با توجه به تأکید رئیس‌جمهور آمریکا بر احتمال تقلب گسترده، وقوع آشوب و خشونت پس از انتخابات این کشور، امری محتمل است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه فارن‌پالیسی در گزارشی با عنوان «خشونت‌های انتخاباتی در آمریکا تهدیدی روشن و حاضر است», نوشت: روزنامه‌نگارانی که وقوع خشونت‌ها در انتخابات را پوشش می‌دهند معمولا بیشتر از کنوشا به کنیا توجه دارند. ناآرامی‌های گسترده داخلی، خشونت سیاسی مرتبط با انتخابات و درخواست‌ها برای آغاز جنگ داخلی در کشور‌های شکننده یا کشور‌هایی با سران اقتدارگرا که مایلند مجموعه‌ای از مسائل امنیتی را علیه مخالفان و به طور کلی افراد غیرنظامی در پیش بگیرند، امری رایج محسوب می‌شود. نهاد‌های دولتی آمریکا، بنیاد‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در تلاش برای زیر نظر گرفتن نظرسنجی‌ها و همچنین کمک به گروه‌های صلح‌طلب برای سازماندهی و اعمال فشار بر رژیم‌ها به منظور اطمینان یافتن از انتقال صلح آمیز قدرت هستند.

اما در ماه نوامبر امسال، اوضاع متفاوت است. در حالی که آمریکایی‌ها برای انتخاب رئیس جمهور بعدی خود رأی می‌دهند، کارشناسان و سازمان‌های دولتی در مورد خطرات مرتبط با خشونت‌ها هشدار می‌دهند. ما بر سر این موضوع توافق داریم که وقوع خشونت امری محتمل است، اما خشونت ممکن است به ارعاب رأی‌دهندگان در چند حوزه اخذ رأی محدود شود. با وجود این، خطر وقوع حملات خونین تر، به ویژه از سوی افراط‌گرایان سفیدپوست و ضد دولت، علیه جوامع اقلیت و سیاستمداران وابسته به حزب دموکرات وجود دارد. شکست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در نظرسنجی‌ها و تلاش برای غیر قانونی جلوه دادن نتایج انتخابات، خطر مرتبط با خشونت‌ها را ممکن است افزایش دهد.

بخشی از پیچیدگی‌هایی که نهاد‌های مبارزه با تروریسم باید آن را مد نظر قرار دهند شامل ماهیت متنوع تهدید‌های احتمالی می‌شود. طی دو دهه گذشته، آمریکا بر این باور بوده است که مقابله با تروریسم چیزی است که در خارج از کشور علیه گروه‌های سلفی همانند القاعده و داعش اتفاق می‌افتد. در اینجا چند رویداد مهم در خاک آمریکا روی داده که از سوی افراط‌گرایان خشونت‌طلب داخلی انجام شده است، همانند بمب‌گذاری در ماراتن بوستون، حملات در سن برناردینو و کشتار در یک باشگاه شبانه در اورلاندو.

آمریکا توانایی کافی برای کنترل خشونت سیاسی داخلی را ندارد

اما اکنون این مسئولیت به سوی ملاحظات داخلی سوق یافته است و این در حالی است که با توجه به نبود فهرست تروریستی در داخل و پیچیدگی‌های سیاسی که خشونت سیاسی داخلی اغلب به دنبال دارد، آمریکا توانایی کافی برای کنترل آن را ندارد. افراط‌گرایان در هر دو طیف وجود دارند و تهدید‌های ناشی از گروه راست افراطی بسیار خطرناک‌تر از چپ گرایان افراطی ارزیابی می‌شود.

برتری‌طلبان خشونت‌طلب سفیدپوست و نئونازی‌ها مخوف‌ترین مظهر این تهدید هستند، اما گروه‌هایی همانند اوث کیپرز Oath Keepers, بوگالو بویز Boogaloo Bois و طیفی از گروه‌های کمتر شناخته شده‌تر که در عین حال فعالیت‌های جدی را در پیش می‌گیرند همانند شبه نظامیان ضد دولتی که در همه ۵۰ ایالت آمریکا هستند نیز وجود دارند. بیشتر این شبه نظامیان از طرفداران سرسخت اصلاحیه دوم قانون اساسی هستند، به شدت مسلحند، به طور منظم آموزش می‌بینند و در تلاش برای جذب اعضای فعال از میان مأموران مجری قانون و دارای تجربه نظامی هستند.

بر اساس توطئه اخیر برای ربودن گرتچن ویتمر، فرماندار میشیگان، آن‌ها اهداف جاه‌طلبانه‌ای را دنبال می‌کنند و تمایل دارند خطرات جدی همانند آدم‌ربایی و آسیب رساندن به یک شخصیت مهم سیاسی در آمریکا را به جان بخرند. همین شبکه شبه‌نظامیان نیز ظاهرا نقشه ربودن رالف نورتهام فرماندار ویرجینیا را کشیده بودند.

از سوی چپ‌گرایان نیز تهدید‌هایی وجود دارد که احتمال درگیری بین طرفداران ترامپ و طرفداران آنتیفا را افزایش می‌دهد. شمار زیادی از حامیان آنتیفا رئیس جمهور آمریکا را فاشیست می‌دانند و می‌توانند انگیزه بیشتری برای اقدامات شدیدتر از جمله خشونت -در پی پیروزی ترامپ در انتخابات- داشته باشند. ترامپ بار‌ها به آنتیفا حمله کرده و این جنبش را بسیار بزرگتر و خطرناک‌تر از واقعیت ترسیم کرده است. با وجود این، ترامپ با ارائه تهدید‌هایی در ارتباط با قرار دادن نام گروه آنتیفا در فهرست سازمان‌های تروریستی، اعضای این جنبش را کاملا در زیر مجموعه جناح راست افراطی قرار داده است که این اقدام می‌تواند سبب ایجاد درگیری‌های مستقیم در روز برگزاری انتخابات و بلافاصله پس از آن شود.

ماهیت خود این گروه‌ها و شبکه‌ها سبب پیچیده‌تر شدن هرگونه ارزیابی در ارتباط با این تهدید می‌شود. تهدید ناشی از برتری‌طلبان سفیدپوست و افراط گرایان ضد دولت شامل سطح بالایی از تمرکز زدایی نیز می‌شود. گفتگویی مداوم در شبکه‌های اجتماعی در ارتباط با این موضوع وجود دارد که سبب ایجاد یک اکوسیستم افراط‌گرایانه گسترده‌تر شده است، اما اعضای گروه‌های سازمان‌یافته تنها بخش کوچکی از این جامعه را نمایندگی می‌کنند. در این اکوسیستم، دامنه این دشمنان گسترده است که شامل مهاجران، یهودیان، مسلمانان، سیاه پوستان و به طور کلی لیبرال‌ها می‌شود.

این دامنه سبب می‌شود پیش‌بینی در ارتباط با اهدافی که بیش از همه در معرض خطر قرار دارند و همچنین نحوه دفاع مناسب از آن‌ها دشوار شود. انگیزه‌های فردی اغلب با تبلیغات گسترده‌تر و الگو‌های رفتاری مسلط بر جنبش ادغام می‌شوند. به دلایل مشابه، این حملات احتمالا محلی خواهند بود - و شامل یک مسجد یا کنیسه نزدیک محل زندگی مهاجم احتمالی می‌شود- تا اهدافی که از سوی رهبر یک گروه انتخاب می‌شود تا تأثیر روانی حداکثری داشته باشد.

ممکن است خود ترامپ سعی در تحریک خشونت‌ها داشته باشد

از آنجا که خود ترامپ ممکن است سعی در تحریک خشونت‌ها داشته باشد، یا حداقل به طور غیرمستقیم نشان دهد که با آن ابراز همدردی می‌کند، این موضوع به اقدامات خاص خود او بستگی دارد.

اینکه بگوییم لفاظی‌های رئیس جمهور مبتنی بر دمدمی مزاجی اوست، مسئله‌ای قابل تأمل محسوب می‌شود. او مرتباً اعلام کرده است که با گروه‌هایی همانند کیو اِی نون QAnon، پراود بویز Proud Boys و سایر منابع بالقوه خشونت ابراز همدردی می‌کند تا این که بخواهد بگوید تلاش روسیه را برای تضعیف انتخابات متوقف می‌کند. ترامپ در عین حال در اظهاراتش به صورت منسجم عمل نمی‌کند و این احتمال وجود دارد که او در ارتباط با سایر نارضایتی‌ها توئیت کند و در غیر این صورت از بدتر شدن اوضاع اجتناب کند. (اگرچه نمی‌توان از او انتظار داشت تا امور را بهتر کند.)

شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی در تلاش برای جلوگیری از خشونت‌ها و همچنین ارائه اطلاعات نادرست مربوط به انتخابات، بسیار سخت‌گیرانه‌تر عمل می‌کنند و دیگر با گروه‌هایی همانن کی‌ای نون QAnon یا سایر گروه‌هایی که عقاید خطرناک و دروغ را ارائه می‌کنند، مدارا نمی‌کنند. اگرچه آن‌ها با نزدیک شدن به انتخابات تلاش‌هایشان را افزایش داده اند، برای آن‌ها دشوار است که همه بحث‌های خطرناک را متوقف کنند، به ویژه اگر از سوی مقامات ارشد سیاسی پذیرفته شود.‌

می‌توان یک رفت و برگشت سریع در شبکه‌های اجتماعی را پس از خشم احتمالی چپ گرایان (واقعی یا ساختگی) تصور کرد، که منجر به یک بحران ناگهانی و در عین حال سبب می‌شود که نیرو‌های مجری قانون تحت فشار قرار گیرند. این اتفاق زمانی رخ داد که تظاهرات «جان سیاه‌پوستان مهم است» در کنوشا در ایالت ویسکانسین -پس از شلیک پلیس به جیکوب بلیک- آغاز شد. خشم در شبکه‌های اجتماعی سبب شد اعتراضات محلی به درگیری گسترده تری تبدیل شود که در آن به اصطلاح داوطلبان خارج از منطقه نیز حضور داشتند که برخی از این اعتراضات به خشونت گرایید. فردی همانند کایل ریتن هاوس ۱۷ ساله از ایلی نوی به کنوشا آمد و دو معترض را با شلیک گلوله کشت و نفر سوم را نیز زخمی کرد.

تعدادی سناریو -که همه آن‌ها نگران کننده هستند- وجود دارد که می‌تواند در روز انتخابات به وقوع بپیوندد.

