روزنامه الشرق الاوسط نوشت علی‌رغم روش‌های متناقض و راهبرد‌های مختلف رئیس‌جمهور کنونی و رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در سیاست‌های آنان در مسائل مهم بین‌المللی فرق چندانی وجود ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه الشرق الاوسط در مطلبی نوشت جو بایدن -که روز شنبه پیروزی او در رقابت بر سر رسیدن به کاخ سفید اعلام شد- وعده احیای پیشتازی آمریکا و گردهم فراهم آوردن متحدان دموکرات آمریکا را داده است، اما سیاست خارجی او باید با جهان مضطربی که از دوران دونالد ترامپ به ارث رسیده است تعامل کند و او نمی‌تواند خیلی ساده به گذشته بازگردد.

در این مطلب آمده است: معاون رئیس جمهور سابق اوایل سال جاری در مجله «فارن افرز» نوشت «جایگاه و تاثیرگذاری آمریکا در جهان از زمانی که من و باراک اوباما از قدرت کنار رفتیم دچار افول شده است». او وعده داد برای این که آمریکا دوباره رهبر جهان شود تلاش کند هرچند تغییر جهت از مسیری که دونالد ترامپ در برخی مسائل در پیش گرفته بود دشوار خواهد بود.

جو بایدن مایل است از نخستین روز‌های ریاست جمهوری خود در ژانویه ۲۰۲۱ دوباره به معاهده آب و هوایی پاریس ملحق شود و روابطی را که دونالد ترامپ بعد از همه‌گیری کووید-۱۹ قطع کرده بود با سازمان بهداشت جهانی احیا کند.

او پیشنهاد داد در نخستین سال ورود به کاخ سفید «اتحادیه دموکراسی‌ها» را برای بهبود چهره آمریکا و تاکید مجدد بر پایبندی این کشور به چندقطبی‌گرایی تشکیل دهد و روابط با متحدان غربی را که دیپلماسی ترامپ به آن آسیب رسانده بود، اصلاح کند.

سلینا پیلین از آکادمی پژوهشی بروکینگز می‌گوید تهدیدی وجود دارد مبنی بر این که بایدن جهان را به همان شکلی که هنگام ترک مسئولیت دیده بود ببیند در حالی که امروز آن گونه نیست و در نتیجه تلاش کند به وضع عادی بازگردد، اما جهان تغییر کرده و ترامپ قواعد بازی را در بسیاری از زمینه‌ها تغییر داده است.

کاترینا مولیگان از مرکز «امریکن پروگرس» (پیشرفت آمریکایی) نزدیک به دموکرات‌ها نیز گفت: «به طور کلی گمان نمی‌کنم سیاست خارجی بایدن نسخه بازگشته از سیاست خارجی در دوران اوباما باشد».

وی افزود: «باید در این دوره ریاست جمهوری با افزایش سلطه‌گرایی و این حقیقت که دموکراسی در جهان در حال گسترش نیست تعامل کرد».

کلمان بون، وزیر مشاور فرانسه در امور اروپا، نیز گفت: قاره پیر (اروپا) نباید انتظار داشته باشد وضع به شرایط قبل از انتخابات ترامپ بازگردد. گمان می‌کنم برخی رویکرد‌های ریاست جمهوری ترامپ بری اعمال فشار بر اتحادیه اروپا در موضوع تلاش برای دفاع و موضع‌گیری قاطعانه درباره تجارت و رویارویی با چین به اشکال مختلف ادامه یابد.

الشرق الاوسط در ادامه نوشت: به دور از این دو روش متناقض و راهبرد‌های مختلف، فرقی بین دونالد ترامپ و جو بایدن درباره مسائل مهم وجود ندارد. ترامپ که در دنیای سیاست تازه وارد بود می‌خواست جنگ‌های بی‌پایان را تمام کند و بازگرداندن سربازان آمریکایی از سوریه و عراق و افغانستان را آغاز کرد، اما بایدن ۳۶ سال به عنوان سناتور فعالیت کرده و دستاورد‌های سنگینی داشته است که از بارزترین آن‌ها رای دادن به نفع حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ بود هرچند او به اشتباه در این زمینه اعتراف کرد و متقاعد شد که افکار عمومی از دخالت‌های نظامی خسته‌اند.

