به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فیلمسازی یک صنعت و تجارت خیلی مهم و جدی است و عجیب نیست که گاهی استودیوهای فیلمسازی مبلغ زیادی را برای یک پروژه خرج میکنند. بسیاری از فیلمها به آن اندازه که بقیه فکر میکنند فروش نداشته اند و معمولا باعث ضرر مالی زیادی به استودیوی سازنده آنها شده اند.
برای مثال فیلم سینمایی «لیگ عدالت» در سال ۲۰۱۷، ۶۵۷ میلیون دلار در گیشه جهانی فروخت، اما در واقع نقطه سر به سر یا مبلغی که در واقع فیلم به مرز سود آوری میرسید، ۷۵۰ میلیون دلار بود و در واقع ضرر زیادی به کمپانی برادران وارنر زد.
در نهایت این استودیو با ضرر ۵۰ میلیون دلاری این فیلم کنار آمد، اما بسیاری از استودیوها به این اندازه خوش شانس نبوده اند. تعدادی از آنها مجبور به فروش حق ساخت فیلمهایشان شدند و تعدادی دیگر نیز به طور کامل تعطیل شدند.
در ادامه به برخی فیلم ها که استودیوی سازنده شان را به ورشکستگی رساندند، اشاره می شود:
جزیره بریدن گلو «Cutthroat Island»
شرکت کارولکو پیکچرز یکی از شناخته شدهترین استودیوها در خلق آثار مورد استقبال بود که در ساخت فیلمهایی مثل «ترمیناتور ۲»، «روز قضاوت» و «غریزه اصلی» مشارکت داشت. در سال ۱۹۹۴ این استودیو ۹۸ میلیون دلار (۱۷۲ میلیون) بر روی فیلم «جزیره بریدن گلو» سرمایه گذاری کرد. این فیلم تنها ۱۰ میلیون دلار (۱۷.۵ میلیون) فروش داشت تا یکی از بزرگترین شکستهای مالی یک فیلم رقم بخورد. این استودیو حق ساخت بسیاری از فیلمهای خود را واگذار و ظرف چند هفته اعلام ورشکستگی کرد و در سال ۱۹۹۶ منحل شد.
قطب نمای طلایی «The Golden Compass»
کمپانی نیولاین سینما به شرکتی معروف است که روی فیلمها هزینه زیادی میکند. همانطور که در حد توانش برای سه گانه «ارباب حلقه ها» ساخته پیتر جکسون خرج کرد. در این فیلم شاهد سود آوری بودیم، اما این کمپانی در فیلم دیگرش موفق نبود. نیو لاین برای فیلم «قطب نمای طلایی» ۱۸۰ میلیون دلار (۲۲۶ میلیون) هزینه کرد. این میزان زیادی است چرا که بودجه سه فیلم ارباب حلقهها مجموعاً ۲۰۰ میلیون دلار بود. «قطب نمای طلایی» ۳۲۷ میلیون فروخت، اما فاصله زیادی با نقطه سربه سر داشت. این استودیو اکنون به عنوان یک رسانه جدا از برادران وارنر کار میکند، اما فیلمهای آن متعلق به برادران وارنر هستند.
دروازه بهشت «Heaven’s Gate»
برای سالها شرکت یونایتد آرتیست با فیلمهای معروفی مثل «گاو خشمگین»، «آنی هال» و «اینک آخرالزمان» شناخته میشد. این کمپانی توسط چارلی چاپلین تاسیس شد. این استودیو در سال ۱۹۸۰ فیلم «دروازه بهشت» را با ۴۴ میلیون دلار ساخت و تنها ۳.۵ میلیون دلار فروخت. این شرکت نتوانست از پس هزینهها بر آید و اعلام ورشکستگی کرد.
بالا آمدن تایتانیک «Raise the Titanic»
این فیلم از کتابی که در سال ۱۹۷۶ و به همین نام منتشر شده بود، ساخته شد. این فیلم در سال ۱۹۸۰ و سالها قبل از فیلم پرفروش «تایتانیک» به کارگردانی جیمز کامرون منتشر شد. خیزش تایتانیک ۴۰ میلیون دلار بودجه ساخت داشت و با ۷ میلیون دلار فروش ضرر زیادی را به استودیوی تی سی اینترتینمنت زد. خسارت مالی آن به حدی بود که این شرکت حقوق فیلم های خود را به شرکت یونیورسال فروخت.
تیتان ای. ئی «Titan: A.E.»
در دهه نود میلادی چندین استودیو به ساخت فیلمهای انیمیشنی جدید روی آوردند و فاکس قرن بیستم یکی از آنها بود. این استودیو بخش انیمیشن را در سال ۱۹۹۴ تاسیس کرد و دان بلات و گری گولدمن را برای ساخت یک انیمیشن به خدمت گرفت. ۸۵ میلیون دلار بودجه برای ساخت فیلم هزینه شد که تنها ۹.۴ میلیون دلار در گیشه فروخت. این استودیو با ضرر ۱۰۰ میلیون دلاری بخش انیمیشن را به کلی تعطیل کرد.
کلئوپاترا «Cleopatra»
وقتی که کمپانی قرن بیستم برای ساخت فیلم «کلئوپاترا» چرغ سبز نشان داد، ۴۴ میلیون دلار کنار گذاشت که در زمان خودش بیشترین میزان بودجهای بود که به یک فیلم اختصاص داده میشد. این بودجه در ابتدا ۳۰ میلیون دلار بود که به دلیل مشکلهایی که پیش آمد ۱۴ میلیون دلار دیگر برای فیلم هزینه شد. کلئوپاترا ۵۷ میلیون دلار فروش داشت که البته آن را به پرفروشترین فیلم سال ۱۹۶۳ تبدیل کرد. کمپانی قرن بیستم در آستانه ورشکستگی قرار گرفت و مجبور به فروش اموال خود شد.
مردان واقعی «The Right Stuff»
این فیلم اگرچه از سوی منتقدان تحسین شد، نتوانست مخاطبانش را در گیشه پیدا کند و ضرر زیادی به کمپانی لاد زد. در همان زمان فیلم دیگری از سوی این کمپانی منتشر شد که آن هم مورد استقبال قرار نگرفت و کمپانی لاد مجبور شد به خاطر مشکلات مالی آن را به صورت محدود اکران کند. این دو فیلم آخرین محصولات «کمپانی لاد» بودند.
یکی از قلب «One From the Heart»
حتی فیلمی از فرانسیس فورد کاپولا هم میتواند در گیشه شکست بخورد. کاپولا در اوایل سال ۸۰ میلادی تصمیم به تجربه فیلمی جدید به نام «یکی از قلب» گرفت. این فیلم با ۲۶ میلیون دلار ساخته شد و تنها ۶۳۶ هزار دلار فروخت. کاپولا خودش حق ساخت این فیلم را خریده بود و به همین خاطر بعد از این فیلم با ۷۱ میلیون دلار بدهی شخصی روبرو شد.
منبع:Listverse
انتهای پیام/