به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است که نمایندگان مجلس یازدهم به دنبال تغییر ساختار خدمت سربازی هستند، چرا که به باور آنها سربازی اجباری از زمان حکومت رضاخان در سال ۱۳۰۴ در کشور با قوانینی سخت گیرانه پایهگذاری شد که تاکنون تحولی در درونش اتفاق نیفتاده است.
مجلسیها بر این باورند که وضعیت فعلی خدمت سربازی دیگر قابلیت اجرایی ندارد، چرا که مدل فعلی به هیچ عنوان با نیازهای کشور منطبق نیست، بنابراین باید مدلی ترسیم شود که هم امنیت کشور تأمین شود و هم افراد با رغبت و جانفشانی به خدمت سربازی اعزام شوند و نه به صورت اجباری.
ابولفضل ابوترابی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس به عنوان یکی از طراحان اصلی این طرح اظهار کرد: «قانون نظام وظیفه ما از سال ۱۳۰۴ تاکنون تغییرات اساسی نداشته، در حالی که شرایط اجتماعی و سبک زندگیها کاملا تغییر کرده است و قانون موجود به هیچوجه پاسخگوی وضعیت فعلی ما نیست. ما جزو ۸ کشور دنیا هستیم که در آنها نظام وظیفه اجباری است، همچنین جزو ۶ کشوری هستیم که طی ۵۰ سال اخیر قانون سربازی آنها تغییر اساسی نداشته است. علاوه بر آن در اکثر کشورهای جهان دوره سربازی یکساله است و ضوابط متفاوتی دارند.
وی افزود: میگوییم خدمت سربازی مقدس است، اما اگر به آن باور داریم چرا برای برخی افراد معافیتهای خاص پیشبینی شده، یا اگر مقدس است چرا بسیاری از مسئولان ما پیگیر معافیت سربازی فرزندانشان هستند. مقدسبودن سربازی نباید فقط به کلمه و زبان باشد، نیاز به باور اجتماعی دارد، اما مشخص است که جامعه این باور را نپذیرفته است و ما معتقدیم دلیل آن اجباریبودن سربازی و ایرادهای قانون است. علاوه بر آن باید موضوع مهم کاهش جمعیت و تکفرزند ذکور داشتن بسیاری از خانوادهها را هم مدنظر داشته باشیم که با این شرایط و قانون فعلی، قطعا با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
ابوترابی همچنین گفته بود که بر اساس طرح جدید مجلس که با الگو گیری از تجربیات سپاه در مناطق مرزی تدوین شده است، سربازی به صورت داوطلب و حرفهای در میآید و میتواند تا ۵ سال به طول بیانجامد. البته کسانی که میخواهند در دستگاههای دولتی استخدام شوند و سربازی هم نروند، میبایست سه برابر مبلغی را که ستاد کل نیروهای مسلح برای یک سرباز هزینه میکند، پرداخت کنند.
همچنین مجتبی رضا خواه نماینده مردم تهران در مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به لزوم اصلاح ساختار سربازی گفت: لازم است شأن سرباز در نظر گرفته شود و کشور در برهه کنونی آنقدر به تخصصهای مختلف نیاز دارد که به راحتی میشود افراد را در موقعیتهای مناسبی به کار گرفت، همچنین تأمین مالی سرباز باید درنظر گرفته شود و شیوهای که اکنون انجام میشود قطعا در شأن سربازان نیست و اگر فردی متأهل باشد دچار مشکل میشود.
البته بدیهی است که بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی تصمیمگیری در خصوص نیروهای مسلح مانند اصلاح ساختار سربازی باید به تأیید و موافقت فرمانده معظم کل قوا برسد. بنابراین هر طرح و ایدهای که بخواهد در قانون سربازی مطرح شود ابتدا باید به تایید رهبر انقلاب رسیده و پس از آن در مجلس تصویب شود.
سردار مطهر معاون حقوقی و امور مجلس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به برخی از پیشنهادات مطرح شده در مورد سربازی تصریح کرد: در برخی از موارد پیشنهاداتی از سوی نمایندگان و دیگر گروهها مطرح میشود که این پیشنهادات در قانون فعلی وجود دارد، اما به دلیل نبود اعتبارات اجرایی نشده است. بنابراین درخواست ما از نمایندگان این است که کمک کنند تا اعتبارات مربوط تامین شده و به مانند اجرای قانون فعلی افزایش یابد.
مطهر از نمایندگان مجلس و دیگر گروهها و نهادهایی که پیشنهاداتی را برای اصلاح و بهبود کیفیت خدمت سربازی دارند خواست تا این موارد را به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل کنند تا اقدامات و بررسیهای کارشناسی لازم بر روی آن انجام شود.
البته به نظر میرسد طرح مجلسیها کیفیت لازم را برای تغییر موثر خدمت سربازی را نداشته و این روزها کمیته ای ویژه کار تغییر شیوهنامه این خدمت مقدس را به دست گرفته است.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از بررسی طرحی جدید برای اصلاح ساختار خدمت سربازی در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خبر داد.
وی تأکید کرد: طرح جدید مجلس برای اصلاحات ساختاری سربازی که آقای ابوترابی از طراحان اصلی آن است، نمیتواند نیازهای کشور را در این حوزه مرتفع کند، چرا که نقایص بسیاری دارد، بنابراین ما این طرح را کنار گذاشته و از دستور کار خارج کردیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: همچنین طرحی برای اصلاح ساختار خدمت سربازی چهار دوره است که در مجلس معطل مانده و توسط هیئت رئیسه مجلس یازدهم به کمیسیون امنیت ارجاع شد، اما اکنون باتوجه به شرایط کنونی کشور قابلیت اجرایی ندارد، بنابراین بررسی آن دردی از کشور درمان نخواهد کرد به همین دلیل آن را نیز از دستور کار خارج کردیم.
ذوالنوری تصریح کرد: به تازگی کمیتهای ویژه متشکل از نمایندگان دستگاههای سازمان نظام وظیفه، ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان برنامه و بودجه، اعضای کمیسیون شوراها و امنیت ملی و اجتماعی شکل گرفته است تا یک نظام جامع متناسب با نیازهای نیروهای مسلح و کشور تدوین شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: سربازان ما مشکلات زیادی دارند که باید مسائل آنها برطرف شود، بنابراین ما به صورت کاملا فعالانه در حال تدوین طرح اصلاح ساختار سربازی هستیم و هر هفته جلسات مداوم برگزار میکنیم و به زودی خروجی آن مشخص خواهد شد.
حالا باید منتظر ماند و دید که بهارستان نشینان چه آشی برای تغییر رویه فعلی خدمت سربازی خواهند پخت، آیا خواهند توانست خدمت سربازی را از حالت اجباری بودن خارج کرده و آن را متناسب با شرایط روز کشور تغییر دهند این سوالی است که باید چندی دیگر به دنبال جواب آن بود.
انتهای پیام/
هی جوونا رو عقب میرونن که بتونن بیشتر سمت شون رو مجلس حفظ کنند...اگه اینطور نبود حد اقل یه جوون تو مجلس داشتیم!
ولی باید یه جایی از شر اشتباهات گذشته خلاص شد ، مثل همین قانون سربازی اجباری
بله این وسط یه عده که الان در حال سربازی هستند ممکنه ناراحت بشن که چرا صبر نکردن ، یه عده هم خوشحال که خوب شد که سربازی نرفتند
اما باید قبل اینکه بیشتر از این ضربه بخورن جوان ها این قانون درست بشه
قطعا هستند بسیار کسانی که با گرفتن حقوق به اندازه یک کارمند ساده و نداشتن هیچ تخصصی حاضر به رفتن سربازی باشند
بازم هستند کسایی که تخصص دارند و به دلیل نبود کار در بازار باز هم حاضر به خدمت در سربازی با حقوق خوب هستند
1- هر شخصی که میخواد وارد نیروهای مسلح باشه اول باید پنج سال سرباز باشه . همزمان اموزش ببینه و امنیت رو هم برقرار کنه
2- سرباز حرفه ای استخدام کنن. بودجه رو هم همه ی مردم به عنوان مالیات پرداخت کنند ، خیلی از نیروهای مسلحی که الان دارن حقوق میگیرن واقعا ناکارآمد هستن. سربازی های اضافی و نیروها ی اضافی رو حذف کنن ، باور کنید نیاز به هیچ هزینه ی اضافیی نیست
سربازم بخدا دارم سختی میکشم
از وقتی اومدم خدمت افسردگی گرفتم
چون مشکل روحی روانی مالی و.....برام به وجود اومده
هیچکیم حرفمو نمیفهمه
هرطرحی دارین خواهش میکنم هرچه زودتر تصویبش کنین
که بدردمون بخوره
ایندمون حیف شد تو این مملکت
تو سن بیست سالگی نه خوشی دیدیم نه زندگی
لااقل خیالمونو از این سربازی راحت کنین
حالا چون تا الان روند اشتباه بوده و در حق عده ای اجحاف شده باید ادامه پیدا کنه؟؟
ولی به بیگاری گرفته نشه و مثل بقیه کشورهای دنیا سربازی با حقوق، شرایط مناسب و.. انجام بشه
توی یگان مخابرات یه جایی بودم
رفتم سربازی هیچی یادم ندادن که هیچ
تازه منم بهشون بعضی روش ها رو میگفتم دارن اشتباه انجام میدن میگفتن تو بی سوادی
اخرش هم جای منو عوض کردن فرستادن واحد کامپیوتر
ویندوز نصب میکردم
الان هم خدا رو شکر ایلتس رو گرفتم و در حال پذیرش گرفتن هستم برم کانادا
سربازی دوزار خاصیت نداره برای سرباز
بنظر بنده دوسال خدمت رو میشه با یک سری راه حل ها تحمل کرد....مثلا اینکه حقوق سربازارو افزایش بدن یا اینکه زمان رو طوری برنامه ریزی کنن ک سرباز بتونه کنار خدمتش سرکارم بره و بتونه حداقل خرج خودشو دربیاره...اگه اینکارارو نمیتونید انجام بدید حداقل میتونید مدت سربازی رو به یکسال کاهش دهید...الان واقعا سربازی رفتن یه جور بی عقلیه با شرایط فعلی و اینکه الان شرایط جوری شده ک اگه یه نفر تو خانواده بیکار بمونه اون خانواده خرجای روزانشونم بزور درمیارن چ برسه به دوسال دوری از کار...از شما خواهشمندم به این مسئله رسیدگی کنید تا جووناام با دل و جون بیان خدمت کنن...با تشکر
باور کنید من هم که بازنشسته آموزش و پرورش هستم باور کنید با این تصمیم مشتاقم برم یک سال خدمت کنم.چون یک سال تا چشم ببندی اومد رفت.
الان که دو سال هست نگران پسرم هستم.دو سال خیلی زیاده
این هم از جونهامون ک دارن خدمت میکنن تو این کشور
مسؤلین توجه کنید
بنده ۲۷ سال سن دارم و خدمت سربازی نرفتم و الآن هم دارم زندگی ام را میکنم و شغل حوبی برای خودم خدارو شکر راه انداختم و در آمد خوبی هم دارم و هیچ مشکلی تو زندگی ام بابت نرفتن به سربازی نداشته و ندارم
خب مگه دیوانه هستید که میرید سربازی ؟؟؟ خب مثل من نروید !
به خدا هیچ مشکلی براتون تو زندگی بابت نداشتن کارت پایان خدمت
پیش نمیاد تازه اگر هم پیش اومد با پول میتونید اون مشکل رو حل کنید
والسلام
اگر میخوان شعار بدن ن
ی راهش اینکه سربازی مال همه باشه ولی یک سال باشه
یک ماه اموزش 11ماه خدمت
اکثرا با جون دل میرن ولی دوسال فرسایشی هست
و تحملش خیلی سخته
هم برای سرباز هم برای خانوادها. واقعا وقفه طولانی هست
خدا کنه درست تصمیم بگیرن واجرا کنن
ما ک پاش سوختیم
یه بار رو از دوش جوان ها بر دارید
هرچند خودتون سد راهید
اگه پارتی داشته باشی برات اسونه اگه پارتی نداشته باشی میافتی
خاش، دشت آزادگان، و ....
اما با افزودن آموزش تخصص رایگان به سرباز
یا در اختیار گذاشتن کار هنگام خدمت با حقوق خوب
اینجوری دیگه منی که سرباز مملکت هستم نمیگم سربازی اش خوری
همچنین اون دسته از افراد که در دوران ۸ سال جنگ با عراق پدرانشون از ترس و بیخالی نشستن تو خونه و لم دادن رو تخت و مبل باید با اون دسته از افرادی که رفتن در جنگ فرقی داشته باشن .
بعدش شماها ادمای مفیدی نبودید و نیستید که الکی نگران دو سال هدر رفتن زندگیتون باشید ، اگه همون سربازی هم نرید یا الکی گوسه خونه افتادید .
من با فوق ليسانس برق مخابرات بايد تي بکشم
هيچ کاري که نمي کردم حداقل يه مقاله که مي شد بنويسم
دانشگاهم هم شيراز بوده که نگي ازاد هست
امريه داشتم ولي به خاطر خدمت قبلي ام ستاد کل موافق امريه ام بود ولي نظام وظيفه مخالفت کرد
خدمت کردن مثل نماز و روزه است و نباید اجبار باشه لا اکراه فی دین.
آن کسی هم که گوشه خانه مینشیند بهتر از آن است که بیاد گوشه پادگان بنشیند و انرژی بد به سایر افراد منتقل کند و آنجا تاثیر بد بگذارد.
کسانی که شهید شدند گوشه خانه مینشستند ؟ :)
باید از افرادی که میتوانند گرفته بشه و مستقیما به کسانی که میخواهند بروند به عنوان حقوق پرداخته بشه، یعنی به عنوان یک شغل به سربازی نگاه شود
اينقدر بي نظم هست
الان هم با مدرک فوق ليسانس ميرم اتاق رو جارو مي کنم و تي مي کشم و ظرف مي شورم
تازه رييسمون هم که ماسک نمي زد امروز تست کروناش مثبت شده خودم هم يه علائمي دارم
نمي دونم به کجا بايد براي امريه ام پيگيري کنم؟
دوره رضا شاه زنان اشتغال نداشتند این فرصت همیشه برای مردان محفوط می ماند
اتاقی پر از نیروی کادر که فقط من و یکی از اون بنده خدا ها کار میکردیم
بقیه فقط حقوق میگرفتن و زور به من میگفتن
چطور سیستمی که میدونه اگه به سن قانونی رسیدی و خدمت نری غیبت میخوری
نمیدونه .که بعد از اتمام سربازی آیا پول داری یا نه
به نان شب محتاجی یا نه
افزایش حقوق مهمترین احتیاج خدمت وظیفه عمومی است.
خدمت وظیفه عمومی درسته که آموزش شرایط دشوار است اما خطرات جانی آن الزام میکند افزایش حقوق سربازان را آنجا که سربازان صدا زدند آیا فریاد رسی هست. ما گفتیم بله هست. حقوق سربازان را صد برابر افزایش دهید.
الانم کارت پایان خدمتم به هیچ دردم نمیخوره
دانشگاه نمیخوام برم چون الکیه اونجام وقت تلف کردنه
استخدامم دیگه برای نسل ما نمونده مگه اینکه سهمیه یا بند پ داشته باشی
گواهینامه ام که قبلا گرفتم و الان بدون پایان خدمت و معافی ام میشه گواهینامه رانندگی بگیرین
نرین سربازی به جاش برین یه مهارتی یاد بگیرین که بی منت کشی شاغل بشین زود وگرنه مثل من از زندگی و ازدواج و همه چی جا میمونین و حسرت میخورین...
وسلام
یکی از مشکلات اصلی پادگان ها زمان ما مسئله معاف از رزم بود که طرف با هزار باند بازی و ترفند میگرفت و فقط صبح نیومد ظهر میرفت و دریغ از پست و رژه و صبحگاه و... که این خودش باعث تبعیض میشد.
اگه کسی تو خدمت نمیتونه پست بده یا صبحگاه اصلا چرا میاد خدمت .
تازه کارت پایان خدمتشم هیچ فرقی با افراد عادی نداره
این یه معضل بزرگیه !!!
بنده بعد از دوسال سربازی فهمیدم دویدن برای شماها بی فایدس
زمان خدمت سربازی برای دارندگان امریه ادارات دولتی و سرباز معلمی را به ۳۰ ماه افزایش دهید و برای خدمت با لباس نظامی در پادگان های نظام و نیروی انتظامی به ۱۵ ماه کاهش دهید
پسر من سال قبل دانشگاه سراسری قبول شد با رتبه بالا
تا دی ماه معافیت تحصیلی داشت.انتخاب دانشگاه انجام داد.
پلیس +10گفت که 21سالت شده باید بری 2سال خدمت انجام بدی بعد دوباره کنکور بدی. واقعا این چه قانونی .
مجلس چرا لایحه چیزی نمیگذارن برای این جوو ن ها