به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی استهبان فارس با اشاره به برداشت زعفران از سطح ۵۳۸ هکتار از مزارع شهرستان استهبان آغاز شد، اظهار کرد: پیش بینی میشود از این سطح با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی خوب طی یک سال گذشته بیش از ۲۷۶ تن گل زعفران برداشت شود.
او ادامه داد: کشاورزان پس از برداشت گل زعفران، کلاله را از گلبرگ جدا و آن را خشک میکنند که در اصطلاح محلی گل پر کردن گفته میشود و در آخر کلاله گل زعفران به صورت خشک شده در بازار خرید و فروش میشود.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان بیان کرد: زعفران استهبان به لحاظ عطر، طعم و رنگ همچنین شرایط آب و هوایی مناسب و اختلاف ارتفاع از سطح دریا جزو برترین زعفرانهای ایران است که میتواند رقیب بسیاری از زعفرانهای تولید شده در دنیا باشد، ولی بدلیل نبود صنایع تبدیلی مناسب از بازارهای بین المللی عقب مانده است.
این مقام مسئول با اشاره به برداشت ۳ تن زعفران به صورت کلاله خشک گفت: در استهبان کارخانههای صنایع تبدیلی که محصول تولیدی کشاورزان را بسته بندی و صادر کنند، وجود ندارد و تنها برخی به صورت کارگاهی اقدام به این فعالیت میکنند که نیاز این شهرستان را برطرف نمیکند.
اعیان منش تصریح کرد: عملیات برداشت زعفران در استهبان از اواسط آبان ماه آغاز شده و تا اواخر آذر ماه ادامه مییابد.
شهرستان استهبان در شرق فارس است که مرکز آن حدود ۱۶۰ کیلومتر با شیراز فاصله دارد.
انتهای پیام/