احمدی میانجی گفت: تاکنون بیش از ۳ میلیون پرونده در شورا‌های حل اختلاف مختومه شده است

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین احمدی میانجی اولین رئیس مرکز توسعه حل اختلاف در نشست خبری سالروز تشکیل مرکز توسعه حل اختلاف که صبح امروز (یکشنبه هجدهم آبان ماه) در ساختمان قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: فکر تأسیس شورا‌های حل اختلاف به سال ۷۶ باز می‌گردد.

وی ادامه داد: آن زمان مشکلات توسط ریش سفیدان حل می‌شد و همان زمان به فکر این افتادم که می‌توان از ریش سفیدان بهره برد و به همین دلیل برای استفاده هر چه بهتر از نهاد سازش، نامه‌ای به وزیر دادگستری وقت نوشتم و از آنجایی که ورود پرونده‌ها به دادگستری زیاد بود، این فکر با موافقت روبه رو شد.

اولین رئیس مرکز توسعه حل اختلاف بیان کرد: شورای حل اختلاف برای اولین بار در سه شهر فیروزآباد در شیراز، درگز در مشهد و رباط کریم در تهران ایجاد شد تا ابتدا به صورت آزمایشی نقاط ضعف آن بررسی شود و خوشبختانه جواب خوبی داد و گسترش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه دو برخورد متضاد و تند با شورا‌های حل اختلاف داشته است، گفت: در زمان آیت الله شاهرودی به علت شرایط دادگستری آن زمان شورای حل اختلاف را جدی گرفتند و این رویکرد منجر به آن شد که دادگستری‌ها حساسیت منفی پیدا کنند.

احمدی میانجی ادامه داد: پس از آیت الله شاهرودی زمزمه‌های منحل شدن شورا‌های حل اختلاف بیشتر شد، اما از آنجایی که این شورا‌ها پایه قوی داشتند نه تنها منحل نشدند، بلکه روز به روز منسجم‌تر شدند و ۱۰۲ هزار نیروی سال ۸۸ اکنون به ۴۰ هزار نفر رسیده، اما عملکرد آن بهتر شده است.

اولین رئیس مرکز توسعه حل اختلاف بیان کرد: تاکنون حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده مختومه شده است و قتل‌های بسیاری مورد سازش قرار گرفته‌اند و این‌ها زحمت شورا‌های حل اختلاف است، اما متأسفانه آن طور که باید مورد تقدیر قرار نگرفتند، اما امیدوارم جبران گذشته شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار