به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، میلاد حیاتی تنها جوان ایرانی که موفق به
تولید گوشت گیاهی در کشور شده است در باره این گوشت گفت: تولید گوشت گیاهی به اصطلاح کارشناسان صنایع تغذیه "گوشت آنالوگ" تنها در چند کشور پیشرفته از جمله انگلستان انجام شده و در کشور فقط به صورت آزمایشگاهی چند نمونه ناموفق بوده که به نتیجه نرسیده است، اما با تلاشی که از سال ۹۴ تا ۹۸ انجام شده است موفق به ساخت گوشت "آنالوگ" از دانههای گیاهی شده ایم.
او افزود: پروتئین گیاهی یکی از مهمترین گرایشهای مردم در دنیای جدید است، رساندن یک کیلوگرم گوشت با گذراندن روند پرورش، کشتار و حمل آن بسیار پرهزینه و در عین حال ناکارآمدتر از رساندن یک کیلوگرم گیاه سرشار از پروتئین است.
این تولیدکننده برتر ادامه داد: این طرح در
ژورنالهای علمی بینالمللی به ثبت رسیده است.
حیاتی با اشاره به نبود حمایت مسئولین ذیربط از پروژههای اقتصادی، بیان کرد: اتفاقات گذشته مانند افزایش قیمت دلار و تحریمها سبب شده تا کارآفرینان دچار مشکلات اقتصادی شوند در صورتی که نیاز به حمایت همه جانبه دارند، متاسفانه حمایتی که لازم است از طرحهای دانش بنیان نمیشود و فقط
بخش خصوصی با توجه به برآورد طرحها سرمایهگذاری میکند.
بیشتر بخوانید
او تصریح کرد: در مطالعات جدید کارشناسان بر پروتئین سویا و گلوتن گندم به عنوان مواد خام اولیه متمرکز شده اند، اما حضور عوامل آلرژیکی و جهشهای ژنتیکی و بیماری سلیاک در نتیجه مصرف این گلوتن گندم سبب شد که به منابع دیگر از جمله گیاه خلر توجه کنم و این گیاه سالم را برای طرحم انتخاب کنم.
این تولید کننده برتر با اشاره به اینکه هیچ قانون الزام آوری برای حمایت از مخترعین وجود ندارد، تاکید کرد: این قانون وجود دارد ولی اجرایی نمیشود به عنوان مثال، طبق قانون ۲ درصد از بودجه شرکتها و موسسات دولتی باید به طرحهای پژوهشی اختصاص یابد اما وقتی مراجعه میکنیم میگویند ما طرحهای پژوهشی انجام نمیدهیم و اصلا اهمیتی برای کار تحقیقاتی قائل نیستند، این امر با وجود تاکیدات رهبر معظم انقلاب و حمایت قاطع ایشان از مسیر علمی بسیار آزاردهنده است.
منبع: فارس
انتهای پیام//ف.ش