محمد رحیمیان معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی، با اشاره به بحران کرونا در کشور و در تربت جام و فصل برداشت زعفران گفت: با رعایت دستورالعملهای بهداشتی از انتقال آلودگی از طریق گلهای زعفران به افراد خانواده یا کارگرانی که در زمینه برداشت کلاله گل یا پرکردن زعفران فعالیت دارند، جلوگیری کنید رعایت مسائل پیشگیرانه و دستورالعمل های بهداشتی و بهداشت فردی برای جلوگیری از شیوع و ابتلا به کرونا ضروری است.
او افزود: فعالیتهای مرتبط با برداشت، آماده سازی، خشک کردن و بسته بندی زعفران به واسطه نوع کار، نیازمند
نیروی کار انسانی فراوان است و با عنایت به محدوده زمانی کوتاه و فشار کاری زیاد بخشی از این اقدامات در محیطهای بسته انجام میشود که رعایت دستورالعمل های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس همه گیر کرونا باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام ادامه داد:جا به جایی کارگران با ۵۰ درصد ظرفیت و رعایت نکات بهداشتی انجام و باید شیشه خودرو جهت تهویه هوا باز باشد کارگران باید قبل از ورود به مزرعه توسط مالکین نسبت به رعایت دستور العملهای بهداشتی توجیه شوند و بعد از شروع مجدد برداشت، دستها را به صورت کامل ضد عفونی کنند و در زمان برداشت رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک و نیم متری با کارگر مجاور را رعایت نموده و افراد خانواده و سایر کارگران بعد از برداشت و قبل از ضد عفونی کردن دستها از لمس ظروف جمع آوری گل زعفران خودداری کنند.
رحیمیان بیان کرد: استفاده از ماسک و محلول ضد عفونی کننده در محیطهای کار جمعی برداشت زعفران الزامی است و باید در دسترس کارگران قرار گیرد و هر گونه مبادلات مالی برای خرید و فروش محصولات تنها باید با استفاده از کارت الکترونیکی انجام شود و از هرگونه استفاده اسکناس در این زمینه خودداری شود.
او تصریح کرد:هنگام جداسازی کلاله یا پرکردن گل زعفران در خانه باید بخشی از پنجرههای اتاقها یا سالن محل فعالیت باز باشد و از تماس گل زعفران با فرشها، پوشاک و امثال آن جلوگیری شود و ظروف مورد استفاده برای جداسای کلاله بعد از اتمام کار با مایع ظرفشویی و آب تمیز کامل شسته شود و از تماس کودکان با گلهای زعفران جلوگیری گردد.
انتهای پیام//ز. ج