مرجان محمدیان متخصص رواندرمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه چرا برخی افراد دروغ می گویند اظهار کرد:دروغ گفتن افراد علتهای متفاوتی دارد و این تشخیص بر میگردد به نوع دروغی که فرد میگوید.
او بیان کرد: اگر دروغ برای فرد هیچ سود و منفعتی نداشته باشد و مدام برای هر موضوع حتی کوچکی دروغ بگوید؛ یعنی تغییر واقعیت به برای مثال, مراجعه کننده داشتم که میگفت همسر من برای هر موضوعی دروغ میگوید حتی اگر داخل کیف خود خودکار قرمز داشته باشد میگوید خودکارم مشکی است.
محمدیان ادامه داد: این نوع دروغ گفتن از یک هیجان طلبی میآید که در حالت بیمار گونه با تشخیص درمانگر میتواند اختلال شخصیت مرزی باشد. در این اختلال فرد از هیجان لذت و احساس آرامش میکند به طوری که پس از هر تغییر واقعیت ایجاد شده فرد هیجان زده میشود.
متخصص رواندرمانی درباره درمان به موقع این نوع اختلال گفت: با تشخیص درست درمانگر میتواند از بسیاری رخ دادهای پیشگیری کرد چرا که گاهی همین هیجان طلبی میتواند فرد را به سمت کارهای ناهنجار مثل خیانت، مصرف مواد مخدر و غیره سوق دهد.
او درباره نوع دیگر دروغ گفتن عموان کرد:در بعضی موارد که افراد برای سود و منفعت خود دروغ میگویند آنها شخصیتهای وابسته دارند. چراکه میخواهند با دروغ تمام محیط اطراف خود را تحت کنترل داشته باشند.این افراد در حقیقت از خود واقعی شان دور میشوند و به خود آرمانیشان نزدیک میشوند، چراکه این افراد همیشه, از ترس از دست ها دادن رنج میبرنند.
انتهای پیام/