به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها مردم در صفهای طولانی فروشگاه و مغازههای بزرگ و کوچک در شهرهای مختلف منتظر دریافت چند عدد و حلب روغن جامد و مایع هستند که این جو روانی را عدهای واسطه و دلال به وجود آوردهاند.
نقی کاکاوند رئیس اداره صنعت معدن و تجارت نهاوند اظهار داشت: در بازار کمبود روغن نداریم و برای جلوگیری از احتکار خانگی، فروشگاهها و مغازههای بزرگ روغن را به حد نیاز روزانه و هفتگی در اختیار مردم قرار میدهند.
او افزود: کارخانه روغن کشت و صنعت خزل نهاوند نیز اعلام کرد مشکلی برای تأمین روغن مورد نیاز بازار نداشته و به زودی خط تولید روغن حلبی ۵ کیلویی خود را راهاندازی میکند.
کاکاوند اظهار داشت: تنها مشکل کارخانه روغن نگین برای تولید روغن جامد مواد اولیه شامل روغن پالم و حلب بوده که آنها نیز خریداری و از گمرک ترخیص شده اما متأسفانه هنوز به دست آنها نرسیده است.
رئیس اداره صمت نهاوند بیان کرد: مشکل واحد تولیدی کارخانه روغن نهاوند نرسیدن مواد اولیه تولید و کمبود سطح زیر کشت کلزا، سویا و آفتابگردان و گمرک است از طرف دیگر از مردم درخواست داریم برای ذخیره و احتکار خانگی روغن به بازار فشار نیاورند، فروشگاهها و مغازه داران به اندازه مصرف چندین ماه روغن دارند.
شرکت کشت و صنعت خزل نهاوند باهدف اجرای سیاست خودکفایی در تولید مواد غذایی روغنی کشور در سال ۱۳۸۵ با عنوان نخستین کارخانه تولید روغن و مواد شیمیایی خاص در کلاسیک و آفتابگردان با سرمایه اولیه ۲۲۰ میلیارد ریال با هدف اشتغالزایی ۲۰۰ نفرمستقیم و ۱۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم فعالیت خود را آغاز کرد، ولی در سالهای اخیر به دلیل کاهش سطح زیر کشت دانههای روغنی و مواد اولیه تولید با ۵۰ درصد ظرفیت کار میکند.
مومنعلی خزایی مالک تنها کارخانه روغن کشی استان همدان با اشاره به مشکلات پیش آمده برای مردم اظهار داشت: تولید سالانه روغن جامد و مایع ما در حال حاضر نزدیک به ۵ هزار تن روغن خوراکی است که این حاصل تلاش ۲۰۰ نفر و استفاده از تنها ۵۰ درصد ظرفیت تولید کارخانه است.
او با تأکید براینکه مشکل اساسی ما برای تامین روغن خوراکی مورد نیاز استان دیر رسیدن مواد اولیه است، عنوان کرد: متأسفانه واسطهها، دلالان، عدهای از مردم و مدیران نالایق در این شرایط سخت تحریم و بیماری کرونا به دنبال ایجاد جو بد روانی در جامعه و پر کردن جیب خود هستند، به دروغ شایعه میکنند که روغن نیست در حالی که انبارهای احتکار پر است و ما نیز در حال تولید هستیم.
این تولید کننده همدانی اظهار داشت: مشکل امروز کشور ما مدیران نالایقی هستند که فقط به جامعه و مردم خبر ناامید کننده میدهند در حالی که مواد اولیه من خریداری شده و از گمرک هم ترخیص شده، اما هنوز به کارخانه نرسیده است.
مدیرعامل روغن نگین نهاوند با اشاره به فعالیت کارخانه خود گفت: این خبر که میگویند روغن نداریم من به تنهایی روغن استان همدان و دیگر استانها را تأمین میکنم، ولی مدیران ما نمیخواهند مردم روی خوش ببینند.
او نهاوند بیان کرد: کارخانه ما به طور مستقیم و بدون واسطه محصول کلزا و آفتابگردان کشاورزان نهاوند و حتی استانهای همجوار را با بالاترین قیمت از کشاورزان خریده و اقدام به تولید روغن خوراکی میکند هرچند متأسفانه دولت حمایتی نمیکند.
خزایی افزود: کارخانه کشت و صنعت خزل نهاوند در ۳ بخش تصفیه خانه، روغن و نیروگاه ۱۱ مگاواتی فعالیت میکند که در بخش تولید مواد غذایی شامل روغن کلزا، سویا و آفتابگردان در طول ۲۴ ساعت فعالیت میکنیم، ولی متأسفانه دولت به موقع خوراک کارخانه را تأمین نمیکند و سهمیه ۶۰۰ تنی ما را به استانی دیگر میدهند و این یکی از سیاستهای اشتباه دولت است.
او گفت: در این کارخانه پیشرفته و مدرن واحدهای مختلف شامل جداسازی ضایعات از دانههای روغنی یا بوجاری، شست و شو و پخت و پز با حرارت، پاناسازی ، جداسازی روغن از دانه، تصفیه و پالیش روغن با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد، بی رنگ کردن روغن، افزودن آنتی اکسیدان به روغن و تفکیک روغن بسته بندی شده به مصرف خوراکی، سرخ کردنی و روغن بسته بندی شده و تولید بطریهای ۲۵۰۰ سی سی تا یک و نیم لیتری با دوازده هزار بار در سال به عنوان اولین واحد تولیدی پلاستیکی است.
این تولید کننده همدانی عنوان کرد: مدیریت نکردن تولید کلزا و آفتابگردان از دیگر مشکلات ما در استان است و تا چند سال پیش تا بیش از ۸ هزار هکتار از اراضی زیر کشت این دانهها بود، اما امروز این مقدار به ۳ هزار هکتار کاهش یافته است و هرسال نیز کمتر میشود و به جای آن دیگر محصولات غیر ضروری کشت میشود.
او با بیان اینکه در این مجتمع علاوه بر کار روغنکشی صنایع بستهبندی و همچنین تصفیه آن نیز با ۶ خط تولید انجام میشود مطرح کرد: در حال حاضر فقط ۵۰ درصد ظرفیت کارخانه روغنکشی فعال است و در صورت فراهم آمدن شرایط لازم و تهیه مواد اولیه این مجتمع میتواند میزان تولید خود را به دو برابر افزایش دهد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب