به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدرضا جلیلوند متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: سالمندی یک فرآیند بیولوژیک طبیعی است که تغذیه صحیح در این دوران به نسبت دورههای دیگر زندگی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
جلیلوند با بیان این که نیاز سالمندان به موادمغذی متاثر از داروها، بیماریها و پدیده بیولوژیکی دوران میانسالی و سالمندی بوده که در افراد مختلف متفاوت است، اظهار داشت: مصرف متنوع و متعادل ۵ گروه غذایی مطابق هرم غذایی سالمندان، تهیه غذاهای ساده و کم حجم در حد تامین نیاز، در نظر گرفتن شرایط جسمی و فیزیولوژیکی افراد، کاهش اشتها و محدودیتهای حرکتی و ... جزو مهمترین موارد دوره سالمندی است که آگاهی از آن لازم و ضروری به نظر میسد.
او مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب برای سالمندان را ضروری برشمرد و عنوان کرد: با افزایش سن توده عضلانی فرد کاهش یافته و فرد با افزایش چربی و چاقی مواجه میشود که به تبع آن احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشارخون بالا و ... وجود دارد.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به اهمیت مدیریت مصرف و تامین انرژی از همه گروههای غذایی در دوره سالمندی اشاره و عنوان کرد: رعایت فاصله زمانی مصرف داروها و غذاها با توجه به توصیههای پزشک معالج و جلوگیری از تداخل غذا و دارو و همچنین مصرف فیبرهای محلول و نامحلول در آب و کربوهیدرات و نشاسته کامل نظیر غلات کامل، انواع حبوبات، میوهها و سبزیجات تازه در دوره سالمندی بسیار حائز اهمیت است.
جلیلوند به نقش موثر ویتامین ب ۱۲ در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: با توجه به این که ۱۵ درصد کل انرژی روزانه فرد را در این دوران پروتئین تشکیل میدهد، میتوان به منظور تامین پروتئین از منابع پروتئین با کیفیت بالا نظیر گوشتهای کم چرب و حبوبات مصرف کرد.
انتهای پیام/د