از این رو بعید است که این رئیس جمهور دموکرات نیرو‌های زیادی به افغانستان بفرستد، زیرا تکیه بر ماموریت‌های مبارزه با تروریسم را که از سوی نیرو‌های ویژه انجام می‌شود ترجیح می‌دهد. بایدن به طبقه حاکمی منسوب است که از دیرباز امیدوار است چین به لطف گشایش اقتصادی‌اش به سوی دموکراسی گام بردارد. او بازنگری‌هایی هم درباره این موضوع مهم انجام داده است آن هم در حالی که به نظر می‌رسد واشنگتن و پکن در آستانه جنگ سرد جدیدی هستند.

او همواره این را تکرار می‌کند آمریکا باید در برابر چین قاطع باشد، اما شاید این امر ناشی از تمایل به رد نقد دونالد ترامپ بوده باشد که او را انسانی ضعیف توصیف می‌کرد که به راحتی بازی و فریب می‌خورد.

بیل بارنس، رئیس موسسه صلح بین‌المللی کارنگی، پیش‌بینی می‌کند مدیریت این رقابت راهبردی موفقیت یا شکست سیاست خارجی آمریکا را مشخص می‌کند و دولت بایدن بیشتر بر ایجاد شبکه ائتلاف‌هایی در آسیا تمرکز خواهد کرد.

