به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، سند استاندارد پدافند غیرعامل دفاعی در وزارت دفاع با حضور سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقیزاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور رونمایی شد.
سردار قاسم تقیزاده در این مراسم با تبریک هفته پدافند غیرعامل به همه دستاندکاران و متولیان این امر مهم در کشور اظهارکرد: پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیبپذیری است و تلاش کردیم در همه مجموعههای وزارت دفاع این امر را متناسب با استانداردهای بومی جاری و سازی سازیم.
جانشین وزیر دفاع به نقل از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درخصوص نقش و کارکرد پدافند غیرعامل افزود: یکی از اقتضائات پیادهسازی پدافند غیرعامل دستیابی به علم این موضوع، بررسی دقیق و همهجانبه و کسب صلاحیتهای لازم است و این مهم را در سالهای اخیر با توجه به رشد فناوریها، گستردگی تهدیدها و خصوصا تهدیدات نوین، با کمک سازمان پدافند غیرعامل کشور، با جدیت در وزارت دفاع دنبال کردیم.
تقیزاده درخصوص سند استاندارد پدافند غیرعامل دفاعی گفت: این سند یک شیوهنامه بومی رعایت استانداردها در همه سطوح است که به دست متخصصان امر در وزارت دفاع و با حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور تهیه و تدوین شده است.
یکصد استاندارد در حوزههای دفاعی تهیه و تدوین شده است
وی با بیان اقدامات مهم دانشگاه مالک اشتر وزارت دفاع و موسسه استاندارد دفاعی درخصوص تحقیق، پژوهش و کمک به تدوین استانداردهای دفاعی خاطرنشان کرد: موسسه استاندارد دفاعی در سالهای اخیر در فرایند تهیه و تدوین استانداردهای مورد نیاز وزارت دفاع همکاریهای گستردهای داشته است و اکنون یکصد استاندارد در حوزههای دفاعی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه پدافند غیرعامل موثر بوده است را تهیه و تدوین کرده است.
رییس شورای عالی پدافند غیرعامل وزارت دفاع استانداردهای استتار، اختفا و فریب، الزامات حفاظت فیزیکی و محیطی، الزامات امنیتی و حفاظتی برگزاری مراسم نظامی، الزامات حفاظتی تردد به اماکن نیروهای مسلح، الزامات امنیتی شبکه همکاران دفاعی نیروهای مسلح و مدیریت بحران و برنامههای تداوم عملیات را بخشهایی از استانداردهای پدافند غیر عامل بر شمرد که موسسه استاندارد دفاعی تهیه و تدوین شده است.
تقیزاده شیوهنامه فنی و مهندسی حفاظت فیزیکی نوین را از موارد مطروحه در این سند عنوان کرد و گفت: در جهت حرکت به سوی استفاده از فناوریهای نوین در حفاظت فیزیکی و جایگزین کردن با روشهای سنتی، پرهزینه و نامناسب در برابر تهدیدات نوین، راهکارهای حفاظت فیزیکی پیشنهادی با توجه به محیطهای استقراری و بر پایه استفاده از تجهیزات و فناوریهای نوین در این سند ارائه شده است.
تقیزاده با بیان اینکه تدوین دستورالعملها و استانداردها، وحدت رویه، امکان انتقال تجارب و ارزیابی آمادگی در حوزه پدافند غیرعامل را فراهم میکند، تصریح کرد: باتوجه به افزایش حوزه و گستره تهدیدات خصوصا تهدیدات نوین، ضروری است اسناد پشتیبان و بازنگری مستمر در این اسناد به عنوان یکی از اولویتهای مهم معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع همواره در دستور کار باشد.
انتهای پیام/