به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سمیه کارگر مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با بیان اینکه امسال برداشت زعفران در این شهرستان دیرتر آغاز شده است، اظهار کرد: برداشت از نیمه آبان آغاز و تا اوایل آذرماه ادامه دارد.
او بیان کرد: کشت زعفران به لحاظ صرفه اقتصادی حتی در سطح کم، مصرف آب کمترواشتغال زایی برای کارگران فصلی خصوصا بانوان از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت است که به صورت جدی دنبال میشود.
او افزود: پارسال کشت زعفران از ۳۵ هکتار به ۴۲ هکتار در سال جدید رسیده است و برای کشت جدید بیش از ۳۵ تن پیاز زعفران زیر نظر کارشناسان این مدیریت تهیه و توزیع شده است.
کارگر با بیان اینکه برداشت زعفران در یک دوره ۲۰ تا ۲۵ روزه انجام میشود، اظهار کرد: برداشت زعفران زمینه اشتغال موقت را برای بیش از ۱۵۰۰ نفر روز فراهم میکند.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مرودشت، عملکرد مناسب زعفران، پیاز مناسب، کشت با توصیههای کارشناسی، آب و هوای مناسب شهرستان مرودشت و حمایتهای بخش دولتی از جمله ارائه تسهیلات کم بهره را از عوامل موفقیت کشت زراعت زعفران در این شهرستان عنوان کرد.
او با اشاره به اینکه زعفران تولید شده در مرودشت به لحاظ شرایط آب و هوایی از نظر عطر، رنگ و طعم از کیفیت بالایی برخوردار است، افزود:بخشی از محصول تولیدی به صورت بسته بندی شده و برند و بخشی نیز به صورت محلی و ارسال به استانهای خراسان و تهران به فروش میرسد.
کارگر با اشاره به اینکه مردم هنوز هم زعفران را یک گیاه لوکس میدانند و مصرف آن را چندان ضروری نمیدانند، خاطر نشان کرد: این گیاه خواص بی نظیری دارد و در درمان و پیشگیری از بسیاری بیماریها بسیار مفید است.
او به مشکلات صادرات زعفران اشاره و تصریح کرد: عدم وجود برنامههای صادراتی مشخص و صادرات فلهای به صورت کیفی و توریستی و عدم صنایع تبدیلی زعفران از مشکلات کشت و کار زعفران است.
انتهای پیام/