به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کباب حسینی یک کباب سنتی ایرانی است و از زمانهای بسیار قدیم طبخ میشده است. در گذشته برای درست کردن کباب حسینی به جای سیخ چوبی، از چوب درخت انار استفاده میکردند. کباب حسینی به روشهای مختلفی پخته میشود؛ با گوشت گوسفندی، گوشت گوساله، گوشت چرخ کرده و گوشت بوقلمون یا مرغ. کباب حسینی مشهدی و هندی از انواع مشهور کباب حسینی محسوب میشوند. در ادامه طرز تهیه کباب حسینی به ۴ روش با گوشت گوساله، گوشت گوسفندی و گوشت سینه مرغ یا بوقلمون را بخوانید.
مواد لازم برای ۶ الی ۸ نفر
گوشت: ۱ کیلو
پیاز: ۲ عدد
فلفل دلمهای: ۲ عدد
گوجهفرنگی: ۴ عدد
کره: ۱۰۰ گرم
روغن: ۷۵ گرم
زعفران، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
ابتدا حتما توجه داشته باشید که اگر از سیخهای چوبی استفاده میکنید، آنها را به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب خیس کنید تا نسوزند و طعم فوقالعاده کبابتان را خراب نکنند.
ابتدا گوشت را به شکل طولانی و کبابی با ضخامت حدود ۱.۵ تا ۲ سانتیمتر برش دهید و حداقل ۳ ساعت آن را در پیاز خرد شده، آب زعفران و لیمو ترش، نمک، فلفل و سایر مواد افزودنی مورد علاقهتان خیس کنید.
سپس گوشت را در سیخ بگذارید؛ به این ترتیب که یک تکه گوشت و یک پیاز باشد و اگر از فلفل دلمهای استفاده میکنید، میتوانید آن را بین گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس سیخها را در تابه قرار دهید، که از قبل در آن گوجه و پیاز حلقهحلقه شده قرار دادهاید.
در آخر، یک لیوان آب جوش را در قابلمه ریخته و دو قاشق غذاخوری رب به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱ ساعت روی حرارت باشد تا بخار پز شود. در پایان پخت، زعفران را روی گوشت بریزید.
فوت و فن طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله
*بعضیها از رب گوجهفرنگی برای این غذا استفاده نمیکنند. البته، اگر از رب گوجه فرنگی ترش استفاده میکنید، باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. روش سنتی و دستورالعمل اصلی این غذا فلفل دلمهای ندارد؛ اما اگر فلفل دلمهای اضافه کنید، کبابتان خوش طعمتر میشود.
*ما برای پخت کباب حسینی، به سیخهای چوبی کوچک احتیاج داریم که معمولا از درختان انار ساخته میشود و در فروشگاهها فروخته میشود. البته میتوانید از سیخهای فلزی کوچک نیز استفاده کنید.
استخدام سفیر در افق کوروش
*کباب حسینی مثل کباب کوبیده برای مهمانیها یک انتخاب غذایی ساده و بسیار خوشمزه است. در ادامه این مطلب روش تهیه کباب حسینی با گوشت گوسفندی و مرغ را مشاهده خواهید کرد.
چگونه کباب حسینی را با گوشت گوسفندی درست کنیم؟
مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر
گوشت بره: ۱۰۰۰ گرم
پیاز: ۵۰۰ گرم
چربی: ۲۵۰ گرم
کره: ۱۵۰ گرم
فلفل سبز: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه کباب حسینی، ابتدا گوشت را به قطعات با قطر حدودا ۲ سانتیمتر برش دهید.
یک تکه گوشت و یک تکه چربی و یک پیاز کوچک و یک تکه فلفل داخل سیخها قرار دهید تا سیخها کامل شوند (طول سیخها باید ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر باشد)، سپس ته تابه، یک ردیف گوجهفرنگی و پیاز (به اندازه ظرفیت سیخ) و سپس یک سیخ گوشت و دوباره یک ردیف گوجه و یک ردیف گوشت را روی آن قرار میدهیم و به همین ترتیب میچینیم.
سپس، در قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت ملایم قرار داده و صبر میکنیم تا آب گوجهفرنگیها کاملا خشک شود. اگر گوشت کاملا پخته نشده، کمی آب به ظرف اضافه کنید. در پایان پخت، کمی نمک باید به آن اضافه شود. وقتی کباب آماده شد، نباید اصلا آب داشته باشد.
نکته مهم
در صورت استفاده از کره، آن را برش داده و بین سیخهای کباب قرار دهید. میتوانید به جای پیازهای کوچک سفید، از پیازهای درشت استفاده کنید و آنها را ۴ قسمت کنید. در صورت تمایل میتوانید پس از پخت کمی آب انگور ترش را به گوشت اضافه کنید.
طرز تهیه کباب حسینی با سینه مرغ یا بوقلمون
مواد لازم برای ۴ نفر تا ۶ نفر
سینه مرغ خرد شده: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دمکرده غلیظ: نصف لیوان
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و آبلیمو: به مقدار لازم
گوجهفرنگی خرد شده یا گوجه گیلاسی: به مقدار لازم
هویج حلقهحلقه شده و فلفل دلمهای: به مقدار لازم
سیخ چوبی به تعداد
طرز تهیه
ابتدا سینه مرغ خردشده را با پیاز، نمک، زعفران، آب لیمو، زردچوبه و فلفل خردشده به مدت ۳ الی ۴ ساعت مزهدار میکنیم. سپس قطعات مرغ را با کمی روغن سرخ میکنیم.
بعد از سرخکردن سینه مرغ، آنها را به ترتیب در سیخهای چوبی قرار میدهیم؛ البته ترتیب در دست شماست و به سلیقه شما بستگی دارد؛ اما باید آن را رعایت کنید. توجه داشته باشید که ابتدا نباید گوجهفرنگی را در سیخ بگذارید.
سپس پیاز متوسط را رنده کرده و با کمی روغن در ماهیتابه سرخ کنید و ۱ قاشق رب به آن اضافه کنید. البته استفاده از رب هم اختیاری است. سپس نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
در این مرحله، سیخها را داخل تابه قرار دهید. سپس نصف لیوان آب زعفران اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بپزد. پس از گذشت نیم ساعت، گوجهفرنگیها را به سیخها اضافه کنید و اجازه دهید تا گوجهها بپزند. در آخر، مقداری فلفل سیاه به دلخواه روی جوجهها بریزید. به جای گوشت مرغ از گوشت سینه بوقلمون به همین روش هم میتوانید استفاده کنید. کباب حسینی مرغ را مثل کوبیده مرغ یا جوجه کباب با برنج سرو کنید.
منبع: مجله کورش
انتهای پیام/