کاهش نرخ دلار و رسیدن قیمت آن به کانال ۲۲۰ هزار ریال باعث هجوم دلالان ارز به بازار غیررسمی آن در مشهد برای فروش دلار شده است در حالی که خریداری برای آن نیست.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سعید سبزه محمدی کارشناس اقتصادی دبیرخانه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی با اشاره به هجوم دلالان ارز برای فروش دلار در مشهد، گفت: این رفتار هیجانی بازتاب تحولات سیاسی اخیر در جهان بوده که باعث کاهش نرخ دلار شده است.

او افزود: هم اینک در بازار غیررسمی ارز واقع در خیابان امام خمینی (ره) مشهد همه فروشنده دلار هستند و حتی راضی به فروش آن به قیمت ۱۹۰ هزار ریال نیز شده‌اند، اما خریداری نیست.

کارشناس اقتصادی دبیرخانه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی ادامه داد: خریداران دلار انتظار دارند قیمت آن از ۲۲۰ هزار ریال نیز کمتر شود لذا تا زمانی که نرخ دلار تثبیت نشود، خریداری نیز برای آن در بازار غیررسمی نخواهد بود.
بیشتربخوانید


سبزه محمدی بیان کرد: در این شرایط صرافی‌ها موظف به خرید و فروش دلار به نرخ روز هستند و هر چه خرید و فروش آن بیشتر شود، کسب و کار صرافی نیز رونق می‌گیرد.

او در باره علت افزایش گرایش به خرید و فروش در بازار غیررسمی ارز نسبت به انجام معاملات در صرافی‌ها، تصریح کرد: نرخ خرید دلار در این بازار از نرخ خرید آن در صرافی بالاتر و نرخ فروش دلار در این بازار نسبت به نرخ فروش در صرافی پایین‌تر است.

این کارشناس تاکید کرد: علاوه بر آن صرافی‌ها بابت خرید و فروش حق الزحمه قانونی دریافت می‌کنند که این حق الزحمه در بازار غیررسمی ارز وجود ندارد لذا جذابیت‌های این بازار بیشتر از صرافی‌ها است.

سبزه محمدی اظهار کرد: هرچه کنترل بر بازار غیررسمی ارز افزایش یابد، خرید و فروش و عرضه در شبکه‌های مجاز بویژه صرافی‌ها رونق می‌گیرد و باعث گردش مالی منطقی در داخل شبکه می‌شود.

او افزود: دلالان در بازار غیررسمی ارز راه دور زدن قانون را یاد گرفته‌اند و می‌دانند چه رفتاری داشته باشند تا مانع از دستگیری خود توسط ماموران شوند، لذا باید قانون مبارزه با این نوع خرید و فروش اصلاح یا بازتعریف شود تا بتوان این بازار را برای همیشه در مشهد جمع آوری کرد.

این کارشناس ادامه داد: کاهش نرخ دلار از ۲۷ مهرماه آغاز شد و تا ۲۹ مهرماه ادامه داشت، بعد از دو تا سه مرتبه نوسان در قیمت و افزایش یا کاهش اندک آن، این نرخ کاهش یافت و به ۲۲۶ هزار ریال رسید.

سبزه محمدی با بیان اینکه طی یک ماه اخیر نرخ بیشتر ارز‌ها ثابت بوده است، بیان کرد: تنها نرخ درهم امارات متحده عربی که در ایران ارتباط مستقیم با نرخ دلار دارد، متناسب با نرخ دلار روند کاهشی داشته است.

او تصریح کرد: هرچند تحولات سیاسی اخیر نرخ دلار را کاهش داده، اما این روند نرخ آن را به ۱۳۰ هزار ریال نخواهد رساند، با این حال نرخ دلار، روند کاهشی خود را ادامه خواهد داد و تا مدتی افزایش نخواهد یافت.

کارشناس اقتصادی دبیرخانه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی پیش‌بینی مدت زمان روند کاهشی نرخ دلار را خیلی دشوار دانست و تاکید کرد: در شرایط کنونی مهم ترین مولفه‌ای که روی نرخ دلار اثر می‌گذارد، در وهله نخست انتظارات مردم برای کاهش نرخ دلار است و در مرحله بعد، سیاست‌های بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص تامین ارز مورد نیاز بازار، ارز مورد نیاز واردکنندگان و نرخ سود بانکی می‌باشد.

سبزه محمدی اظهار کرد: در صورتی که نرخ بهره بانکی تغییر نکند، عرضه ارز توسط بانک مرکزی ادامه یابد، دلار روند کاهشی قیمت خود را حفظ خواهد کرد، اما پیش‌بینی اینکه کاهش نرخ دلار چقدر ادامه خواهد داشت، منطقی و دقیق نیست.

اوافزود: کاهش نرخ دلار به نفع بازار سرمایه بویژه بورس است، سرمایه‌هایی که پیشتر از بورس به سوی معامله دلار و خودرو گرایش یافتند، با واقعی شدن نرخ دلار و قیمت خودرو و عدم افزایش نرخ بهره بانکی به سوی بورس هدایت خواهند شد.

 
منبع:ایرنا
انتهای پیام//ز.ق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.