به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید تا الان اسم خورش موتن جن را شنیده باشید. این خورش یکی از غذاهای پرطرفدار شمالی است که به عنوان غذای مجلسی در میهمانیها و مراسم رسمی سرو میشود. موتن جن ظاهری شبیه فسنجان دارد، اما وجه تمایز آن در استفاده از کشمش و قیسی است. اگر تا امروز نتوانستهاید این خورش را در یک رستوران محلی گیلانی میل کنید، خودتان دست بکار شوید و با این دستور پخت، موتن جن گیلانی را به همان روش سنتی در خانه آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش موتن جن
سینه مرغ نیم کیلوگرم
رب انار سه قاشق غذاخوری
مغز گردو ۲۰۰ گرم
قیسی ۱۲ عدد
کشمش ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ یک عدد
گلپر یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه خورش موتن جن
ابتدا مغزهای گردو را داخل مخلوطکن ریخته و آسیاب کنید تا به شکل پودر درآید. همانطور که گردو را برای فسنجان آسیاب میکنید، باید آن را برای موتن جن هم آماده کنید؛ پس مراقب باشید همه گردوها را شبیه به یک خمیر له نکنید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن داخل تابه سرخ کنید. سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
سینه مرغ را درشت خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. پودر گردو را به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا گردو کمی سرخ شود.
نمک و فلفل را اضافه کنید. سپس رب انار را هم اضافه کنید. حدود دو دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس یک فنجان آب سرد داخل قابلمه بریزید و درِ قابلمه را ببندید. صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد. دو فنجان دیگر آب اضافه کنید و دوباره حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید تا تکههای مرغ کاملا بپزند.
در این فاصله رب گوجه فرنگی را با یک قاشق غذاخوری روغن داخل تابه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. کشمش و قیسی را بشویید و آبکش کنید تا کاملا آب آن گرفته شود.
بعد از این که مرغ پخت، آن را از قابلمه جدا کرده و داخل یک بشقاب بریزید. رب گوجه و کشمش و قیسی را به قابلمه اضافه کنید. ۲ فنجان دیگر آب اضافه کنید تا خورش کاملا جا افتاده و گردو به روغن بیفتد.
بعد از این که خورش کاملا جا افتاد، قطعات مرغ را همراه گلپر اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش حدود یک ربع دیگر روی حرارت بماند. خورش موتن جن را داخل بشقاب بریزید و روی آن را با خلال بادام و انار تزیین کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/