به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: تغذیه صحیح نوزاد موجب رشد بهتر او شده و اختلال در تغذیه کودک میتواند به رشد جسمی و روحی کودک صدمه بزند. والدین باید بدانند که کودکانشان به چه مواد غذایی نیاز دارند و چگونه باید نوزاد را تغذیه و برنامه تغذیه نوزاد را با افزایش تغییر دهند.
او افزود: به طور کلی توصیه میشود در این دوران شیر مادر به مدت ۶ ماه به طور انحصاری به نوزاد داده شود و تغذیه با شیر مادر تا دو سال ادامه یابد. روشهای نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز مرگ کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا کودکان به بیماریهای عفونی و تشدید آنها میشود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه به تغذیه نوزادان در ۶ ماه اول تولد اشاره کرد و بیان کرد: توجه برای تامین تغذیه مناسب شیرخواران و کودکان باید قبل از بارداری با تامین تغذیه سالم و مراقبت مناسب شروع شود و مراقبتهای ضروری برای بارداری سالم، زایمان ایمن و حمایتهای پس از زایمان جهت شروع به موقع و تداوم تغذیه با شیر مادر، در ۶ ماه اول به عنوان روش بی نظیر تغذیه و پرورش شیرخواران انجام شود.
بیشتر بخوانید
میرزای رزاز با بیان اینکه تغذیه نوزاد در دو سال اول زندگی محدود به شیر مادر یا شیرخشک است، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر باید براساس تقاضای کودک تنظیم شود. مادران نباید ساعت شیردهی برای نوزاد را زمان بندی کنند. به اصطلاح رایج هر زمانی که نوزاد «نق زد وگریه کرد» باید مورد شیردهی قرار بگیرد. زمانی که نوزاد ملچ و ملوچ میکند، سرش را به سمت مقابل میچرخاند و لباسهای خودش را به دهان میگیرد، مشخص میشود که احساس گرسنگی دارد و هر زمان که کودک از شیر مادر سیر شود، سینهی مادر را رها میکند و سرش را به سمت مقابل میچرخاند و به احتمال زیاد پس از سیر شدن میخوابد.
او گفت: شیر مادر در بهترین شرایط حدود ۴ تا ۶ ساعت در دمای اتاق میماند و فاسد نمیشود. شیر مادر در دمای یخچال حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون فساد باقی میماند. مصرف سیر و پیاز طعم شیر مادر ر تغییر میدهد؛ بنابراین مصرف این مواد غذایی باید محدود شود. در دوران شیردهی به مادران توصیه میکنیم که با پرهیز از مصرف موادی مانند نوشابهها و آبمیوههای پاکتی و ... کیفیت شیر خود را ارتقا دهند.
رئیس انجمن تغذیه ایران ادامه داد: برای معرفی مواد غذایی جامد تا زمانی که نوزاد حداقل ۴ ماهه و ترجیحا ۶ ماهه نشده است، تلاش نکنید؛ چراکه معده نوزاد تا قبل از چهار ماهگی نمیتواند هیچ ماده غذایی دیگری به جز شیر مادر یا شیرخشک را تحمل کند زیرا گنجایش معده شیرخوار کم است و کلیهها تکامل پیدا نکرده است.
میرزای رزاز افزود: مصرف غذای تکمیلی زودتر از موعد میتواند مانع از مصرف شیر مادر به میزان کافی شود و احتمال بروز حساسیت و آلرژی نیز در کودکان بیشتر میشود.
او تاکید کرد: باید به این نکته توجه داشت باشید که شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی کودک کفایت کامل تغذیهای او را دارد و نیاز نیست در تغذیه کودک تا این سن از غذای کمکی استفاده شود. تنها با تشخیص پزشک و متخصص تغذیه و در صورت رشد ناکافی نوزاد شیرخوار میتوان از شیرخشک و تغذیه کمکی استفاده کرد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: بعد از مشاهده نشانههای آمادگی و پس از مشورت با پزشک اطفال، برای خوردن غذای کمکی میتوانید با لعاب برنج و فرنی شروع کنید.
انتهای پیام/