزی فروشی ها، مراکز فروش محصولات پروتئینی نظیر قصابی ها، مرغ فروشیها و ماهی فروشی ها، میادین میوه و تره بار، لبنیات فروشی، نانواییها، مراکز تهیه غذاهای آماده بیرون بر، جایگاههای سوخت، تعمیر و تاسیسات فنی خودرو و منازل، مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی، مراکز و فروشگاههای دامپزشکی پخش دارو و مواد غذایی، مراکز تامین آمبولانس و داروخانه ها هستند.
او با بیان اینکه ویروس کرونا میتواند در هوا معلق باشد، افزود: به عنوان مثال؛ اگر فرد مبتلا به کرونا در یک اتوبوس در بسته باشد، ویروس کرونا تا نیم ساعت در فضای اتوبوس معلق است.
نخعی بیان کرد: تاکید میکنم حتما مردم از ماسک استفاده کنند، شست و شوی دست و رعایت فاصله گذاری تا دو متر نیز ضروری است.
او تصریح کرد: در صورتی که مردم دستور العملها را رعایت نکنند، پیش بینی میشود، تعداد مبتلایان و موارد مرگ به کرونا در آذر و دی ماه بسیار بیشتر از این شود.
انتهای پیام/ م