  • نخست این که می‌توان حملاتی هماهنگ علیه حوزه‌های اخذ رأی انجام داد که از سوی شبکه‌های کوچک تروریست‌های سازمان‌یافته انجام می‌شود. با توجه به فرماندهی و کنترل این جنبش‌ها و سازمان‌ها، این حملات بالقوه می‌توانند مهلک باشند. با توجه به بی‌نظمی‌های موجود در ارتباط با جنبش‌ها و همچنین تلاش‌های دولت علیه گروه‌های سازمان یافته، وقوع این سناریو احتمال کمتری دارد، اما تأثیرگذاری آن بالاست.
  • دوم این که احتمال وقوع حملات ناهماهنگ وجود دارد که بر اساس آن افراد افراطی که عمدتا مستقل عمل می‌کنند -اگرچه به روایت مشترکی از تقلب در انتخابات واکنش نشان می‌دهند- فرصتی برای اقدام و تصمیم به انجام حمله پیدا می‌کنند. با توجه به این که سطح گسترده‌ای از مردم در آمریکا سلاح در اختیار دارند، حتی بازیگران تنها نیز قابلیت ایجاد ویرانی در مقیاس بالا را دارند. انجام حملات غیرهماهنگ می‌تواند نشأت گرفته از انتشار اطلاعات نادرست در فضای آنلاین باشد. در سال ۲۰۲۰ وقوع حملات با استفاده از خودرو افزایش داشته است و شمار زیادی از آن‌ها معترضان و تظاهرات را هدف قرار داده اند.
  • سوم این که، روز انتخابات همچنین می‌تواند سبب انجام شدن حملات بیشتری علیه رهبران سیاسی، همانند توطئه ادعایی علیه فرماندار میشیگان از سوی شبه‌نظامیان راست‌گرای افراطی شود. این ماه، فردی در ویچیتا در ایالت کانزاس در پی تهدید به آدم‌ربایی و قتل شهردار این شهر دستگیر شد که ظاهرا از دستور استفاده از ماسک که از سوی مقامات صادر شده بود، عصبانی بود.
  • چهارم این که این حملات تروریستی می‌تواند علیه مکان‌های مرتبط با تئوری توطئه ارائه شده توسط گروه کیو‌ای نون انجام شود. دامنه اهداف در اینجا متنوع است، اما ممکن است به نوعی با دغدغه این جنبش در ارتباط با قاچاق جنسی کودکان مرتبط باشد. پیش‌بینی این مسئله دشوار است. تصور کنید یک مرد مسلح برای جلوگیری از آنچه فکر می‌کرد یک شبکه قاچاق کودکان است به پیتزا فروشی در واشنگتن دی سی برود. این تئوری توطئه که به عنوان پیتزا گیت Pizzagate شناخته می‌شود، به طرز عجیبی (و به دروغ) ادعا می‌کرد هیلاری کلینتون و یک سری از دیگر نخبگان در حال همکاری با یک شبکه قاچاق کودکان در زیرزمین یک پیتزا فروشی هستند.
  • پنجم و در نهایت این که، روز انتخابات ممکن است تظاهرات خشونت‌آمیز و درگیری میان طرفداران ترامپ و جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق را به همراه داشته باشد و همچنین برخی حوادث فیزیکی نیز روی دهد. این تنش ملموس است و در حالی که دو طرف تا حدی که قبلا در سیاست داخلی آمریکا غیرقابل تصور بود عزم خود را جزم کرده‌اند، این اتفاق می‌تواند در کشوری با ۳۳۰ میلیون نفر جمعیت رخ دهد و می‌توان شاهد یک تقابل بود. می‌توان حوادث را بصورت آنلاین تقویت کرد و این موضوع به نوعی به احساس بی قانونی و هرج و مرج کمک می‌کند.

اگر فرمانده کل قوا برای برهم زدن اوضاع تلاش کند نهاد‌های اجرای قانون در موقعیت نامطلوبی قرار می‌گیرند

فارن پالیسی در ادامه نوشت: متأسفانه، این خطرات ممکن است در صورت شکست خوردن ترامپ افزایش یابد. طی ماه ها، ترامپ تلاش کرده تا روند انتخابات را غیر قانونی جلوه دهد و (بدون ارائه هیچ گونه مدرکی) ادعا کند رأی‌گیری از طریق پست منجر به تقلب گسترده در انتخابات می‌شود. با توجه به غرور او و افرادی که او را احاطه کرده‌اند، او حتی ممکن است معتقد باشد که تنها راهی که سبب شکست او در انتخابات می‌شود، تقلب است. اگر رئیس جمهور حامیان خود را به برگزاری تظاهرات و «پس گرفتن» کشورشان فراخواند، این امر می‌تواند منجر به برگزاری تظاهرات گسترده و بی ثباتی اوضاع شود. خود نهاد‌های اجرای قانون نیز در موقعیت نامطلوبی قرار خواهند گرفت و تلاش می‌کنند آرامش را حفظ کنند حتی زمانی که فرمانده کل قوا برای برهم زدن آن تلاش می‌کند.

برای جلوگیری از همه این‌ها چه کاری می‌توان انجام داد؟ البته ایده آل این است که رئیس‌جمهور سخنان خود را تعدیل کند و در صورت شکست خوردن، آن را بپذیرد. هیچ کدام از این‌ها محتمل نیست.