در انتهای این مطلب آمده است: فقط دریافتن این موضوع باقی می‌ماند که آیا جو بایدن بر حاشیه مانور‌هایی که رئیس جمهور سابق در پرونده چین و تجارت و هسته‌ای ایران و کره شمالی تشکیل داد تکیه خواهد کرد یا خیر. سلینا پلین در این زمینه این مسئله را مطرح می‌کند که اگر بایدن بخواهد مانند ترامپ همه چیز را از صفر شروع کند این تهدید وجود دارد که متحدان خود را خسته ببیند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
الشرق الاوسط تا چند وقت پیش کاسه لیس بایدن بود حالا معلوم نیست چی شده که میگه با ترامپ فرقی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ملت بیچاره ایران اب ازسرشان گذشت چه یک سرچه هزارسر اگردزدهاغارتگرها خلاف کارها اقازاده ها خذف میشدن خداشرشونو ازسراین ملت می کند کشوربدون کلام حرف امریکادرست میشد،،،دزدان داخل نمیگذارند هرروزعده ایی دزدجدید پیدامیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
این روزنامه دقیقا مال کجاست؟تحلیلگرشم یقین مثل تحلیلگرا بورس ایرانند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
اسم این روزنامه را تا حالا نشنیدم.مال افغانستانه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
قیمتهای ما اینجا بالا و پائین میره !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ما مشکل داریم،امریکا که این مشکلات اقتصادی رو نداره که بیاد التماس ما کنه.پس ما هم نه اینکه التماس کنیم،حداقل در جواب درخواست مذاکره اونها بریم ببینیم حرفشون چیه؟ماهم حرفمون بزنیم.یکی هم بیاد میانجی کنه مثل عمران خان،یا یک کسی که دو طرف قبولش داشته باشن.شاید این مشکل چند دهه ای حل شد.مردم ایران هم نفسی کشیدند.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۴۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
آزموده را آزمودن خطاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ترامپ وبایدن مثه هم هستند ودشمن ایران دمشن هیچ وقت خوبی مارونمیخوادهنوزبایدن رئیس جمهورنشده دلارمیادپایین دلیلش مشکل داخلیه
France
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
صهیونیست ها در حال حیله گری هستن و ما هیچ کاری نمی کنیم و مقامات ما توییت هایی می زنن که خارجی ها باید برای ترجمه و تفسیرشون متخصص استخدام کنن! به جای اینکارها آیا بهتر نیست به شکل واضح و با سخن خوب و محترمانه, خواسته ها و دغدغه های خودمان را اعلام کنیم؟ چرا از راه آزادی بیان حرکت نمی کنید؟ ما می توانیم با سلام و درود شروع کنیم اما در نهایت همه خواسته, ها و نگرانی های معقول خودمان را هم مطرح کنیم. یه بار این راهو امتحان کنید بینم نتیجه چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
فرق ترامپ وبایدن توی یه جمله هست ترامپ کثافت کاری که میکردگردن میگرفت ولی بایدن همون کثافت کاریها رو انجام میده اما پشت پرده (به اصطلاح نقاب میزنه ).....
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۱:۳۵ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
تنها فرقش با ترامپ ملعون تروریست اینکه ترامپ ملعون رو در رو و بدون لاپوشانی و رک خباثتهاشو انجام می داد این جوبایدن مارمولک خبیث ملعون بسیار موذیانه و خبیثانه و از پشت خنجرشو تا دسته فرو می کنه توی قلب کشورهای جهان از رو به رو لبخند می زنه و احترام می گذارد به ظاهر تا پشتشونو راه کنند با مشت آهنی می کوبه توی سرشون و خنجرشو فرو میکنه توی قلبشون از پشت سر ضربه می زنه با پمبه سر می بره این ملعون جوبایدن از اون ملعون ترامپ ملعونتره از اون قارچهای زیبای بسیار سمی و مار بسیار سمی خطرناک خوش خط خال است هرگز بهش اعتماد نکنید که بد بلایی سرتون میاره ای جهانیان و جهان متحد یکپارچه اسلام ناب محمدی ص هوشیار و بیدار باشید از این بنده حقیر خداوند جل جلاله نصیحت و گفتن بود خواه پند بگیرید خواه نگیرید دودش در چشمان خودتان و ملتتان می رود اگر به این ملعون اعتماد کنید .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
سلام همینطوره زنده باشی.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی احمد نیا
۱۱:۲۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
شما چرا دارین از درد اینکه نکنه یوقت ارزونی شه و مردم بهتر زندگی کنن دق می کنین.
یادتون باشه با گرونی ها تیشه به ریشه خودتون می زنید.از مردمی که بهشون ظلم می کنید بترسید.
Iran (Islamic Republic of)
Hasan
۱۱:۱۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
معلومه تیترها و خبرایی که باشگاه خبرنگاران جوان میزاره. طوری هست نمیخواد طلا و دلار ارزان بشه. حالا چه نفعی میبرن خدا میدونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
هردوتاشون یه خبری هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
مشکلات جوسازی همین خبرنگاران کشورمون وباشگاه خبرنگاران جوان هستن که بازار خراب کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ینی چتونه خدا تومن حقوق میگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
سياستهاي كشورهاي غربي مانند آمريكا درباره مسائل مهم ؛ سياستهايي با برنامه ريزي صد ساله است نه مثل ايران كه هر روز فقط براي براي همان روز برنامه ريزي بچه گانه مي كنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
غرب پرست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
كساني كه منفي داده اند آيا چيزي غير از اين سراغ داريد آيا واقعاً فكر مي كنيد مسئولين ايراني برنامه ريزي بلد هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
نمونه عدم توان برنامه ريزي بلند در ايران ؛ موضوع كنترل جمعيت است كه طي چهار دهه سه بار سياستهاي كنترل جمعيت تغيير كرده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
الشرق غلط کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
اینقدر از بدی بایدن بگید چه مطلب چه اخبار
چه دروغ چه راست
تا دلار کنه 100 هزار تومن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
ترسو نباش.به جای ترس فکری برای خودکفایی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
چه استدلال بی منطقی
یعنی اگه خبر درباره بایدن کار نشه، دولت خودش هیچی نمیدونه و دلار رو گرونتر نمی ‌کنه؟!
آخرین اخبار