یک مقام مسئول کارگری رعایت مصوبه ستاد مبارزه با کرونا در تعطیلی مشاغل غیر ضرور بعد از ساعت ۱۸ را الزامی دانست و رفع نگرانی کارگران شاغل در این کسب و کار‌ها به لحاظ پرداخت حق بیمه و دستمزد را خواستار شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ارزیابی تعطیلی یکماهه مشاغل غیرضرور از بیستم آبان ماه و عدم مجوز فعالیت آن‌ها تا ساعت ۱۸ گفت: تصمیماتی که ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گیرد مهم و اجرای آن‌ها واجب است بنابر این همه مردم باید از این مرجع و تصمیمات آن تبعیت کنند.


بیشتربخوانید


وی در پاسخ به این پرسش که چرا این دسته مشاغل تا ساعت ۱۸ مجاز به فعالیت شده اند؟ گفت: ستاد مقابله با کرونا که همه دستگاه‌ها در آن حضور دارند، از جنبه عمومی اعلام کرده برای آنکه رفت و آمد‌ها کاهش یابد و از ازدحام و عبور و مرور و تردد‌ها در سطح شهر جلوگیری شود، مشاغل غیرضرور تنها تا ساعت شش بعد از ظهر امکان فعالیت داشته باشند بنابر این کسب و کار‌هایی که مشمول این مصوبه هستند باید بپذیرند و رعایت کنند، اما در بحث اشتغال کارگرانی که در این کسب و کار‌ها مشغول کار هستند، سوالات و نگرانی‌هایی مطرح است که باید برطرف شود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: اگر قرار است کارگاه‌های با فعالیت غیرضرور تعطیل شوند یا ساعات کار آن‌ها کاهش پیدا کند، لازم است زیرساخت‌های اجرای این کار پیش بینی شود و برای کارگران این کسب و کار‌ها و تامین هزینه معیشت آن‌ها فکری کنیم.

ابوی از بنگاه‌های املاک، مراکز گردشگری، مسافرخانه ها، آرایشگاهها، مراکز عرضه مبلمان و فروشگاه‌های عرضه تجهیزات خودرو و ماشین آلات به عنوان مشاغل غیرضرور نام برد و گفت: کسب و کار‌های غیر ضرور، عمدتا خدماتی یا جزو صنوف بازار هستند و شامل حال برخی کارگاه‌ها می‌شود که ساعات طولانی مشغول کارند و بعضا نیرو‌های کار آن‌ها به طور شیفتی سرکار هستند یعنی صبح‌ها یکسری از کارگران و بعد از ظهر‌ها عده‌ای دیگر سر کار حاضر می‌شوند، اما با کاهش ساعات کار ممکن است مشکلاتی برای نیرو‌های کار و کارفرمایان به وجود آید.

این مقام مسئول کارگری ادامه داد: با معضلی که هم اکنون دربحث قرارداد‌های کار وجود دارد و بسیاری از کارگران با قرارداد موقت مشغول کارند. اگر ساعات کار مشاغل غیرضروری کاهش یابد احتمال دارد در وضعیت پرداخت دستمزد و بیمه آن‌ها اثر بگذارد و کارفرمایان با کاهش ساعات کار مزد کمتری به کارگران بپردازند یا بیمه تمام ایام ماه را برای آن‌ها رد نکنند.

وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از کارگران برای تامین هزینه‌های معیشت خانوار و اجاره بهای خانه به کار دوشیفت و سه شیفت می‌پردازند، ولی وقتی شیفت کاری یا اضافه کار آن‌ها کاهش پیدا می‌کند ناچارند پس از تعطیل شدن سراغ مسافرکشی بروند یا در پیک موتوری‌ها در سطح شب پرسه بزنند تا بخشی از هزینه‌های زندگی را جبران کنند، اما با این کار تردد‌ها کاهش نخواهد یافت.

این مقام مسئول کارگری تصریح کرد: شاید با کم کردن ساعات کار و تعطیل کردن برخی مشاغل غیر ضرور جلوی تردد‌ها را بگیریم، ولی دید و بازدید‌های شبانه و گشت و گذار‌ها به قوت خود باقی است. امروز هزینه‌ای که بابت ارائه خدمات در بیمارستان‌ها می‌پردازیم خیلی سنگین است، از آن طرف نباید کارگرانی که در این شرایط نتوانستند از بیمه بیکاری کرونا استفاده کنند فراموش کنیم لذا معتقدم اگر قرار است با کرونا مبارزه کنیم باید برای درآمد و معیشت کارگران و مشکلاتی که ممکن است در بحث کاهش ساعات کار برای نیرو‌های کار به وجود آید، چاره‌ای بیاندیشیم.

به گزارش ایسنا، بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، همه مراکز شغلی و کسب و کار‌ها به جز مشاغل ضروری نظیر داروخانه ها، مراکز درمانی، آتش نشانی، مراکز امداد و نجات، مراکز امنیتی، کلانتری ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپر مارکتها، از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر به مدت یک ماه از ساعت ۱۸ به بعد با محدودیت فعالیت مواجه شده و پایان کار این مشاغل در تهران، مراکز استان‌ها و شهر‌های پرجمعیت ساعت ۱۸ خواهد بود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.