به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: قاچاق دام بیشتر مربوط به استانهای مرزی است و در استانهای مرکزی کشور شایع نیست و مهمتر این که اصفهان همواره وارد کننده دام سبک و صادرکننده دام سنگین به استانهای دیگر است.
او اظهارداشت: هرگونه جابجایی دام باید با مجوز سازمان دامپزشکی انجام شود و مبدا و مقصد نقل و انتقال در این مجوزها ثبت میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: مقداری از افزایش قیمت گوشت مربوط به تورم و بخشی از آن هم بر اثر جو روانی بازار است، اما این قیمتها در روزهای آینده بطور قطع افت میکند.
ایراندوست با تاکید بر ضرورت توجه به تولید کنندهها تصریح کرد: سال گذشته گوشت قرمز گوسفندی حدود ۱۰۰ هزار تومان عرضه میشد، اما از سال گذشته تا به امروز قیمت همه کالاها افزایش پیدا کرده و نباید انتظار داشته باشیم که قیمت گوشت افزایش اندکی پیدا نکرده باشد.
او ادامه داد: افزایش قیمت گوشت قرمز ناشی از جو روانی بازار است و دوام ندارد و بطور قطع در روزهای آینده کاهش مییابد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز در کشور ادامه داد: با ساماندهی بازار نهادههای دامی و توزیع نهادههای یارانهای قیمت گوشت قرمز در آینده نزدیک کاهش پیدا خواهد کرد.
ایراندوست در مورد تخم مرغ اضافه کرد: اکنون تخم مرغ زیر قیمت مصوب تنظیم بازار ارائه میشود که با صادرات آن از آسیبهای وارده به تولیدکننده جلوگیری میشود.
او بیان کرد: قیمت مصوب تخم مرغ ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان است، اما با قیمت ۱۲ هزار تومان از مرغداران خریداری میشود که هیچ مشکلی در تامین تخممرغ موردنیاز این استان وجود ندارد و تامین بازار به میزان کافی انجام میشود.
این مسوول سازمان جهاد کشاورزی اصفهان قیمت ۲۷۰ هزار ریالی هر کیلو مرغ برای مصرف کننده را عادلانه ندانست و اظهارداشت: گرانی مرغ موضوعی کشوری است و فقط مربوط به اصفهان نیست.
به تاکید او مشکلی از نظر پرورش، تولید و تأمین مرغ در استان اصفهان وجود ندارد و میزان جوجهریزی در مرغداریهای استان تابستان امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش یافت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزایش تقاضا را یکی از علل افزایش قیمت مرغ برشمرد و گفت: مصرف محصولات پروتئینی مانند گوشت، تخم مرغ و مرغ همواره در فصل گرما کاهش و با سرد شدن هوا افزایش مییابد.
او ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی انجام شده نهادههای دامی به موقع بدست مرغداران خواهد رسید و قیمتها کاهش پیدا خواهد کرد.
ایراندوست اظهارداشت: تخصیص نهادههای دامی بطور صد در صدی انجام شده، اما بعضی مواقع تحویل آن با تاخیر انجام میشود و احتمال اینکه مرغداران نهاده را خریداری کرده، اما هنوز به دست آنها نرسیده باشد.
او یادآور شد: دامداران برای دریافت نهادههای دامی یارانهای باید در سامانه بازارگاه ثبت نام کرده تا نهادههای دامی با قیمت دولتی در اختیار آنها قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: با توجه به افزایش روند جوجه ریزی و تامین حدود صد در صدی نهاده ها، بطور قطع قیمت مرغ هم افت پیدا خواهد کرد.
استان اصفهان با هزار و ۸۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت ۳۶ و نیم میلیون قطعه در هر دوره با تولید سالانه ۲۰۵ هزار تن طیور، رتبه نخست در ظرفیت تولید و رتبه دوم تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص داده است.
استان اصفهان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور تبدیل کرده است.
این استان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته بندی و فرآوردههای خام دامی است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م