در انتهای این مطلب آمده است: همیشه وسوسه‌انگیز است که انگشت خود را به سوی فیس‌بوک و سایر شرکت‌های رسانه‌ای اجتماعی بگیریم و آن‌ها را وادار به انجام کار‌های بیشتری کنیم، اما آن‌ها ماه‌ها است که این خطرات را پیش‌بینی کرده و سخت تلاش می‌کنند تا جلوی آن‌ها را بگیرند. این موضوع برای وزارت امنیت داخلی و اف بی آی نیز صدق می‌کند. در این مرحله، هوشیاری مداوم از سوی نهاد‌های امنیتی فدرال و همچنین شهروندان امری ضروری است و همه باید سعی کنند تهدید‌ها را قبل از وقوع شناسایی کنند و از تبدیل شدن فجایع محلی به فجایع ملی جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۲۰:۱۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
انشاالله نابودی و روبه افول بودن آمریکا راببینیم که تمام دنیا رو داره به نابودی میکشه...
Iran (Islamic Republic of)
هوای تازه
۱۹:۵۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
طبق پیش بینیهای مشهور غربی وهالیودی ترامپ انشاله آخرین ریئس جمهور آمریکامثل گورباچوف شوروی خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۸:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
به پا که شست پات نره تو چشمت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
آمريكا بايد فورا خلع سلاح هسته اي بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناهید
۱۷:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
اول گرانی را سر و سامان بدهید
Germany
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ترامپ بازنده ی انتخابات خواهد بود و با آمدن بایدن ، دلار و به تبع آن طلا و سکه ، خودرو ریزش قابل توجهی خواهند داشت.
Germany
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ننگ بر ترامپ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ایالات متحده دیگر وجود نخواهد داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
كلاركسون كه دشمن خوني آمريكايياس يه فيلم گذاشت كه داهاتياي آمريكا چقدر وحشي و افراطين
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
سیاست درتمام دنیاهمینه هرکه زورش بیشتره ریسجمحوره معلومه ترامپ ریس 4ساله بعدیست خطربیخطر لعنت برامریکاانگلیس که مارانابودکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
لعنت خدا برترامپ شیطان صفت،دروغگو،ریاکار،ظالم ومشرک
خداوندباصابران راستگویان است وبس
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۱۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
احمقن این حرفا به فکر مردم خودمون باشیم که در گرونی شدید زندگی میکنن و اوضاعشون سخت شده ، هرکی رییس جمهور آمریکا بشه مسلما دلسوز مردم ایران نخواهد بود
Mauritius
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
هیچ اتفاقی نمی افته
ترامپ رئیس جمهور میشه
شما بفکر خودت باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
درد مردم مظلوم ایران آمریکا نیست بلکه خود مردم ایران باعث این مشکلات هستن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
مرگ بر امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
اولا-حتما۱۰۰درصدبرنده انتخابات ترامپ است.
پس هیچ گونه درگیری ووووجودندارد.
ثانیا-هم نداردچون خودش ترامپ پیروزانتخابات است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
دولت مردان عزیز حالا دیدید امریکا چیه که دنبال اونها میرفتید وهیچی جز تحریم نصیب ملت ایران نکردید
Netherlands
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
هیچکدوم از اینها اتفاق نمی افته ترامپ یه معامله گر با یه معامله کنار میره همه اینها بازیه برای بالا بدن نرخ وگرنه نمیخواد کل دارایی خودش رو توی آمریکا آتیش بزنه
Netherlands
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
باور کنین هر کی تو آمریکا رئیس جمهور بشه برای ما فرقی نمی کنه. هر کی بیاد رابطش با ایران بهتر نخواهد شد . ممکنه در ظاهر بهتر باشه ولی اصل همشون یکیه.
Iran (Islamic Republic of)
بن بست آمريكا
