به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حمزه علی شیرمردی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به توسعه کشتهای تلفیقی در استان اظهار داشت: کشاورز نباید به یک محصول متکی باشد بلکه باید از تمام ظرفیتهای مزرعه برای درآمدزایی استفاده کند
او به تلفیق کشت یونجه با موسیر اشاره کرد و افزود: کشت تلفیقی یونجه با موسیر به صورت پایلوت در دو هزار متر مربع از اراضی کشاورزی شهر باباحیدر انجام شده است.
بیشتر بخوانید
شیرمردی اضافه کرد: با بررسی نتایج مطالعات صورت گرفته در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان چهارمحال و بختیاری ۲۰ گونه گیاهی اولویت دار در استان شناسایی شده است.
او با اشاره به رغبت و استقبال کشاورزان به کشت سیاه دانه ادامه داد: بذر سیاه دانه در شهرستانهای اردل، بن، خانمیرزا و لردگان توزیع شده است و کشت انجام شده است.
شیرمردی گفت: در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی با امضای تفاهم نامه همکاری با کمیته امداد خمینی استان بذر گونههای گیاهی بین متقاضیان کشت گیاهان دارویی توزیع شد.
او افزود: با توجه به سطح باغات در شهرستان سامان و افزایش تنوع محصول باغی، کشت تلفیقی گیاهان دارویی با درختان و استفاده مطلوب از منابع و نهاده ها، استفاده از افقهای مختلف خاک در حفظ و پایداری کشاورزی یک راهکار اساسی است.
شیرمردی به استفاده از کشت آنغوزه در راستای دفع آفات و حشرات اشاره و اضافه کرد: کشت تلفیقی گیاه آنغوزه و عصاره این گیاه برای کنترل آفات خیلی موثر است و باعث کاهش مبارزه شیمایی در مزارع میشود.
او ادامه داد: بهرگیری از دانش بومی و تجربیات در زمینه استفاده از گیاهان دارویی دارای ارزش و اهمیت ویژهای است و میتواند یکی از پایههای اساسی استعدادشناسی و ظرفیتهای کشت گیاهان دارویی باشد.
انتهای پیام/ف