۱۳:۲۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
امريكا در يك چهار سال رياست بر كشور و دنيا تمام اعتبار جهاني خود را با يك تاجر باخت وهيچ كس جلو دار او نبوده است حتي سياسيون جمهور خواه هم از رفتار بي تدبير و انديشه او بيزار شدند. ترامپ نقش يك رهبر جهاني را بازي كرد كه شب يا روز بودن را منكر ميشد و انتظار داشت همه باور كنند و دوستانش را دشمن كرد و مردمش را بجان هم انداخت .و حالا با ويروس كرونا دستش خالي است و بدنبال راه نجات ميگردد. ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
هیچ اتفاقی نمی افته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ترامپ رئیس جمهور می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
امریکا شده جایی واسه کشتن فقط یکی ازدوستام تعریف میکردساکن امریکاست درخیابان هاش جزوحشت وترس چیزی حاصلت نمیشه ایران درسته مشکل اقتصادی ولی مثه امریکای تروریست اوضاعش نیست خداروشکرکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
این دقیقه از قیمتها چه خبر از کشور خودمون بگو
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۲۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
بابا خسته شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
انتخابات امریکا تموم بشه راحت میشیم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۵۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
یکی از روشهای غرب فریبکار گره زدن همه چیز غرب (اقتصادو سیاست و امنیت و...) به همان مسایل در تمام دنیا ست یعنی با دروغ امنیت خود را ضامن امنیت دنیا میداند قطعا خطرات داخلی انها هر کز به بیرون اسیب نخواهد زد البته هوشیاری سایر ملل به این موضوع منتج خواهد شد
لطفا مخاطرات داخلی وحتی نابودی انها را سبب نابودی اقتصاد وسیاست و امنیت جهانی معرفی نکنید که این موضوع دروغی بیش نیست زیرا در دنیای کنونی، ارتباطات ان چنان سرعت یافته که سریعا اشکالات را مرتفع و سران کشورها را برای رفع برخی مسایل ناشی از (حتی نابودی ایالات متحده ) بسرعت اماده پاسخکویی و تصمیمات صحیح تری را برای انها موجب میگردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
نه تنها به سایر کشورها درگیری داخلی امریکا سرایت نمی کند بلکه به آرامش آنها نیز منجر می شود چون درگیر خودشون میشوند و در امورات سایر کشورها کمتر مداخله می کنن، 99درصد اختلافات سایر کشورها بخاطر امریکاییهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ان شاالله که شاهد جنگ داخلی شدید در امریکا باشیم
تا درد ملت مظلوم ایران و عراق و سوریه و یمن و کوبا و بحرین و ویتنام و افغانستان و فلسطین و سودان و آذربایجان و ارمنستان و گرجستان و نیجریه و ..... رو بچشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
انشاالله آمریکا نابوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
برادر عزیز آرزو کن داخل آمریکا جنگ داخلی نشود چرا؟
چون خود نهادهای امنیتی آمریکا اشتیاق زیاد دارند که درگیری داخلی اتفاق بیافتد . مثل برخورد هواپیما به برج های نیویورک و حمله آمریکا به افغانستان و عراق به بهانه تروریست در صورتی که خود آمریکا بزرگترین تروریست است .
از قبل آمریکا ، ایران و روسیه را متهم به دخالت در انتخابات آمریکا کرده .
یادمان باشه پیش زمینه کرده
Iran (Islamic Republic of)
بیات
۱۵:۵۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
انشاالله انشاالله انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
در هر صورت دود جنگ به چشم مردم تهیدست میرود
Iran (Islamic Republic of)
عبدالله
۱۹:۵۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
به جای تایید سخن شما، ترجیح می دهم از این کلمات زیر استفاده کنم. دو حدیث گهربار از امام رضا (ع)که فرمودند،اللهم اشغل ظالمین بالظالمین!
و دیگری: انسان پیمان شکن، از پیامد بد ،در امان نیست!
ببینیم بر سر بزرگ ترین پیمان شکن روزگار، یعنی ترامپ ملعون، چه خواهد آمد!؟چند روز دیگر هم صبر بباید.
آخرین اخبار